BRA på kvinnodagen!

Jag förstår inte dem som inte tycker att Kvinnodagen ska firas. Ja, visst, det går ju att hitta på argument kring varför det är en dum ide (som till exempel att det är fånigt att bara ha kvinnodag en dag om året?) men jag tänker att allt som uppmärksammar kvinnors situation i världen bara kan vara av godo. Och i år alldeles extra mycket! För ni känner väl den? Den tysta, vackra, stillsamt våldsamma revolutionen vi är mitt i? Helt plötsligt pratas det om kvinnors rättigheter på platser och i miljöer där total okunskap förut rådde. Plötsligt tar kvinnor plats med en ny-ägd självklarhet, unga kvinnor förändrar världen så som ingen klarat av att göra det innan, samtalen som pågår på arbetsplatser och i hem på det här ämnet spränger glastaken för våra döttrar. Och även om vi bara börjat, går den här revolutionen inte att stoppa eller ta tillbaka. Det händer nu. Den verkliga förändringen har börjat. Och jag tänker väldigt, väldigt ofta på det nuförtiden. Hur glad jag är över att få vara med om detta. Att få vara en del av den här kvinnovågen av röster som säger att det räcker nu.

blankens.com firar vi som vanligt den 8:e mars. Idag skänker vi hela dagens vinst i webshopen till Alla Kvinnors hus och alla som handlar över 1300 kr (eller i alla fall så långt lagret räcker) får en ekologisk T-shirt i grått eller vitt med texten Revolution på (här kan ni läsa hur ni gör för att lägga vantarna på tröjan).  

Och här kan du kolla in alla vårens skor om ni inte hunnit glutta på dem än.

Dessutom! Tänker jag skänka pengar idag till Läkarmissionens alltid fantastiska och väldigt riktade arbete mot kvinnlig könsstympning. HÄR kan ni läsa mer!

Könsstympning är ett fruktansvärt övergrepp som orsakar livslångt lidande. Samtidigt är det en stark tradition, som är svår att förändra. Det betyder att ungefär 2 miljoner barn utsätts varje år, trots att könsstympning är förbjudet i många länder.

Föräldrar firar av sina döttrar under en alternativ FGM-ceremoni av ADRA, Kenya, Kuria tillsammans med en inhyrd fotograf som förevigar tillfället.

Läkarmissionens partner Mary Kwamboka och hennes team arbetar hårt för att förbättra situationen för flickor på landsbygden i Kenya. Där pågår könsstympningen traditionellt under några veckor på höstterminen och en viktig del av projektet är att ordna läger där flickorna kan vara trygga under den kritiska perioden. På lägren får de träffa andra tjejer som är i samma situation, spela teater, dansa och lära sig om integritet, självkänsla och om hur kroppen fungerar.

Swisha 200 kronor till 90 00  217 och märk betalningen #varjeflicka för att ge en flicka plats på lägret. Tillsammans jobbar vi för att #varjeflicka ska slippa könsstympas.

 1. Julia skriver:

  Jag har helt missat The Ibiza natural-skon!! Upptäckte den igår och nu kan jag inte tänka på något annat än den och den är slut i min storlek!! 🙁 Vet du om/när ni får in den i 37 igen?

  1. Den ska komma en ny leverans från fabriken i mars/april!

   1. Julia skriver:

    Åh jaa vad glad jag blir!! Tack!!

 2. Japp, det är häftiga tider. Se vad vi kan kan åstadkomma tillsammans, och vad du gör för kvinnor i världen! Tummen upp! Alla kan göra något. Vi behöver inte tycka lika allt men vi kvinnor behöver lyfta varandra och vara solidariska istället för att dissa och kritisera.
  Jäklar vad du har utvecklats i din skobussiness, många fina ocg roliga detaljer. Blir sugen på slip-in med blad och papegojor, fina. Mina favoriter är The Rhodes. Du måste titta på Grotescos avsnitt om manskonspirationen. Blev till innan metoo-rörelsen.

 3. LN skriver:

  Ja, jag känner den. Revolutionen. Det är f-nimig på tiden och det känns att det är på riktigt nu. Har jag sagt hur mkt jag diggar dig & din blogg, om inte, så gör jag det nu. Sen, de nya gröna bladskorna, alltså jag är hyfsat kräsen beträffande ”sommarskor” generellt, men dessa är ju helt makalösa, så otroligt fina! (Glädjs även åt att se att det ev. verkar komma mockastövlar till hösten? Isf ser de på bilden från tidigare inlägg helt perfekta ut-alla rätt!)

 4. Det märkliga är att de flesta feministiska grupper och organisationer själva är så dåliga på jämställdhet. Se tex F! styrelse eller riksdagslista… En kollaps i dubbelmoral kan man kalla det.

 5. Zandra skriver:

  Fick både tårar i ögonen och ryste av välbehag när jag läste. Känns så jävla bra att vara en del i detta och på riktigt känna vindarna vända. Nu sker en förändring.

Comments are closed.

LOADING..