Garderobsutmaning: Från praktisk till chic i samma outfit?

Dags för garderobsutmaning! Så här skriver Maja:

Jag har ett jobb där jag på förmiddagen kan sitta på golvet och måla med fingerfärg med 7-8 Kladdande 1-3 åringar. På eftermiddagen kan jag sitta i möten med vuxna, där jag behöver ge ett någorlunda propert intryck.

Det är HELT omöjligt att klä sig på ett sätt som tillåter det här. Tips?

Maja! Du har fel. Det här är INTE helt omöjligt! Jag tänker att vi måste börja med att hitta en megabekväm bas. Sköna jeans, mjuka toppar. Det kan ju vara hur basic som helst egentligen. Det viktiga är kanske att du kan kravla runt i småbarnshöjd och råka bli nersölad med fingerfärg utan att det är varken besvärligt eller besvärande. Kanske hittar du ett par snygga vintagejeans där lite färgfläckar ser ut som en del av designen? Eller så satsar du på ett par från Lindex sustainable kollektion som tas fram med mindre vatten än vanlig denim?

Till det har du en lika miljövänlig T-shirt och sköna inneskor eller ett par stilhöjande sneakers. Själv känner jag mig bara halvklädd utan personliga smycken till det, men det är ju en smaksak förstås. Är du kall har du kanske istället en tunn cashmere eller merino-ulltröja till jeansen som bas. När du sen ska bli ditt vuxnare jag slänger du över en oversized kavaj och blir inte bara välklädd utan också supertrendig. Det borde väl funka, non?

Fler garderobsutmaningar tas gärna emot för den som går och klurar på något knepigt kläddilemma!

 

 

 

 1. Maja skriver:

  Tack så jättemycket för hjälpen!!
  Och grattis i efterskott. Från en annan -79a /Maja

 2. Emma skriver:

  Bröllop!

  Sensommar. Jag vill helst köpa något användbart, kanske som jag kan klä ner på jobbet (lärare) sen. Eller om det nu är en maxiklänning- kunna ha på semestern. Och jag är lång och trivs inte i klack. Behöver shoppa skor också tror jag, och de får gärna också vara användbara. Kanske jumpsuit, något över och lågskor? Långklänning och… ja vilka skor? Vad över? Byxa och topp (kanske ett set, typ som det i olika mönster/färger från Rodebjer?).

 3. Min utmaning:
  Mammaledig + massa kräk + kladd…… Lämnar storasyskon på skolan på morgonen iklädd tights och en T-shirt. Känner mig småtrist och ful. Vad kan jag ha på som går snabbt men ändå fräscht och snyggt när barnen ska lämnas/hämtas? 💓

 4. tant skriver:

  Min utmaning är att hitta lite bagier, boyfriend jeans som inte är sönderrivna! Så här i början på 40-års åldern börjar jag bli mer och mer tilltalad av lössittande jeans som inte ger mig andnöd. Jag vill även kunna ha dem på jobbet med snygg kavaj till och där passar det inte med sönderrivna jeans. Jag tycker det är omöjligt att hitta boyfriend/baggy jeans utan hål och ”revor” i de svenska kedjorna. Har du tips på bra märke o modell som passar en tant på 43 🙂

  1. Hej, ett tips från en läsare till en annan 🙂 Jag har hittat det du letar efter och är supernöjd! Jeans från Weekdays! Voyage heter modellen jag har, men de har otroligt många lössittande modeller, kolla här: https://www.zalando.se/katalog/?q=weekdays+jeans

 5. C skriver:

  Älskar garderobsutmaningarna så tack för de inläggen!

  Min utmaning är att vara kontorsklädd (på nivån klänning eller udda kavaj och inte sneakers, alltså triiiist men ”fint”) men också GRAVID och orimligt lång kropp. Det gååår inte. Tänk bort byxor direkt för även de för långa personer är för korta. Tänk bort snygga kaftaner pga lång och gravid blir gigantiskt ändå. Vaaad skall jag ha på mig??

Comments are closed.

LOADING..