Internationella pannkaksdagen

I tisdags var det internationella pannkaksdagen och det körde vi på hör hemma. Först hockey och sedan pannkaksrace, det blev amerikansk variant med färska bär!! Så gott!!

Det här receptet brukar jag köra på och de blir både matiga, saftiga och väldigt goda. Vi gjorde både stora och små hjärtformade..

Hade tyvärr plåtat lite dåliga bilder på pannkakorna och kom på det när de nästan var slut…det är inte alltid kameran hänger med;(

Receptet gäller för 8 st

Ingredienser

 • 12 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 12 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 1 st ägg
 • 12 dl filmjölk
 • 2 msk Rapsolja

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg, filmjölk och smör-&rapsolja i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör- &rapsolja i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan. Servera med lönnsirap och blåbär.

20130214-221316.jpg

20130214-221323.jpg

20130214-221330.jpg

20130214-221336.jpg

20130214-221344.jpg

20130214-221351.jpg

 1. M skriver:

  Jag har samma recept på pannkakor som Du , men jag brukar skiva bananer eller äpple och blanda i smeten …super gott :-)

 2. Sjutton vad jobbigt med den stekpannan i så många bloggar, snälla skriv att du fått den och att du gör reklam för den. Känns inte ärligt annars med all denna smygreklam!

  1. Nu fattar jag ingenting?? Vad är det som är så besvärligt och jobbigt för dig stackare? Har jag skrivit att jag inte fått den?? Tror inte det…? Fick en hjärtstekpanna v innan som jag la upp på Twitter.. Smygreklam? Du är helt ute och cyklar, jag hymlar överhuvudtaget inte med en stekpannan… Varför skulle jag göra det?
   Är väl ganska oväsentligt om jag köpt den för 100 kr el fått den… Så roligt!!
   Eftersom det var internationella pannkaksdagen så var det väldigt passande;))

  1. M skriver:

   Du behöver väl inte förklara dig, Du kan ju skriva vad Du vill på DIN blogg :-)

  1. Jonas skriver:

   Yvonne- Man måste faktiskt inte köpa allt, man kan läsa ändå.. vi är ju faktiskt fria människor att bestämma själva. :)

  1. Visst man behöver inte köpa men blir så trött på att hitta samma produkter i alla bloggar och då inser man att ett företag (som jag aldrig kommer att köpa ifrån i fortsättningen) köper bloggare för att göra gratis reklam. Hoppas bara bloggarna skattar för det för det är ett arbete de gör, för i detta fall Tefal, och betalningen har de fått i en produkt. Alltså är det samma som lön! Tror dock att ingen bloggare ser det som en lön och då bör Skatteverket kolla detta och alla andra produkter som det “tipsas om”! Charlotte läs på reglerna så kanske det inte är så roligt längre! Du får givetvis skriva vad sjutton du vill i din blogg men var inte så nedlåtande, vi är ju flera som reagerat på denna reklam!

   1. Oj vad bitter Yvonne….:( tror du på fullt allvar inte att jag kan reglerna… Efter 5 års heltidsbloggande?
    Jag är aldrig nedlåtande om jag inte får bitska, sura kommentarer … För då har jag ingen anledning?

  1. Bitter, ja nu kom det också som alla bloggare tar till när de får den allra minsta kritik. Ja jag trampade tydligen på en öm tå! Tror du inte jag kan reglerna som har varit företagare i snart 25 år och jag vet vad som gäller och bitter är det minsta jag är! Men vi är smålänningar båda två så jag tror inte att någon av oss vinner detta, så nu lägger jag ner denna diskussion.

 3. Hej! Alexander passar bra ihop med Alessio och Angelo. Blir det en flicka är Alexandra och Amanda vackra samt passar bra ihop med Izabella. Pannkakorna ser goda ut. Det gör jag ofta till mina barnbarn. Ska pröva detta receptet.

 4. Jag tror att ni väntar en liten prins som ni kanske döper till ♛ ADRIAN ♛

  Lycka till hela familjen!!!

 5. Lea skriver:

  Ja många bloggare verkar ha fått denna stekpanna :)

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..