ANNONS

Recept Tekakor

/

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,6 l vetemjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  1. Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i vätskan. Blanda samman mjöl, socker och salt. Rör ner i vätskan, lite i taget. Arbeta samman till en lagom fast deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbord, kavla ut och ta ut kakor. Nagga och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 60 minuter. Värm ugnen till 225°.
  3. Grädda kakorna i ugn i 8-10 minuter. Låt svalna insvepta i bakduk.

IMG_8612.JPG

IMG_8614.JPG

IMG_8617.JPG

IMG_8615.JPG

IMG_8619.JPG

IMG_8620.JPG

IMG_8618.JPG

14
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00