Maputo School

Idag har vi besökt Maputo School… Det stod 150 barn i givakt och väntade på oss när vi anlände. De sjöng ” välkomna till Maputo School…. Vi är tacksamma för att vi får utbildning men vår skola är fattig, men under molnen kan vi le….”
En tjej läste ett 2 sidor långt tal om hur glada och tacksamma de var för att vi besökte just deras skola…;)) så ambitiöst!
Angelo, Alessio och jag fick vardera plantera ett avokadoträd och be en stilla bön med hopp om framtiden för skolan och för alla barnen. Vi grävde, planterade och vattnade!!
Vilket mottagande!!
Vi var med inne i ett klassrum och mina barn fick frågor av klassen och de fick i sin tur ställa frågor till dem. Det var allt från…- Hur leker ni i Sverige när det är snö?
Till… Alessio undrade om de någongång hade sett en film… Någon hade och gillade actionfilmer.
Det blev frågor om hur vår skola fungerade osv.. Väldigt spännande för Angelo och Alessio som verkligen fick stå i centrum för alla frågor.

Sedan kom det bästa, vi fick lämna presenterna…. Ögonen lös på barnen som trots monsumregnet flög ut och började spela fotboll! Mina killar tillsammans med dem, en underbar syn! Dyngsura och leriga, men sååå lyckliga! Vi lämnade kritor för att rita på marken och hoppa hage, hopprep, pennor, papper, kritor, tuchpennor, ritblock, linjerat och rutat block och ballonger mm…
Sedan fick vi med oss handgjorda presenter hem av barnen… Visar er detta imorgon och ska oxå berätta lite kring problematiken kring en del av hjälpandet…

Det har varit en rolig dag och barnen har varit fyllda av nya erfarenheter. Spännande, glädjande och positivt.

Har tagit en massa bilder ned min stora kamera men tyvärr har jag ingen kortläsare med mig så de fina bilderna får ni ta del av när jag kommer hem;)))