Kycklingsoppa – 4 portioner, perfekt att frysa in.
250 g kycklingfiléer
1 st äpple
1 st gul lök
1 morot
Arla® Svenskt Smör
1 msk curry
1 krm svartpeppar
800 g passerade tomater
1 dl vatten
2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
1⁄2 tsk salt
lite gräslök över och sedan ett par basilika blad
lite balsamico
Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet, skala moroten och strimla även den. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över gräslöken.
Lax och tomatsoppa- oxå 4 prtioner
400 g fiskfilé t ex sej eller lax
150 g purjolök
1 st gul lök
Arla® Svenskt Smör
1 krm svartpeppar
800 g passerade tomater
1 dl vatten
1 dl gröna bönor
2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
1⁄2 tsk salt
lite gräslök och ett par blad basilika
lite balsamiko
Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Koka bönorna. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö gräslöken över.