Eget Knäckebröd

Knaprigt hembakat knäckebröd med olivolja och sesamfrö, linfrö och solros- eller pumpakärnor. Superduper enkelt att baka själv och grädda i ugnen. Förgrädda, skär upp i lagom bitar och grädda lite till. Gott på julbordet!

Ingredienser

 30 bitar

Ingredienser

  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet. Låt det stå i kylen över natten eller 8 timmar.
  3. Bred ut smeten på en plåt (ca 30×40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 30-40 minuter men då på 150°.
  5. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Brödet är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.