ANNONS

Äppelpaj

/

DU BEHÖVER

1 stort ekologiskt ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker alt. 1 knivsudd vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
100 g smält smör
4-5 syrliga svenska äpplen

GÖR SÅ HÄR

  1. Rör samman ägg, strösocker och vatten.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
  6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).

Råkräm

1 vaniljstång
3 ekologiska äggulor
1 dl strösocker
6 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  3. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Födelsedag

/

Igen! Fördelen med att vara många i familje är ju att det firas var och varannan dag. Skoj! Jag älskar att köpa presenter och älskar att baka!

Nu var det Izabellas tur att fylla år och hon blev tonåring! DET är stort! ♥️

Att bli 13 är något speciellt….. snart väntar högstadiet och man tar ett kliv närmre vuxenvärlden.

Minns det…. 🙌🏻

Izabella äter inte grädde så det blev favoriter i en tårta. Kladdkaka som botten, klädd med vaniljglass. Sedan godissnören som höll i hop det och knöts rosetter med. Toppade med jordgubbar och strössel!

Gissa om det blev en hit??

Borde bakat två……

Nästa gång ska jag låta lite glass smälta så jag kan bre ut den som ett lager över, så det blir lite snyggare…..

Strösslet kom på efter bilderna…..😂

Biff Lindström och lammfärsbiffar till killarna.

Röding med gräslök och färska räkor på.

Anders blev såklart oxå firad!

Eftersom han oxå fyllt år!

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Krispiga Fisktaccos

/

4 port

Ingredienser:

  • 400 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2,5 dl panko ströbröd
  • Salt & peppar
  • Ca 1 dl neutral olja, till stekningDressing
  • Till dressingen
  • 1/2 dl sweet chili
    2 msk balsamvinäger
  • 3 mak olivolja
  • 2-3 msk citronsaft eller lime
  • Svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk riven ingefära

Till servering:

  • Tortillabröd
  • Lime
  • Skivad avokado
  • Persilja eller koriander
  • Körsbärstomater
  • Rödlök
  • Chili frukt
  • Sallad blad

Gör såhär:

  1. Börja med att panera torskfilé. Skär torsken i avlånga bitar.
  2. Salta och vänd sedan i mjöl.
  3. Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i ägg och till sist i panko.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek i olja till gyllene på båda sidorna.
  5. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Dressing: Blanda alla ingredienser i ett skål.
  7. Lägg den panerad fisken på tortilla bröd tillsammans med grönsakerna och ringla dressingen på, och njut.



Såååååå goda!!!!!

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00