Ode till Brysselkålen

Blir helt fnissig när jag tänker på att jag ständigt och jämt ska envisas med att lägga upp matbilder när det väl nästan officiellt är så att ingen lyckas ta mindre aptitliga matbilder än jag? Ni får helt enkelt inte äta med ögonen, utan mer med tillförlit till eh, mina smaklökar?

Hur som helst vill jag hylla Brysselkålen lite kort. Inte bara för att den är extremt späckad med nyttigheter, utan också för att den kan ligga snällt i kylen i veckor, säkert längre, utan att bli dålig. Så den behöver i princip aldrig slängas. Jag som haft hemmakontor i snart 10 år gör brysselkål-lunch till mig själv orimligt ofta. För snabb att laga till är den också.

Min absoluta favorit är att skiva upp och sen steka den mjuk och blanda med getost och annat valfritt. Idag med rödlöksmarmelad! För den passar väldigt fint med lite sött också. Lite honung eller hackade dadlar när du steker i smör blir till exempel helt fantastiskt.

Brysselkålen är ju dessutom fylld med protein, och är ett perfekt alternativ till potatis. Och bra för oss som inte äter så mycket kött är den på det viset också. Har ni inte redan blivit ihop med brysselkålen är det dags att bli det nu.

 1. Maria skriver:

  Brysselkålsälskare! Plocka blad för blad och vänd i panna med vitlök. Himmelskt!

 2. é rabi em pulos, proponho que, para comemorar nosso conciliação de amizade, Cursos online são classificados, por lei, como cursos livres de atualização ou qualificação, quer dizer,
  não se qualifica como graduação, pós-graduação ou técnico profissionalizante.
  me dê um curso de pulos, para eu permanecer
  tão puladora como http://www.movementlife.org/radical/?page_id=21

 3. Åh, vi hade en date igår, brysselkålen och jag. Bara kokt med lite salt på, till kyckling, men det är gott. Tycker även barnen!

 4. Hej Cecilia,

  Jag bor liksom du i ett land dar barnen maste ta med sig egen lunch till skolan. Kan inte du gora ett inlagg med lite tips om bra (och garna enkel) matladsmat till barnen. Skulle vara mycket uppskattat. Tack for en bra blogg!

Comments are closed.

LOADING..