Italiensk fläskfilé

Tydligen försvann receptet på Italiensk fläskfile ´som jag lade upp häromdagen, här kommer det igen:

 

 

Det här behöver du till 5-6 personer 
2 putsade fläskfileer
smör
salt och peppar

Till italienska täcket: 
2 mozzarella bollar
1/2 burk med soltorkade tomater i olja
2 finhackade vitlökssklyftor
en bunt med ruccola

Såsen :
Sky + vatten 4 dl
2 dl creme fraiche
2 tsk  med soya
3 msk med konc. kalvfond
salt och peppar
1-2 msk maizena mjölredning

Serveras med kokt potatis eller mos.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en stekpanna och bryn den putsade filen i smör och med lite salt och peppar. Fräs på den tills den får bra färg. Skär sedan centimeter tjocka bitar och lägg dem omlott i en ugnsform. Dela mozzarella i småbitar, rör ner den tunt skivade vitlöken och hacka även ner de soltorkade tomaterna. Bred ut täcket över filemedaljongerna och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter, tills filen är klar. Vispa ur stekpannan med ett par dl vatten, och sila ner i en gryta,
Vänd ner ytterligare 2 dl vatten, soyan, fonden , creme fraiche , låt sjuda upp och smaka av med salt och peppar. Red skyn till önskad konsistens.
Innan servering strö över ruccola över gratängen.

Servera genast!

 

 

 

IMG_8443.JPG

IMG_8449.JPG

IMG_8447.JPG

IMG_8452.JPG

IMG_8451.JPG

IMG_8454.JPG

IMG_8455.JPG

  1. Testade fläskfiléreceptet och den var jättegod och enkel. Tack för det.//Annika

  2. Linda skriver:

    Tack för tipset på italiensk fläskfilé!
    I kväll har jag och min man bjudit våra vänner på detta !
    Fantastiskt gott! Samtidigt som det var enkelt att göra!
    Dela gärna med dig av mer godheter !
    Tack!
    Linda

  3. Lena skriver:

    Vilka snygga matsalsmöbler ni har, var har ni köpt dessa?
    Och du blev jättesnygg i håret, som alltid!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..