Eget Knäckebröd
/
Knaprigt hembakat knäckebröd med olivolja och sesamfrö, linfrö och solros- eller pumpakärnor. Superduper enkelt att baka själv och grädda i ugnen. Förgrädda, skär upp i lagom bitar och grädda lite till. Gott på julbordet!
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dl sesamfrö
- 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
- 1/2 dl krossade linfrön
- 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
- 1/2 tsk salt
- 2 dl kallt vatten
- 2 msk olivolja
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet. Låt det stå i kylen över natten eller 8 timmar.
- Bred ut smeten på en plåt (ca 30×40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 30-40 minuter men då på 150°.
- Låt brödet svalna på galler.