Förberedelser

Idag är det släktträff hemma i Småland på mammas föräldrahem och på gården. Vilken tur vi hade med vädret…:))) Vi har bakat tårta och lagat mat, vi var 46 personer och det saknades faktiskt bara 3 personer annars var hela släkten där. Så otroligt kul! Sällan vi lyckas samla alla och jag har p g a arbete inte varit med de senaste året eftersom jag jobbat med Diggiloo och det infaller alltid då vi jobbar. Det var kusiner, pysslingar och sysslingar som träffades och killarna har spelat fotboll och badat i poolen hela eftermiddagen.  Vi dukade upp långbord och satt ute i trädgården.

Vi gjorde en välkomstdrink som blev väldigt god, jag utlovade på instagram att jag skulle lägga ut receptet, här kommer det.

 

Melondrink

4 glas

1 honungsmelon

saften av 1/2 citron

3 dl vatten

2 dl isbitar

1/2 -1 tsk vaniljsocker

1 tsk honung

 

Jag började med att gröpa ur kärnorna och slänga det, sedan gröpade jag ur all melon och lade i en bunke. Jag körde sedan handmixern genom melonen så den blev slät och fin. Sedan tog jag och hamrade ( med en handduk över) på isbitar som jag fyllt i vattenkubspåsar. Hällde i den krossade isen i bålskålen med den mixade melonensedan blandade jag i vanljsockret och honungen.

Tog och skivade upp vattenmelon och satte på kanten av glaset som dekoration.

Otroligt lätt och gott att göra!

 

IMG_8244.JPG

IMG_8246.JPG

IMG_8245.JPG

IMG_8272.JPG

IMG_8274.JPG

IMG_8271.JPG

IMG_8268.JPG

IMG_8296.JPG

IMG_8297.JPG

IMG_8299.JPG

IMG_8295.JPG

 

 

IMG_8287.JPG

 

 1. Jisses vilket jättefint fat ni lägger upp melonen på, får man fråga var man kan få tag på det någonstans?

 2. Lena skriver:

  Hej Charlotte!
  Jag tror det skulle passa dig och Anders bra att ha en liten röd stuga med vita knutar i Småland. Tänk att dra sig tillbaka dit ibland och känna lugnet, kanske skriva texter eller bara gå i skogen och andas frisk luft. Du hade väl planer för längesedan hade jag för mig?
  Kram Lena

 3. Jag skulle hemskt gärna vilja ha receptet på tårtan med mandeln på, såg jättegod ut men det blir säkert för långt att lägga ut här.
  Är det en pinocciotårta?

  1. Nej, det är inte Pinocciotårtan utan kalas kalastårta. Lägger ut det på bloggen:))

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..