I Småland

Vi är i Småland, det här är hemma på riktigt!!! Åh, det är så lugnt och skönt…bara fåglarna som kvittrar, fåren som bräker och idag ett par älgar som gormade i skogen. Vi såg dem spring rätt över vägen bara ett par meter framför oss…shit, vad de är stora. Trots att jag är uppvuxen här så är det inte så ofta man ser dem och det var längesedan sist nu.

Vi tog en promenad, det var skönt att få röra på sig lite efter att ha suttit i bilen till Kivik i 2 timmar. Killarna ville köra fyrhjuling. Alessio som bröt armen för en vecka sedan, stackarn (trillade ner från en klätterställning på skolan, trist)fick sitta bakom Kimpa när han körde! Vovven Lucy sprang alldeles lycklig i fatt med dem, så roligt att se. jag satte på Runkeeper, men fick batteritorsk på telefonen så jag vet inte hur långt vi gick, men jag skulle gissa på ca 5-6 km.

Mamma och Pappa har egna vindruvor, de trivs som attan och växer som bara den. De är små och ser ut som blåbär och så söta och goda i smaken.

Mamma gjorde skaldjurslasagne och den var grymt god, vi slängde ett öga på Körslaget medan vi åt och njöt av att bara vara…. Lägger upp receptet här under:))

Min barndomsstuga, här har jag tillbringat många jular…älskar det här stället!

Utedass, vedbod mm.

 

Skaldjurslasagne!

4 portioner:

  • 250 g färska pastaplattor
  • 200 g riven ost t ex mozzarella

Fyllning:

  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 finrivna fiskbuljongtärning
  • 170 g räkor i lag
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 4 dl strimlad purjolök
  • 1 gul lök
  • 250 g skivade cocktailtomater
  • 100 g färsk spenat
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • Börja med att steka löken.
  • Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen.Varva pastaplattor med fyllningen. Tryck ner plattorna något så att de ligger under vätskan. Toppa med riven ost.Grädda 30 min mitt i ugnen

20130928-234517.jpg

20130928-234526.jpg

20130928-234535.jpg

20130928-234551.jpg

20130928-234603.jpg

20130928-234617.jpg

20130929-005052.jpg

  1. Liz skriver:

    Låter jättegott o ska provas här! Men är det grön paprika och zuccini i fräset också?

  2. Tycker också det ser ut som kokt fisk…blir också lite undrande då det inte finns med i receptet..?! ;-)

    1. Vi lade till lite mer fisk…;) Går att använda vad man själv föredrar.

  3. EBJoh skriver:

    Är det kokt fisk man ser på bilden? Det står det inte något om i receptet.
    Serverade ni det till?

    1. Vi lade till till för att det skulle bli lite matigare, glömde skriva i det.

  4. åh underbara Småland. Alltid i mitt hjärta, på mer än ett sätt. Min man är född där men flyttade till Skåne och mig. Varje sommar är Småland ett måste, stilla kvällar vid blanka sjöar, hagar, gärdsgårdar, vänliga människor som inte stressar hela tiden. Jag vill dit NUUUU.
    Kul att du också var i Kivik, äppletavlan de gör vart år är fantastisk. Vilken jobb !! Ja, visst bor vi i ett vackert land, och har det bra. Kram

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..