Ett inlägg från Mattias!!!

Flera har ställt en massa frågor  och mailat mig kring min nya hårfärg. Jag vet att flera tycker det är jätteroligt med tips och idee´r och jag tyckte att det var på sin plats att Mattias som har hjälp mig med mitt hår och min make up sedan jag var 18 år(!!!) fick kliva fram och berätta lite om sitt arbete.

Håll tillgodo här hittar ni svaren på ALLA era frågortill superproffset!

Hårfärg!

Mattias Stafsing heter jag och för er som inte redan vet det så har jag jobbat med Charlotte sedan 1998 och hjälpt henne med hår, smink och kläder. Jaaa, jag vet allt har väl kanske inte gett 10 poäng och en del kan såhär i efterhand ifrågasättas men kul har vi alltid haft och det har gett folk något att prata om :-)
Det som är roligt för mig som stylist är när en look får såpass stor genomslagskraft att den får följare, tänker ex på när vi färgade Charlottes underhår mörkt och behöll överhåret blont. Denna look blev ju en landsplåga tillslut. Eller när vi började locktånga håret bakåt á la 70-tals look (Charlotte Perrelli hår) för mer än 10-år sedan och som numera är vardagslooken för nästan alla tjejer med långt hår.
Det är också väldigt roligt att höra alla kommentarer om ex, lugg eller inte, mörk eller blond, ljusa eller mörka läppar, osminkad eller inte. Fantastiskt att ni engagerar er så i en annan människa, det gör att man förstår att hur vi ser ut påverkar andra i väldigt stor utsträckning. Man berör inte bara genom hur man är och vad man säger utan också genom hur man ser ut. Yta spelar alltså en viktig roll i kommunikationen mellan människor vare sig vi gillar att det är så eller inte.Hursomhelst så tänkte jag prata lite hårfärg då jag förstått på Charlotte att det är många av er som är nyfikna på hur vi gjorde den senaste färgningen och vad vi använde för produkter.

Det jag vill börja med att säga är att jag tycker att man ska konsultera en duktig frisör innan man gör någon större färgförändring för att vara säker på att man gör rätt typ av behandling. Hårkvalitet och utgångsläget på den egna hårfärgen är avgörande för vad man kan göra och vilken typ av färg man ska använda för att uppnå önskat resultat. Var också alltid noga med att berätta för din frisör om du gjort några behandlingar tidigare och i så fall med vilken typ av preparat. Detta kan vara avgörande för ett lyckat slutresultat.

Ang Charlottes nya färg så kom vi tillsammans fram till att det skulle upplevas brunt för en tydlig förändring samtidigt som det inte fick bli för mörkt och kännas enfärgat. Charlottes befintliga lite honungsblonda färg utgjorde ett perfekt utgångsläge för det resultat vi ville uppnå då vi kunde jobba med att spara undan en del av det ljusare överhåret och håret kring ansiktet och på så sätt skapa naturliga skiftningar. På detta hår applicerade jag en ljus brun färg i botten medans längderna fick en ljusare kola brun färg. I underhåret applicerade jag en mörkare brun färg från botten och halvvägs ut på längderna och en ljusare kola brun färg på topparna. Ja jag vet det låter lite krångligt och man behöver flera färger, i detta fal 3 st. Men det är också detta som gör att man får ett naturligt resultat fullt med färgskiftningar.

Färg som användes:
– Botten på överhåret och ansatser runt ansiktet, Loreal Majirel (permanent färg) nr 6/mörkblond med 3,75% väte, 40 min verkningstid
-Underhåret ut på längder, Loreal Majirel (permanent färg) nr 5/ljusbrun med 3,75% väte, 40 min verkningstid
-Längder på överhår och toppar på underhår, Loreal Richesse (semi permanent färg) nr 7,13/blond kolafärg, 20 min verkningstidFärg som applicerades i botten gjordes på torrt hår.

Färgen på längderna applicerades på fuktigt hår där jag applicerat Lernberger Stafsing PRIMER för att släta ut fjällskiktet och skapa ett jämnt PH-värde från botten till toppen på hårstråt för att få ett så jämnt färg resultat som möjligt.

OBS! Har man ett annat utgångsläge än Charlottes honungsblonda färg behöver man kanske välja andra färger än de vi använde på Charlotte. Prata med din frisör om vad som behöver göras för att uppnå samma resultat.

Tänk på att använda bra hår produkter när du lagt ner så mycket tid och engagemang på din hårfärg! Bäst är att använda sulfatfria produkter anpassade för färgade hår. Sulfat som är en rengörande tensid (SLS) är en av bovarna när det gäller att dra ut färgen ur håret. Finns mycket skonsammare tensider. Färgbevarande produkter innehåller ofta bla vindruvskärns extrakt och solrosfrö extrakt/olja. Håll utkik efter det i dina produkter…

Lycka till:-)
Mattias

Bild på Mattias under och även på hans och Patriks fantastiska superserie som nu även har expanderat och släppts utanför Sveriges gränser. Ni vet väl att de går att införskaffa på Apoteket, Åhlens eller Kicks.