Ode till Brysselkålen

Blir helt fnissig när jag tänker på att jag ständigt och jämt ska envisas med att lägga upp matbilder när det väl nästan officiellt är så att ingen lyckas ta mindre aptitliga matbilder än jag? Ni får helt enkelt inte äta med ögonen, utan mer med tillförlit till eh, mina smaklökar?

Hur som helst vill jag hylla Brysselkålen lite kort. Inte bara för att den är extremt späckad med nyttigheter, utan också för att den kan ligga snällt i kylen i veckor, säkert längre, utan att bli dålig. Så den behöver i princip aldrig slängas. Jag som haft hemmakontor i snart 10 år gör brysselkål-lunch till mig själv orimligt ofta. För snabb att laga till är den också.

Min absoluta favorit är att skiva upp och sen steka den mjuk och blanda med getost och annat valfritt. Idag med rödlöksmarmelad! För den passar väldigt fint med lite sött också. Lite honung eller hackade dadlar när du steker i smör blir till exempel helt fantastiskt.

Brysselkålen är ju dessutom fylld med protein, och är ett perfekt alternativ till potatis. Och bra för oss som inte äter så mycket kött är den på det viset också. Har ni inte redan blivit ihop med brysselkålen är det dags att bli det nu.

LOADING..