Cheesecake

Cheesecake men utan malteser, fanns inga i affären så det blev Kina- puffar och det funkade precis lika bra det!!!
Oj så gott… När man är i Småland har man en massa tid att baka. Även detta recept från Jennysmatblogg fast med mer grädde och mindre Philadelphia ost då den tog slut till matlagningen:(((

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

2 påsar med maltesers

Topping:
200 gram mjölkchoklad (med daim-smak)
1/2 dl grädde
3 msk smör

Gör så här: 


Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. Gör sedan tryffel-toppingen: Värm upp grädden och smöret tills det precis börjat kokat- ta av från plattan och rör ner chokladen tills allt smälter. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och maltesers i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen.

Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. När cheesecaken stelnat något, häll över tryffeltoppingen. Jag väntade till min var helt fryst. Ta fram kakan minst en kvart innan servering.