ANNONS

Soppa

/

Gårdagens soppor!!

Kycklingsoppa – 4 portioner, perfekt att frysa in.

  • 250 g kycklingfiléer
  • 1 st äpple
  • 1 st gul lök
  • 1 morot
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm strösocker
  • 1⁄2 tsk salt
  • lite gräslök över och sedan ett par basilika blad
  • lite balsamico

Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet, skala moroten och strimla även den. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över gräslöken.

Lax och tomatsoppa- oxå 4 prtioner

  • 400 g fiskfilé t ex sej eller lax
  • 150 g purjolök
  • 1 st gul lök
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gröna bönor
  • 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm strösocker
  • 1⁄2 tsk salt
  • lite gräslök och ett par blad basilika
  • lite balsamiko

Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Koka bönorna. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö gräslöken över.

IMG_0052.JPG

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00