ANNONS

Fisksoppa!!

/

Här kommer det utlovade receptet på fisksoppan. Grymt god och lätt att göra. Tyvärr har jag bytt telefon IGEN och allt gick åt skogen, har inte en bild sparad och allt är raderat….:)) Skulle bara byta glas och lämnade in den, men de hade raderat allt och jag fick en ny. Inte så värst glad just nu. Därför ingen bild på fisksoppan, ggggrrrr!!!!!

Tillagning

Detta är en super enkel och snabb, samt underbart god fisksoppa.
Den smakar som att det ligger massa jobb bakom, men tar endast ca 30 min att göra.

Laga, ät och njut! Huvudrätt: 4 port
Förrätt: 6-8 port
400 g fiskfilé t ex torsk ell hoki
300 g laxfilé
½ purjolök
½ gul lök
1 msk margarin
1 vitlöksklyfta ( mer efter smak)
1½ tsk tomatpuré
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1½ tsk fiskbuljong ( 1½ tärning)
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran ( kan uteslutas)
300 g räkor m skal eller kräftstjärtar på burk
ev. 1 burk musslor

• Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken.
• Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig.
• Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och
basilika. Låt fräsa en stund.
• Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter.
• Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud
ca 15 min.
• Skär fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud
ytterligare ca 7 min.
• Skala räkorna. Tillsätt dem och ev. musslorna. Hetta
upp och servera genast.
Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd.

Vitlöksmajonnnäs: Gräddfil
Majonnäs
Vitlök

6
10

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00