Igår testade jag mitt nya muffinsjärn som jag fick i julklapp av pappa…det var superbra och jag slapp en kladdig plåt för att muffinsen hade tappat formen. Grymt bra!
Ingredienser
9 stora eller 18 normalstora
50 g Arla smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl Arla Ko mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Bllåbär och Bär.
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten i formarna. Tillsätt bär eller dajm i respektive formar. Grädda mitt i ugnen ca 20 min för stora och ca 12 min för normalstora eller i ett muffinsjärn. Låt muffinsen svalna.