Baktime!

Det var ett tag sedan sist och jag har fått en beställning av Alessio att han ville bjuda sina kompisar på bullar imorgon i skolan eftersom jag ska vara där på besök. Ganska avkopplande att baka…

 

 

 

 

Till ca 40 bullar, beroende på storlek på bullarna. För mig blir det bara 25 så jag gör alltid dubbel sats.

150 gram smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1/2 tsk salt

1-1 1/2 dl strösocker

1 tsk stött kardemumma

12-13 vetemjöl

Fyllning:

Kanel

150 g smör

1 dl strösocker

Riven Mandelmassa

Vaniljsocker

Pensling:

uppvispat ägg

Garnering:

pärlsocker

Gör så här:

1.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan.Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjölk, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.

2. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor.

3. Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Riv över smöret med hjälp av ett rivjärn, sedan strös kanelen över.. Riv mandelmassa över degen och sedan socker. Rulla samman degen från långsidan och skär i rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

4: Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg

20130415-221608.jpg

20130415-221639.jpg

20130415-221652.jpg

20130415-221656.jpg

20130415-221701.jpg

20130415-221714.jpg

20130415-223315.jpg

20130415-223355.jpg

20130415-223505.jpg

  1. Linda skriver:

    vad fina bullar ! snyggt med blå bullformar :)

  2. Ska baka dina bullar precis NUUU!!:) Har även gjort “din” lasagne…fantastiskt god!! Mer recept tack!:) Är ju en Florida/Orlando fan så jag tänkte passa på att fråga vilket hotell du/ni bodde på i Orlando ? Det är ju heeeelt otroligt där. I LIKE! Ha en fortsatt toppen dag fina Charlotte.

  3. Har precis skrivit ut din recept!Nu ska det bakas,fast inte hemma men i Spanien! :)
    Ha det gott :)

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..