Födelsedag

Igen!!!

Här fylls det år var och varannan dag!

Idag är det Izabella som blir 12 år!!

Pannkakstårta till lunch:))

Smet

  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk smör

Fyllning

  • 1-2 dl färska hallon, frysta, färska eller hallonsylt
  • 1-2 dl blåbär, frysta, färska eller blåbärssylt
  • 1-2 bananer
  • 3 dl grädde

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, hälften av mjölken och äggen. Rör till en jämn smet. Tillsätt och blanda ner resten av mjölken, saltet och smält smör.
  2. Stek pannkakorna i smör. Låt dem kallna annars smälter grädden.
  3. Fyllning:
    Beroende på säsong kan det vara svårt att få tag på färska bär. Använder du frysta bär och tycker att de är för lite söta kan du pudra över florsocker och röra runt. Givetvis kan du blanda och ta blåbärssylt, färska eller frysta hallon. Skapa din drömtårta utifrån dina favoritsmaker.
    Banan ger en god och mjuk smak. Mosa och lägg ett lager på pannkakan, varva sen pannkakorna med vispad grädde, bär eller sylt. Garnera med vispad grädde och bär.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Fix- gäststugan

Nu har de flesta delarna kommit till gäststugan…

Lite till innanför dörren. Att hänga av sig kläder, skidhjälmar mm.

Tv bänk som döljer spel och annat.

Nu väntar vi på garderober till sovrummet..

Ska ta mer bilder när det börjar bli färdigt och snyggt:))

Nu ska vi även bygga om köket i stugan. Byta luckor och in med ny Sten…. kommer bli tjusigt!

👌🏻🌸🙌🏻

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Valnötsbröd

2 bröd 
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 200 g valnötter
  • 11 dl vetemjöl
  • Så här gör du
  1. Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Häll i vattnet, smält smöret och blanda i.
  2. Rör i salt, farinsocker, sirap, rågmjöl och valnötter.
  3. Arbeta in lite i taget av vetemjölet till en smidig deg. Lägg på en bakduk eller sätt på plastfolie över bunken. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader.
  5. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Forma degen till två runda bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  6. Pudra degen med lite vetemjöl. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
  7. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler.

  1. Charlotte, jag tycker du är fantastisk! En sådan underbar mamma, så varm, engagerad och go. Du och maken är också så fina ihop! Var nyligen på semester i området och njuter av att drömma mig tillbaka genom dina bilder och storys. Jag unnar er verkligen er sköna fjällvistelse i dessa tider. Det är skillnad på att åka upp och ner för en vecka för nöjes skull och sprida virus än att bosätta sig någonstans för möjlighet till att isolera sig och skydda andra. Vi har gjort likadant. Får man ens hjälp om man skulle bli sjuk i Sthlm? Hoppas ni får en underbar Påsk ändå och att nära och kära är krya 💕 Många kramar Johanna

    1. Tack Johanna. Vi har varit mer i Åre denna vården än i Sthlm.. känns det som. Jullov, sportlov och karantän i över en månad nu. Vi trivs här uppe. Vinter som sommartid. Otroligt lugnt och folk är väldigt trevliga och hjälpsamma. Så trevligt. Påminner mig om Småland 🥰

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..