ANNONS

Internationella pannkaksdagen

/

I tisdags var det internationella pannkaksdagen och det körde vi på hör hemma. Först hockey och sedan pannkaksrace, det blev amerikansk variant med färska bär!! Så gott!!

Det här receptet brukar jag köra på och de blir både matiga, saftiga och väldigt goda. Vi gjorde både stora och små hjärtformade..

Hade tyvärr plåtat lite dåliga bilder på pannkakorna och kom på det när de nästan var slut…det är inte alltid kameran hänger med;(

Receptet gäller för 8 st

Ingredienser

  • 12 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 12 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 12 dl filmjölk
  • 2 msk Rapsolja

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg, filmjölk och smör-&rapsolja i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör- &rapsolja i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan. Servera med lönnsirap och blåbär.

20130214-221316.jpg

20130214-221323.jpg

20130214-221330.jpg

20130214-221336.jpg

20130214-221344.jpg

20130214-221351.jpg

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00