ANNONS

Säg att det inte är sant?!

/

Jag blir så chockad när jag läser Pistorius egna ord om vad som hände den där natten när han sköt sin flickvän Reeva till döds. Jag är helt tagen av fallet och läser allt jag kommer över, det är så ofattbart, obegripligt och samtidigt fruktansvärt obehagligt. På ett sätt hoppas man självklart att det inte var överlagt mord men samtidigt känns det fruktansvärt om det hela är en olyckshändeles. Gode frid vilken smärta att ha tagit livet av den man vill dela resten av sitt liv med, OM det är ett missförstånd( vilket jag börjar tappa tron på)? Hur går man vidare? Jag tycker det är så obehagligt så jag kan inte tänka på annat..

Det är såklart omöjligt att veta vad som hände och om hans story är sann, än mindre om den håller i rätten. Vilket fall som helst så är det en tragedi för alla inblandade.

Bild och text lånad från Aftonbladet.

Bild och text lånad från Aftonbladet.

Här är Pistorius redogörelse – ord för ord

“Jag är en sydafrikansk medborgare, en vuxen man och ansöker härmed om att släppas mot borgen. Jag gör detta av egen, fri vilja och har inte påverkats. Innehållet i denna ansökan är sann och korrekt. Jag kan inte förstå hur jag kan anklagas för mord, och än mindre överlagt mord eftersom jag inte hade någon avsikt att döda.

Jag har informerats att jag anklagas för mord och jag nekar till anklagelsen. Vi bestämde oss för att spendera kvällen hemma. Vid tio på kvällen var vi i sovrummet, hon gjorde yoga och jag tittade på TV med proteserna av. Vi var djupt förälskade och kunde inte vara lyckligare. Jag älskade henne och jag vet att hon kände likadant.

Jag är medveten om folk som försöker bryta sig in i bostäder för att begå brott. Jag har mottagit mordhot. Jag sover med min 9mm under sängen. Jag vaknade och skulle stänga dörren när jag hörde ett ljud från badrummet. Jag var rädd och tände inte lampan. Jag tog min pistol och rörde mig mot badrummet. Jag skrek åt inkräktaren. Eftersom jag inte hade mina ben kände jag mis sårbar. Jag sköt skott genom badrumsdörren och bad Reeva att ringa polisen.

Jag gick tillbaka till sängen och insåg att Reeva inte låg där. Det var då det gick upp för mig att det kunde ha varit henne där inne. Jag sparkade upp dörren och ringde ambulans och säkerhet. Jag försökte bära henne nedför trapporna, jag försökte hjälpa henne men hon dog i mina armar.

I efterhand inser jag att Reeva gick till badrummet när jag gick för att stänga balkongdörren, jag är en internationell idrottsstjärna, jag tänker inte undvika min rättegång. Efter skjutningen flydde jag inte. Jag blev kvar tills dess att polisen anlände. Jag känner inte till några vittnen i det här, och jag tänker inte interagera med några vittnen.

Att fortsätta hålla mig gynnar inte åklagaren. Frisläppning stör inte den allmänna ordningen. Jag är redo att överlämna mitt pass om det är ett villkor för borgen.”

23
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00