Garderobsutmaning: Partyoutfit för ”vuxna”!

Gud så töntigt uttryckt. ”Vuxna”. Jag tycker generellt att klädsel inte ska ha en ålder, och känner att jag respekterar få människor mer än äldre kvinnor som kör kortkort leopardkjol och höga klackar. Det krävs mod och styrka att klä sig precis som man vill, och inte precis som andra vill, om ni är med på vad jag menar. Med detta sagt förstår jag precis vad du menar. Dristar mig till och med att påstå att detta är mitt specialområde. Älskar en bra partyoufit, och har ett par bra knep i rockärmen som jag ofta använder mig av! Läs Åsas garderobsutmaning nedan:

Hur klär man sig när man ska partaja med tjejgänget en kväll när man fyller 37 och känner ganska rejält att 40 närmar sig och därför inte vill klä sig som en 20-åring på krogen men samtidigt gillar ”mode” och att vara yttepyttelite spännande i sin stil. Spännande vuxen alltså. Vad är festligt när man är nästan 40 vårar? (Läs: börjar få 40-årskris vid 37.)

Tricket är naturligtvis accessoarerna och accenterna. Håll dig till din vanliga vita T-shirt med dina vanliga jeans – men brassa på med färger utöver. Och håll dig gärna till samma färgskala, eller kanske en eller två vitt skilda färger som återkommer. Gul, orange och metallic är mina absoluta favoritaccenter. Neutrala och känns varken hippa, eller tantiga men ändå jävligt No more fucks-to-give-iga med nosen i vädret-attityd. Lät det här för lätt? Ja men det är ju så! Okej, vi tar ett annat exempel: Du har ett par svarta brallor och ökar på partykänslan med en paljett-topp till. Känner ändå inte riktigt att det räcker? Att du kan mer? Ös på med smycken och accessoarer -fyra, fem halsband och stora ringar på alla fingrar, som plockar upp metallic-färgen, och så läppstift och nagellack i orange på det.

Eller så fuskar du fram en enorm stilkänsla lätt som en plätt genom att återkomma till en eller ett par pasteller om du är mer den pudriga typen. Återupprepning av färg, och så accessoarer som inte skäms för sig och som gärna känns genomtänkta och som att de liksom snackar samma språk. Och fega nu inte här, lova? Det blir bara roligare, jag lovar!

Det här var kanske mer en vardagslook, men den skulle ju kunna funka fint en bättre partykväll också. Blankens ”The Vanessa” i färgen med det fantastiska namnet chartreuse. Second hand-jacka i mocka, mycket smycken och solglasögon som inte heller precis står i ett hörn och blygs.

Nedan lite fler exempel på egna partyoutfits och samma tänk. Accenter och accessoarer – och balansen mellan dessa!

Kort paljettklänning balanseras av lågskor – där samma glitter återkommer!

vanliga svarta brallor, over size -skjorta och så lågskor med glittersula i silver som håller ihop
med väskan i silver på mitten. Accessoarerna!

Här håller är svart den röda tråden, med klänningen som här fick jobba som ärmlös kappa som stil-faktor över. Och samma lilla silvriga väska till.

  1. Malin skriver:

    Kollaget och den gula outfiten OMG vad snyggt, coolt men ändå värdigt!! Du kan du! 👌

  2. Åsa skriver:

    TACK! <3

  3. Gillar din stil! Skorna är ju fantastiska! Varifrån kommer de gula örhängena ifrån?
    /Caroline

  4. Varifrån kommer dina ursnygga jeans med söm på baksidan?!

Comments are closed.

LOADING..