Recept Tekakor

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,6 l vetemjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  1. Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37°. Lös jästen i vätskan. Blanda samman mjöl, socker och salt. Rör ner i vätskan, lite i taget. Arbeta samman till en lagom fast deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbord, kavla ut och ta ut kakor. Nagga och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 60 minuter. Värm ugnen till 225°.
  3. Grädda kakorna i ugn i 8-10 minuter. Låt svalna insvepta i bakduk.

IMG_8612.JPG

IMG_8614.JPG

IMG_8617.JPG

IMG_8615.JPG

IMG_8619.JPG

IMG_8620.JPG

IMG_8618.JPG

  1. marie skriver:

    dressing ska det såklart stå!

  2. marie skriver:

    vad har du för deressing på salladen? Ska ikväll göra ceasarsallad men tänkte köpa en sås…någon som vet någon god? Inte ofta halvfabrikat är gott….

  3. Eliza skriver:

    Precis som var min tanke också,kan ju bara bli godare med hälften grahamsmjöl;)))))
    Ska bakas med båda mjöl sorterna i morgon;)))

  4. Du har så många bra recept, du borde ge ut en kokbok (fast det kanske du redan har gjort). I vilket fall som helst är det kul att få se en helt annan sida av dig genom bloggen. Du verkar verkligen vara super i köket och har dessutom en karriär och småbarn, tränar gör du också. Förstår inte hur du hinner :).

  5. Erika skriver:

    Tekakorna ser supergoda ut. Måste tipsa om något som jag lärde mig av min mormor. Byt ut några dl vetemjöl mot
    havregrynsgröt. Det ger extra fibrer och blir saftigt och gott. Ha en toppenkväll!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..