BBBBB

Nu har det börjat trilla in recentioner för plattan och en av er läsare har gjort en av de första…så ambitiöst gjort så jag kände att jag var tvungen att lägg upp den….Gulligt Björn! Tack. Hoppas alla tycker att plattan är lika bra som du tycker….här hittar ni Björns blogg.THE GIRL!

Ja den här plattan är ett helt nytt sound för vår schlagerdrottningen! Det menar jag på ett bra sett, det nya soundet är modernt och känns konstigt nog verkligen som Charlotte. Det här albumet är verkligen en utveckling på förra albumet, både i sound och mening. Hennes förra album som släptes 2008 efter melodifestivalen handlade mest om hennes skilsmässa med hennes ex-make. Albumet “The Girl” handlar om hur starkt hon blivit av det som hänt, och hur bra hon mår både på utsidan och insidan. Bland det jag älskar med det här albumet är att det finns en fortsättning på en låt från förra albumet. Låten heter “Black & Blue” och handlar om att sörja ett krossat förhållande, på det nya albumet finns det en låt som heter “No More Black & Blue”. Hon sjunger i refrängen “I’m so over you, no more black & blue”. Jag älskar när man gör såhär på album, fortsätter liksom där man slutade. Så snygg och så äkta! Det är så hela “The Girl”-albumet känns, allt fortsätter vart det förra albumet slutade och det är så det ska vara tycker jag.

  1. The Girl – Charlottes fantastiska melodifestivalbidrag, albumets titelspår. Ja ni vet redan att jag älskar den låten, så är det bara! 5/5Little Braveheart – Den enda duetten på albumet görs med Kate Ryan. Jag är inte så värst förtjust i henne, men här passar hon perfekt. Charlotte och Kates röster flätas ihop, och allt känns bara poppigt och man blir glad. En skön uptempo låt, kul med en duett också. 4/5Just not Tonight – En jättevacker ballad, så snygg och förtrollande. 5/5In The Sun – En till uptempo låt, men lite dubstep inslag. Den här låten är så härlig, så grymt bra och här hör man verkliegn Charlottes nya spår. Den här är ett måste, såå himla bra låt alltså! 5/5Dark to The Light – Även denna låt en riktigt bra uptempå låt, härlig och man kan sjunga med från fösrta gången man hört den. Ett stort plus för texten i låten! 4/5Closing Circles – detta är nog min favoritballad med Charlotte genom tiderna, helt underbar. Är så kär i den här så det bara inte går. Helt underbar text, och melodin är så lättlyssnad också. 5/5No More Black & Blue – Ja den här skrev jag om förut, riktigt bra låt med ett bra budskap. 4/5Any Love That Is Love  – Denna låt är också rent ut sagt, underbar! Älskar introt, och det är en perfekt avslutning på albumet. Lyckan sprids inom en själv när man hör den här! 5/5

“The Girl” är Charlottes bästa album någonsin, frågan är om hon någonsin kommer toppa det här?

Allt är så proffsigt, så snyggt och ändå så personligt. Om jag fick välja skulle jag kopiera det här albumet och släppt det själv, måste säga att det här är det ultimata albumet. Det finns faktiskt bara ett minus, och det är att det bara är åtta låtar. Men kvalitén och de låtar som redan finns kompleterar det väldigt fort. Jag avslutar med att säga att det här albumet förtjänar inget annat än fem B:n i poäng, det högsta jag kan ge! Även ett tack till Charlotte, det var värt att vänta på det här albumet. Så värt! (P.S. tror aldrig jag skrivit en sån här lång recension på ett album)