Fläskfilé-gryta och kladdkaka!

Ikväll gjorde jag en variant på fläskfile. Har gjort någon liknande förut men tog nu lite av det jag hade hemma. Den 7:e nov är det kladdkakans dag, me vi tjuvstartade lite….:)) hade lovat Alessio att baka det idag som verkligen älskar det, det blir kanske en till på lördag…

Just nu försöker jag vara lite duktig med att inte äta sådant här, så jag bara bakar och bjuder eller fryser in….

 

2 fläskfile

200 gram gräslök philadelphiaost

2, 5dl  grädde

2 msk kinesisk soya

2 msk kalvfond

1 dl vatten

1,5 tsk dijonsenap

1 msk med grovkrossad rosepeppar

 

 

Skar ner fläskfilen och brynte den i en panna. Blandade sedan ihop alla ingredienserna och hällde i dem i pannan. Fick småputtra en stund medan jag stekte vitlökskroketterna vid sedan om.

Lite färska kryddor och klart att servera! Även om jag inte äter kött så smakade jag av såsen och den är magisk!!

 

IMG_2145.JPG

IMG_2147.JPG

IMG_2146.JPG

IMG_2148.JPG

IMG_2150.JPG

IMG_2151.JPG

IMG_2152.JPG

Ingredienser

  • 100 g  Smör
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • florsocker

Till servering:

  • Vispgrädde och glass

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form , ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde och glass.

 

  1. Så god fläskfilen var. Men jag tog Philadelphia gräslök som det stod i receptet och inte osten på bilden. Vet inte vilken som har godast smak men gott blev det. Serverade färsk pasta till.

  2. Hej fina du!
    Jag läste på Instagram att du fastar. Vad dricker du, hur många ggr per dag och äter du någon typ av fast föda om dagarna eller dricker du enbart?
    Ha det gott / Camilla

  3. Den ska jag göra. Gjorde fiskgratängen som har blivit en stor favorit här hemma.
    Tack för din blogg, och att du vill delar med dig. Man blir så glad varje dag man tittar in, man får på något konstigt sätt energi.
    Kram Camilla i karlstad

  4. MiUSA skriver:

    Vad gott det ser ut! Jag skall nog bjuda på detta nån dag nu i veckan. :)

  5. Marit skriver:

    Oj vilka goda recept..nu blev jag hungrig och jag som har lagt mig, nu blir det jobbigt att sova☺. Lite nyfiken, vad åt du istället för fläskfile’n??
    Kram Marit

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..