Garderobsutmaning: Klippa eller inte klippa av jeansen?

Garderobsutmaningen är här igen! Sandra skriver så här:

Min fråga är något jag gått och funderat på hela långa vintern och inte ännu kunnat fatta något beslut om. Jag vill att du gör det för mig! Köpte för fyra år sedan ett par svarta bootcutjeans, Levi’s, som sitter tajt och fint på höften men som med sin fulla längd har känts som ”lite för mycket jeans på en och samma gång”. Jag har tagit fram dem ur garderoben någon gång i veckan, men nästan alltid lagt tillbaka dem på grund av att de har sett så långa ut i silhuetten. Jag orkar inte bära skor med klack varje dag, och det är det som krävs för att dessa jeans inte ska korva sig över fötterna på mig.

Ska jag ta fram saxen och klippa av jeansen till strax ovanför anklarna och därmed få den look som jag ser överallt numera? Risken finns att jag klipper av dem för högt upp på vaden och då har jag förstört ett par Levi’s, som med sin bootcutsiluett ändå säkert kommer att bli aktuella igen – för den modellen är väl en klassiker, medan ankelkorta jeans kanske mera är en cool dagslända? Eller?

Vad hade du gjort? Och vad ska jag stajla jeansen med (skomodell, toppar …?) oavsett om jag väljer att klippa av brallorna eller behåller bootcutlängden?

Tack för din blogg, och det du gör för att inspirera mig i både ditt yrkesliv och din mammaroll! Jag ser fram emot nya podcastavsnitt, förresten! Hinner underbara Johanna och du någonsin spela in podd igen – det dröjer alltför länge mellan varven!

Kramar från Finland!

Först och främst: Tack snälla för fina ord! Sen: Om du inte använder byxorna som de är nu, så kommer du med stor sannolikhet aldrig göra det. Därför har du ju liksom inget att förlora, eller hur? Och vad gäller längd så tycker jag att du ska testa dig fram. Börja med någon centimeter, prova, klipp lite till, prova igen. Finns väl inget som säger att ankellängden är bäst för dig, för att andra gillar att ha byxorna där? Och skulle de gå helt käpprätt så får de kanske bli jeansshorts till slut? Bättre med ett par jeansshorts som används än hellånga byxor som får ligga still!

Jag slaktade mina bootcutbrallor only for you och hoppas stylingen kan inspirera! Så här såg de ut innan: använde dem mest med sneakers och kofta, lediga helger som en lite mer fixad mysklädsel typ. Ni vet, när man vill se ut som att man ansträngt sig hjälpligt men vill känna sig som om det fortfarande är pyjamasen som är på.

När jag klippte av byxorna blev ju känslan helt klart trendigare. Och lättare att styla sko-mässigt!

Här jobbar de istället för tights under stor skjortklänning och tunn kappa.

Skor och kofta på översta bilden. Den nedre är stylad med kappa från Rodebjer och The Vanessa från Blankens.

 1. Emilie skriver:

  Å vilket bra tips! 😍 måste även få veta vart det coola hårbandet är ifrån?

  Tack för all inspiration!

 2. Turban(-knuten sjal)! …kände jag. Är det jag tar med från det här inlägget…! 😉

 3. Anette skriver:

  Vilken bra idé och vad snyggt!!! Ska genast botanisera i jeansgarderoben!

 4. hanna skriver:

  Må det modet ALDRIG ta slut, för herregud vad det har revolutionerat mitt jeansliv. /mvh 160 cm och allt är för långt

Comments are closed.

LOADING..