Plåtningar och husbygge i Mozambique.

Idag har det varit en dag med två olika plåtningar..
Först en på Grand hotell inför sommarens turne’. Den turnén jag skulle åkt är inställd så för några dagar sedan blev det bestämt att jag åker med Diggiloo …. I år blir det en enorm uppställning!!!! Avslöjar ner om några dagar…;)) känns galet roligt i alla fall. Den andra fotograferingen var på Göta Lejon och var för Expressen, visade upp några Evita klänningar;)Ikväll fick jag ett meddelande från en Tjej som jobbar på Unicef och som var med på resan till Mozambique jag gjorde i mars med mina egna barn.


Hon berättade att de hade påbörjat en insamling för att kunna bygga ett hus till de föräldralösa barnen jag besökte.


De hade fått in 2400 dollar och det saknades 5500 dollar. Jag stod i Mozambique och lovade Augostinho, Terezhina och Elisio att jag skulle hjälpa dem, jag lovade oxå mina egna barn som såg detta trauma att vi självklart skulle göra allt vi kunde för att hjälpa dem. De bor idag i ett plåtskjul och så fort det blir oväder blåser plåttaket av. De får stötar av den egendragna strömmen och går på stampat jordgolv. De har självklart inget rinnande vatten eller toalett så ni kan ju förstå hur hygienen är.


De var och är i akut behov av hjälp. De är föräldralösa sedan fler år tillbaka och den äldre brodern hankar sig fram genom att göra lite olika jobb.


Vi hjälpte till med det vi kunde när vi var nere, det vi kunde göra direkt och på plats. Nu var det alltså dags för nästa steg. Att bygga dem ett litet hus. Att de kunde få varit rum med en egen säng att sova i och något som är säkert. Ett hus med ett tak, en dörr som går att låsa.


Jag förde över pengarna som saknades och bad faktiskt en bön för att allt ska gå bra för dem. Jag har ett kort på oss tillsammans från resan på mitt kontor här hemma och påminns om dem varje dag…Nästa v ska vi skicka och packa i ordning ett stor julpaket till dem. Det ska bli en bra Jul även för dem!


Jag har hängt upp lite fler julstjärnor och pyntar på lite här hemma, det är väldigt mysigt!