Snabb och snygg 2-minuters make up

Sminktips hörni, det får ni inte superofta av mig. Förmodligen för att jag själv är en komplett kratta på att sminka mig, och mitt sminkande mest går ut på att hitta produkter som tjänar mig utan att jag behöver tjäna dem. Utan att jag behöver anstränga mig, helt enkelt. Vissa dagar sminkar jag mig mer (och med mer menar jag typ en bas med mascara och rouge. Ögonskugga ytterst sällan. För att jag är så pass kass på att få på den vettigt att jag tycker det ser bättre ut utan, helt enkelt) ibland sminkar jag mig inte alls, och kanske oftast så kör jag på en tvåminuterssminkning (alltså, i max två minuter) som ger ett osminkat sminkat resultat. En fin finish, typ.

Så här:

Jag gillar inte foundation som täcker och liksom syns. Utan sådana som bara jämnar ut och fräschar till. Har använt Laura Merciers Tinted Moisturizer mycket, och Lumenes Instant glow beauty serum är helt otrolig, särskilt om du som jag är åt det torra hållet. Hur som helst. På med något sådant. En lättare produkt som ger lite glow och liv.

Istället för concealer har jag de senaste månaderna använt Trish McEcvoys Instant Eye lift, som man duttar in med en svamp i en triangel under ögonen. Och banne mig om det inte är något som liknar ett instant eyelift som händer.

Ögonbrynen måste också på. Förstärkas och borstas till lite snabbt (eftersom det går undan här fattar ni att det knappast är perfekt formade och jämna bryn vi snackar här. De behöver mest bara musklas upp något).

Trish McEvoys Lash enhancing liquid liner är en annan produkt jag sällan är utan. En tunn, tunn tushig penna som jag drar ett par små streck med i själva fransarna. Är inte superförtjust i mascara, mest eftersom jag tycker det är så tråkigt att tvätta bort. Men med den här i fransarna blir mascaran liksom ändå nästan överflödigt.

Slutligen lite färg och kanske highlighter. Trish McEvoys Lip & Cheek color är perfekt att dutta på läppar och kinder för en supernaturlig och fin färg. Och lite flytande highlighter högst upp på kinderna och precis under ögonbrynen och kanske på näsryggen är sällan en dålig idé. Md Perricones No highlighter highlighter är fantastisk!

Ja är här ser ni alltså något slags före och efter Blankens snabba 2-minuters make up. Är väl kanske inget större fel på någon av dem egentligen (ibland när jag sminkar mig slår det mig hur otroligt konstigt det är att stå och kleta färg i sitt eget ansikte. Men bestämmer jag mig för att det finns större krig att kriga och om jag nu råkar tycka att det här är lite småkul så är det väl inte hela världen?)

Vill också passa på att be om ursäkt för närbildschockerna.

 1. Du ser orimligt fin ut! Jag vill också se sådär pigg ut! Februariglåmet och åldern har tagit ut sin rätt om man säger så. Hur gick det med det där collagen-tillskottet du provade? Märktes det nån skillnad?

  1. Alltså, oklart med collagenet ärligt talat. En VILL ju att det ska funka, men jag veti sjutton alltså.

 2. Typ exakt min rutin. Håller med om att det känns märkligt att kleta färg i ansiktet när en väl tänker på det alt när treåringen frågar varför? Ja varför….

 3. Garderobsutmaning! Hur klär man sig när man ska partaja med tjejgänget en kväll när man fyller 37 och känner ganska rejält att 40 närmar sig och därför inte vill klä sig som en 20-åring på krogen men samtidigt gillar ”mode” och att vara yttepyttelite spännande i sin stil. Spännande vuxen alltså. Vad är festligt när man är nästan 40 vårar? (Läs: börjar få 40-årskris vid 37.)
  <3

 4. Skulle säga att du har ganska mycket smink ändå?? Bara att äga och använda concealer foundation serum tycker jag är att sminka sig massor. Kletar kvinnor in ansiktet fortfarande alltså? Jag trodde att det var slut sedan högstadiets Pierre Robert-puderdagar…

  Garderobsönsketips: jag tycker att det är så svårt med toppar, blusar, t-shirts. Jag har många linnen jag gillar och många stickade tröjor, koftor och skjortor. Mellantinget dock… svårt att hitta något snyggt tycker jag! Oftast är jag klädd i jeans/stretchjeans eller svarta byxor som underdel.

  Vet du vem Matilda, lilltrill på insta, är? Cool lösning på outfiten 😀

  Tack för bra blogg och härligt med LA!!

  1. Oj, vad förvånad jag blir av din kommentar! I min krets (kvinnor 30-45 ca) är det en överväldigande majoritet som definitivt kletar in ansiktet. Med dyr hudvård och lyxiga foundations förvisso, inte Pierre Robert, men dagligen. Min hud kräver detta mer och mer för varje år, men jag vill gärna tro att jag fått till finessen så pass att det inte är märkbart för otränade ögon 🙂

  2. Jag älskar att kleta in ansiktet med sånt. Är något nästan meditativt och omhändertagande att stå och plocka bland flaskorna och massera in i ansiktet. Gillar också man får solskyddsfaktor och dessutom ser piggare ut. Låter fånigt men det är MIN stund i vardagskaoset. Och att köpa ett serum för 800kr känns BRA.

  3. Kommer väl alltid finnas folk som tycker att allt utom maskara är clown-smink lika mycket som dem (typ sådana som mig) med full on make så fort chansen ges pga jättekul och alla grader däremellan. Har svårt att se hur det skulle vara en åldersfråga egentligen, minns att samma sak diskuterades på gymnasiet. Fast det var ju en annan tid såklart (35 nu).

 5. Snälla snälla säg att The Diana kommer fyllas på i storlekar…..
  Har trånat efter den i månader o har tänk unna mig den nu till våren o nu såg jag att min storlek var slutsåld 🙁
  Snälla snälla säg att den fylls på😘

 6. Det är ok att kleta färg i ansikte ibland 😉 Jag skippar det på sommaren när jag är brun och kör mest ögonbrynsgel men nu i februari…man räddar sig med det man kan! Helt orelaterad fråga: kommer röda Riverside tbx?

 7. hej Cissan – min Veronika, klagar på att hon fått små påsar under ögonen.
  använder nu ett cover-stick, kan man operera bort dem ?
  nollgradigt och 1 dm snö i Farsta – tack för alla fina bilder.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..