Åre levererar

Det är inte alltid sportloven är magiska! Förra året regnade det nästan bort, var blåsigt och inte alls trevligt.

Nu känns det påskväder fast kallare!

Idag har vi haft -16 grader. Det biter i kinderna vill jag lova!

Adrian åkte bräda första gången i julas. Tog en lektion borta i Rödkullen…,;) Idag någon mån senare tog Angelo med honom och körde järnet någon timme i barnbacken, när vi mötte upp dem i Björkbacken åkte han utan problem själv. Heeeeelt otroligt! Pang! Så satt det…..

Barn är otroliga och lär sig löjligt fort!!

Det är nu när de är små man ska lära dem allt…. det är så enkelt och självklart för dem! Så häftigt!!

Nybakade frallor till frukost. Lchf!

Mötte upp fina Pernilla och åkte några åk.

Kvällen tillbringade vi tillsammans hemma hos oss.. otroligt mysigt.

Med alla barn och även brorsan Linus.

Tack för superfint spel!🙏🏻🙌🏻

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Ut i backen!!

Ljuvliga dagar…. alltså kolla himmelen? Ofattbart!

  1. Vem tar hand om alla hus när ni är iväg? Tänker på att ni har tre hus. De sköter sig ju inte själva:)

  2. Marie skriver:

    Magiskt..ni har det så fint, och ni verkar så ödmjuka…..=) Fantastiskt!!

  3. Magiskt härligt väder ni fick på lovet. Bara att njuta!🤗

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Vanliga frallor

6 stycken 
  • 25 g Jäst
  • 3 dl Vatten
  • 2 msk Olja
  • 1 ½ tsk Salt
  • 2 dl Grahamsmjöl eller Rågmjöl
  • 6 dl Vetemjöl

Pensling:

  • 1 st Ägg
  • ½ dl Mjölk
  • Vallmofrö

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.Smula jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader. 
  2. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har smält. Tillsätt salt och valfri olja.
  3. Blanda ner rågmjöl och vetemjöl. Blanda tills du får en fin och jämn deg. Baka ut dina frallor. Du kan jäsa frallorna om du vill men det behövs inte då det är snabba frallor utan jäsning.
  4. Blanda ägg och mjöl och pensla frallorna. Strö på vallmofrö och grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.
  5. Ta ut frallorna och hoppas du får en smaklig måltid.

  1. Linda skriver:

    Vet du om man kan långjäsa dessa över natten i kylen? Så man kan preppa kvällen innan..

  2. Bra recept utan mjölk och smör för oss som är mjölkproteinalkergiker (penslingen får man ta enbart ägg eller havremjölk). Ska definitivt baka dessa.

  3. Ulla skriver:

    Ser ut som nån tittar upp ur koppen😊 🤗

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..