Chokladbollar

Ikväll gjorde jag chokladbollar. Anders var enormt sugen på något sött så jag bytte ut strösocker till Stevia och havregrynen till Mandelmjöl. Jag tog 2 dl mandelmjöl och en dl hasselnötsmjöl. Älskar smaken av nötter. Mums!!

IMG_2566

ca 30 st

3 dl smör

3 dl kokosflingor + till att rulla bollarna i

3 dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl

2 msk kakao

2 mask espresso

0,5 dl stevia

 

Blanda rumstempererat smör och Stevia med elvisp, rör sedan ner resterande ingredienser och rör ihop.

Rulla bollar och sedan i kokosflingor. Ställ kallt innan du serverar dem:))

 

  1. Låter jättegott. Ett annat toppenrecept på nyttiga chokladbollar är Annika Sjöös paleo chokladbollar gjorda på dadlar, mandelmjöl mm.

  2. Jag brukar baka raw-bollar med dadlar som sötning.
    Supernyttiga! Jag tycker det blir en så otäck bismak med Stevia. Dessutom tycker jag det känns onödigt att använda sötningmedel oavsett. Vi har ju så många söta nyttigheter att använda istället… Bara ett tips!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..