Säg att det inte är sant?!

Jag blir så chockad när jag läser Pistorius egna ord om vad som hände den där natten när han sköt sin flickvän Reeva till döds. Jag är helt tagen av fallet och läser allt jag kommer över, det är så ofattbart, obegripligt och samtidigt fruktansvärt obehagligt. På ett sätt hoppas man självklart att det inte var överlagt mord men samtidigt känns det fruktansvärt om det hela är en olyckshändeles. Gode frid vilken smärta att ha tagit livet av den man vill dela resten av sitt liv med, OM det är ett missförstånd( vilket jag börjar tappa tron på)? Hur går man vidare? Jag tycker det är så obehagligt så jag kan inte tänka på annat..

Det är såklart omöjligt att veta vad som hände och om hans story är sann, än mindre om den håller i rätten. Vilket fall som helst så är det en tragedi för alla inblandade.

 

Bild och text lånad från Aftonbladet.

Bild och text lånad från Aftonbladet.

 

Här är Pistorius redogörelse – ord för ord

“Jag är en sydafrikansk medborgare, en vuxen man och ansöker härmed om att släppas mot borgen. Jag gör detta av egen, fri vilja och har inte påverkats. Innehållet i denna ansökan är sann och korrekt. Jag kan inte förstå hur jag kan anklagas för mord, och än mindre överlagt mord eftersom jag inte hade någon avsikt att döda.

 

Jag har informerats att jag anklagas för mord och jag nekar till anklagelsen. Vi bestämde oss för att spendera kvällen hemma. Vid tio på kvällen var vi i sovrummet, hon gjorde yoga och jag tittade på TV med proteserna av. Vi var djupt förälskade och kunde inte vara lyckligare. Jag älskade henne och jag vet att hon kände likadant.

 

Jag är medveten om folk som försöker bryta sig in i bostäder för att begå brott. Jag har mottagit mordhot. Jag sover med min 9mm under sängen. Jag vaknade och skulle stänga dörren när jag hörde ett ljud från badrummet. Jag var rädd och tände inte lampan. Jag tog min pistol och rörde mig mot badrummet. Jag skrek åt inkräktaren. Eftersom jag inte hade mina ben kände jag mis sårbar. Jag sköt skott genom badrumsdörren och bad Reeva att ringa polisen.

 

Jag gick tillbaka till sängen och insåg att Reeva inte låg där. Det var då det gick upp för mig att det kunde ha varit henne där inne. Jag sparkade upp dörren och ringde ambulans och säkerhet. Jag försökte bära henne nedför trapporna, jag försökte hjälpa henne men hon dog i mina armar.

 

I efterhand inser jag att Reeva gick till badrummet när jag gick för att stänga balkongdörren, jag är en internationell idrottsstjärna, jag tänker inte undvika min rättegång. Efter skjutningen flydde jag inte. Jag blev kvar tills dess att polisen anlände. Jag känner inte till några vittnen i det här, och jag tänker inte interagera med några vittnen.

 

Att fortsätta hålla mig gynnar inte åklagaren. Frisläppning stör inte den allmänna ordningen. Jag är redo att överlämna mitt pass om det är ett villkor för borgen.”

 1. nina skriver:

  undra hur han kunde sparka upp badrumsdörren utan ben?

 2. Detta är så tragiskt. Tittar man på bilden du har här i bloggen så ser de så otroligt kära ut, kolla ögonen… men hans story känns tyvärr inte trovärdig :(

 3. Tydligen hade hon shorts och väst på sig när de hittade henne.. sover man i sånt? Om hon klädde på sig borde han väl hört/sett det? Reevas mobil var på toaletten. Varför då? Han hämtade sitt vapen på den sida Reeva sov på men såg inte att hon inte låg kvar? Han är rädd för inbrott men sover med öppen balkongdörr och ytterdörren ska också varit olåst. Detta är vad jag läst och utifrån det tror jag att han är skyldig. Något har triggat igång ett raseri..kanske svartsjuka. När det sen går upp för honom vad han gjort så ångrar han sig givetvis och fläskar ihop en inbtottshistoria som jag anser är helt orimlig.

 4. Man låser inte toalettdörren mitt i natten om man är ett par och bara ska upp och kissa.

  Om dörren var låst för att inkräktaren var där, så måste Reeva ha skrikit efter första skottet, och då har han ju hört att det var hon.

 5. M skriver:

  Vet inte vad man ska tro. Tycker faktiskt inte det låter så osannolikt att han kan ha trott att det var någon annan. Kan tänka mig att han känner sig mer utsatt då han inte har några ben och inte har någon möjlighet att försvara sig om någon skulle anfalla honom. Att han sköt direkt kan också bero på det. Om någon skulle öppna toalettdörren och anfalla honom hade han inte haft en chans att försvara sig. Sen var det ett stort hus. Dom kanske ofta rörde sig på olika platser i huset. Tycker inte det är konstigt att han inte hade koll på vart hon var någonstans. Sen är det vanligt att vita blir torterade och mördade i Sydafrika. Och han måste vara mer utsatt då han saknar ben då blir han ett lättare offer att ge sig på. Jag tror inte det är så glasklar att han är skyldig faktiskt och jag tror det kan bli svårt att få honom dömd. Han kan ha skjutit “i blindo” många skott för han var rädd att inkräktaren skulle skada honom. Han låg med vapen under sängen och hade mottagit mordhot så uppenbarligen var han rädd. Svårt att gissa. Det är bara han som vet..

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..