Spenatpaj

Här kommer receptet på spenat pajen jag gjorde härom dagen i Spanien.

Ingredienser

125 gsmör
3 dlvetemjöl
1-2 mskvatten, kallt
3 dlmatlagningsgrädde
1gul lök
200 ghackad frusen spenat
1 mskdragon, finhackad färsk
1 krmsvartpeppar
150 ggrovriven ost, om du vill ha över pajen
 2pktfetaost

Tillagning

1. Blanda smör, mjöl och vatten till en deg i matberedaren. Tryck ut degen i ett jämnt lager på bottnen och upp på kanterna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga några hål med gaffel och ställ formen i kylen ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°.  Skala och skär löken, tärna upp fetaosten.

3.Stek spenaten någon minut och Krydda med dragon och peppar. Häll sedan i matlagningsgrädden och värm upp allt tillsammans.
4. Häll i spenatblandningen i den förgräddade pajen.
5.Om du vill, strö riven ost på toppen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera pajen ljummen.