Ny app – NaturalCycles

sponsorskylt

Det här är verkligen något för mig. Jag gillar inte att stoppa i mig en massa tabletter i nödan. Jag är larvig med sådant och tar knappt en alvedon när jag får huvudvärk. Jag tål inte p-piller, har aldrig gjort. Nu finns en ny app som jag hört talas om ett tag men inte förrän nu riktigt snappat upp…  Den heter NaturalCycles.

Det här är en app som hjälper dig att bli gravid om du vill det eller undvika en graviditet om du så önskar. Du slipper använda p-piller eller andra p-medel. Det här är hormonfritt, naturligt och säkert! Dessutom enormt enkelt.

Du tar tempen varje morgon, lägger in i din NC app och på så sätt hittas ens egen unika cykel.

IMG_7261
iPhone_5s_cut

Du kan välja PLAN eller PREVENT beroende på om man vill bli gravid eller inte. Gröna dagar är “säkra” och det vill säga att man inte blir gravid då med 99,95% säkerhet enl kliniska studier på KS. På röda dagar ska man ha skydd om man inte vill bli gravid.

Elina är Svensk och Forskare inom Fysik och har tillsammans med Raul också forskare från Österrike uppfunnit denna app då de tyckte det saknades på marknaden.

Jag kan varmt rekommendera detta och har ni frågor maila dem. De är grymt snabba på att svara på frågor och otroligt serviceinriktade.

 

IMG_1145a

Det finns många postiva saker med appen.

Du kan utläsa dina hormonvärden varje dag och därmed se om något förändras.

Appen varnar och du kan uppsöka barnmorska och få extra medicin och kanske förhindra ett missfall.

Önskar jag hade haft denna…. dessa veckor när man annars går omkring och tror att allt är bra. Så frustrerande.

Vet ni att många kvinnor i Sverige tror att man kan bli gravid varje dag?

Men det är faktiskt bara 5-6 dagar per cykel i samband med ägglossning som det går.

Att hita just sin unika cykel och exakt dag för ägglossning är ursvårt. Man mde den här appen hittar man sin unika cykel och du ser exakt dag för ägglossning samt vilka dagar kring det fönstret som man kan bli med barn.

 

Ni hittar appen på Appstore & Google Play.

 1. Detta låter stressigt. Sex har man väl när man känner för det. Skulle aldrig fingera på mig. Men lycka till. Kan förstå det kan vara bra för någon som har svårt bli gravid.

 2. Några invändningar:
  1) Nöstan alla studier som gjorts har gjorts på intiativ av NC själva, några oberoende studier finns inte gjorda, som jag sett finns enbart en klinisk studie gjord och för att få säkerhetsmåttet 99.95% krävs fler studier
  2) Hur kan man på ngt vis förhindra missfall?!?!
  3) Mängder av barnmorskor och vårdpersonal har gått ut och varnat för NC som preventivmedel.
  4) Mängder av insatta personer (konstigt nog från Karolinska Institutet) säger att NC inte är ett preventivmedel men välfungerande när man vill bli med barn- de flesta bloggare som gör reklam för NC är dessutom de som vill bli med barn

  Nej, att göra reklam för NC är inte seriöst och kan verkligen leda till oönskade saker för unga kvinnor!

  Och än en gång Charlotte- hur undviker man ett missfall?!

 3. Jag har läst på deras hemsida och det enda det står är att man kan se om ett missfall är på gång/har skett för att tempen sjunker men inget om hur det kan förebyggas?

  Men du menar alltså att med hjälp av NC så kan kvinnor förebygga missfall- för missfall sker pga ngt kvinnan inte gjort? Oerhört stor grej att skriva och oerhört skuldbeläggande kring en redan skuldbelagd situation! Om d går att förebygga varför gör inte alls det då kan man undra?!

  Och ja, jag fattar att det här bara är ett reklaminlägg som du skriver för att antagligen tjäna pengar (inte för att det är märkt reklam vilket det borde vara enligt lag) men samtidigt får man ju tänka igenom vad man skriver och hur man uttrycker sig!

  Tack och hej från mig!

  1. Jag tror du får kontakta dem för mer information. Det finns tusen olika fall och inget ser likadant ut. Om jag hade kunnat förhindra ett av mina missfall så hade jag varit själaglad. Om jag hade sett att något hade förändrats i min kropp och att jag kunde fått medicin eller hjälp för att förhindra det så hade det varit fantastiskt. Tyvärr är det ju inte så i alla fall, tex vid kromosom avvikelser men det finns många anledningar till missfall. Hade jag fått reda på det ÄVEN om det inte hade gått att påverka så hade jag velat det… Istället för att bära vidare på något som inte längre levde. Men det är jag det.

  2. Jag tycker det här är fantastiskt och använder mig av detta. Du behöver inte varken gilla det eller förstå det. Men uppenbarligen är det många kvinnor som gillar det här av olika anledningar och jag är en av dem.

 4. Jag håller absolut med om att det är en stor fördel att man kan se om man fått missfall ist för att gå runt och tro att allt är bra- och det var ingen kritik direkt mot dig utan mer att man får reflektera över vad man skriver! Sen är den säkerligen toppen om man vill bli med barn!

  Trevlig fredag!

 5. Hej Charlotte, jag var också väldigt positiv, och det är jag fortfarande kring ideen. Men, efter användning av natural cycles appen under ett halvårstid så blev jag oönskad gravid på en ‘grön’ dag. På kvinnokliniken där jag var för att genomföra abort tittade de något medlidande på mig när jag förklarade att jag hade använd NC som preventiv medel. Där förespråker de inte att man använder app/tempmätning för att det inte är säkert förklarade de. Det hade jag ju i det läget också förstått men jag tror att det kan vara viktig att lyfta fram då jag enligt de inte är den ända.

 6. Jag har sett flera bloggar och även hört av bekanta etc att de, när de väl kommit in i grejen med Natural Cycles är jättenöjda och glada för att den appen finns. Den kanske inte passar alla men man kan ju prova sig fram. Hur som helst, lycka till Charlotte, med vad du än gör :)

 7. Hej!
  Vill bara inflika med att det finns både kopparspiral o kondom. Hormonfritt båda två. Är man klar med produktion är sterilisering av mannen ett enkelt o säker sätt att skydda sig.
  Mvh

 8. Kanske inte så många unga som läser din blogg (?) men denna metod, som inte är ett preventivmedel, är inget att rekommendera för unga högfertila kvinnor. Det är ju inte enbart ägglossningstid som är avgörande, utan dessutom kunskaper om hur lång tid ägget lever samt hur lång tid en spermie kan leva. Hos unga killar kan det handla om 5-7 dagar. Helt plötsligt blir det ganska många röda dagar. Inget jag som barnmorska skulle rekommendera om det är viktigt att inte bli gravid.

  1. Jag tänker kanske främst på de som kämpar för att bli gravida. Då verkar det funka som ett bra hjälpmedel. Men det klart att man inte kan se det som ett hundra procentigt skydd mot icke önskad graviditet.

 9. Skulle aldrig våga använda de där igen! Har prövat och blev gravid ändå. Värdelös!!

 10. Varför raderas frågan Charlotte? Sponsrade i lägg skall märkas upp med Sponsrade inlägg!

  1. Precis! Fast det är inte samma sak som ett sponsrat inlägg. Jag skriver alltid ut när det finns ett samarbete och dessutom gör jag det bara med utvalda som jag gillar.

 11. Er glad for at det er flere enn meg som velger et hormonfritt alternativ. Slet med bivirkninger lenge, og ble anbefalt av min lege et prevensjonsmiddel uten hormonfer. htto://www.hormonfritt.no Har lest at dette er en ny trend og det tror jeg og. Tror flere kvinner burde bli mer bevisst pa sin egen kropp. Lykke til videre og gi en oppdatering om hvordan det fungerer for deg seinere. :)

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..