Här kommer receptet på spenat pajen jag gjorde härom dagen i Spanien.
Ingredienser
125 g
smör
3 dl
vetemjöl
1-2 msk
vatten, kallt
3 dl
matlagningsgrädde
1
gul lök
200 g
hackad frusen spenat
1 msk
dragon, finhackad färsk
1 krm
svartpeppar
150 g
grovriven ost, om du vill ha över pajen
2pkt
fetaost
Tillagning
1. Blanda smör, mjöl och vatten till en deg i matberedaren. Tryck ut degen i ett jämnt lager på bottnen och upp på kanterna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga några hål med gaffel och ställ formen i kylen ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken, tärna upp fetaosten.
3.Stek spenaten någon minut och Krydda med dragon och peppar. Häll sedan i matlagningsgrädden och värm upp allt tillsammans.
4. Häll i spenatblandningen i den förgräddade pajen.
5.Om du vill, strö riven ost på toppen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera pajen ljummen.