Mjuk hjälm

Min lille fis vill absolut upp och gå… Han är bara 7 månader, men det hindrar inte honom alls. Han drar sig upp till stående vid bord.. Kryper fram till benen och drar sig up, vill inte gå i gåstolen längre utan bakom ….han är såklart inte stabil utan trillar och bonkar i huvudet hela tiden.
Idag köpte jag en mjuk hjälm hos NG baby och det känns i alla fall lite bättre när han rasar i backen…
Går det i det här tempot så går han säkert inom en månad och jag önskar faktiskt att han bara kröp ett litet tag till…

p

20140312-233152.jpg

20140312-233206.jpg

20140312-233213.jpg

  1. Sara skriver:

    Jag lindar absolut inte in min son i bomull, det mesta får han lära sig den hårda vägen SÅ LÄNGE DET INTE SKADAR HONOM. Har han t ex feber så har han, är den inte nästintill dödligt hög så får han ligga och vara sjuk. Sjuk är man ibland och det får man lära sig hantera utan piller tycker jag. Smällar och skrubbsår får han också gärna lära sig att ta ibland, det dör man inte av. Men snälla Linda, huvudet är känsligt och det behövs inte speciellt hårda smällar om de träffar fel för att det ska ge både fysiska och mentala men. Och att tro att ett barn som är långt under året ska lära sig att undvika smällarna än på flera månader låter underligt. Barn på dagis – som du skriver om – är äldre än så och då är det en annan sak, de har en helt annat balans och motorik. Klart att de måste få leka och slå sig! Dessutom vill jag nog mena att de värsta smällarna tar i bakhuvudet och inte i pannan som du skriver, framåt tar då i alla fall min nio månader gamla kille emot sig hyfsat med händerna

  2. Du har helt fel Linda, jag reagerade helt annorlunda när jag såg Charlottes inköp till Adrian! En stor släng av “hata-mig-själv-känsla” kom över mig, då jag har tre små barn och vår yngsta som fyller två om ett par månader, var precis likadan som Adrian och jag hade inte en tanke på att vi kunde köpa en mjuk skyddshjälm. Trodde i min enfald att det enbart fanns hårda varianter. Än idag kommer känslorna över mig hur VIDRIGT det var när hon föll två gånger i trappan av trä utanför huset, trots mormor nära och vi på ett par meters avstånd. Det räcker inte när ett litet barn är supersnabbt och hon fick bula i huvudet. Det har säkert inte skadat henne för alltid, dock upplever jag mig helt värdelös som mamma att det överhuvudtaget kunde ske. Speciellt med fler vuxna närvarande som kan hjälpa till och bevaka samt fånga upp. Till dig Charlotte, vill jag säga; tusen tack för tipset inför fyran som kommer snart, och de små vill göra som storasyskonen. De är betydligt snabbare och mer framåt generellt sett. Denna gången skall det absolut inte få ske ett endaste litet fall, här ska det lilla huvudet skyddas! TACK snälla Charlotte för tipset!!!

  3. SUCK! Sådana kommentarer blir man så trött av. Du menar på fullaste allvar att om man slår huvudet i hårda golv och hörn så härdas man? Vissa barn går för tidigt för sitt eget bästa och deras hjärnor är inte anpassade för att hantera detta med avståndsbedömning och balans. Detta är dock en väldigt kort tid och då vill ju såklart inte att de ska slå i sitt lilla bakhuvud tjong i stengolvet i onödan. Det är ju inte precis så att de ska ha mjukhjälmen tills de börjar skolan utan kanske bara några månader. Min son gick när han var 9 månader och det är gulligt men inte praktiskt ett dugg.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..