Ge mig era problem så löser jag dem!

Tillbaka i Los Angeles! Och rätt in i verkligheten med öroninflammation, gnabb, skolutflykter och lunchlådor som ska packas (tre stycken, varje dag. Fatta hur svårt?!) – det är så sjukt mycket lättare att vara iväg på jobbresa, även om det innebär jetlag, noll sömn och extremt långa arbetsdagar. Att jonglera tre ungar, jobb och vardagslogistik är det är mycket nu på allvar.

Pep ner till downtown idag, och eftersom mina kläder är inplastade i garderoben i rummet vi håller på att renovera, slängde jag på mig det enda rena som fanns kvar. Möte eller ej – det fick bli casual idag. Är för övrigt helt besatt av de här second hand-fyndade jeansen. Har haft ögonen öppna efter ett par bra utsvänga jeans länge – och så dök de plötsligt upp och hade allt jag drömt om.

Hörni! Garderobsutmaningen! Den kör vi igång igen va? Enkelt: ni ger mig era små mode eller styling-funderingar ni går och klurar på? Vad har jag för skor till utsvänga byxor? Hur matchar jag mönstrat med mönstrat? Vad har jag till min knälånga kjol? Såna saker. Så tar jag mig an det, funderar ett par varv och återkommer med något som förhoppningsvis ska inspirera er! I kommentarerna nedan. Ja? Ja!

 1. Hurra! Ge mig tips!!
  Jag tycker att jag sliter varje dag när jag spanar i min garderob. Jag är tre månader in i mammalivet och har svårt med överdelar. Hur klär man dessa jättemeloner som dessutom ska dras fram stup i kvarten? Och jag älskar stickat men det blir för varmt plus luddigt i munnen på den lilla fågelungen?

  1. Jag tyckte amningslinnet räddade mig, då kunde jag hiva fram tuttisarna från liksom under en tisha eller en skjorta utan att flasha hela magen.

  2. SKJORTOR! Använder skjorta varje dag. Så praktiskt att bara kunna knäppa upp. Plus ser rätt fräsig ut. Med amningslinne under.

 2. Åh, detta ständigt svala, tråkiga och jobbiga ämne: gravidmode!

  Jag är gravid med 2:an och förra gången var modet all about crop-tops och skjortklänningar och tights osv. Men det var ju några år sen och känns inte alls lika fresh nu. Istället brottas jag med att åtminstone hitta NÅT par OK gravidjeans, och typ skjortor och lite längre tishor. Men det är svårt, för kollar man gravidkläder generellt så är de så jävla mycket empirsnitt och volanger och noll edge.

  Dessutom jobbar jag på kontor, där jag måste känna mig någorlunda dressad iaf, så jeansen behöver definitivt skjortsällskap för att få hänga med där. Har du några tips som ger mig lite trygghet i tillvaron, gärna lite stylish, lite koolt men såklart gärna bekvämt (eftersom tillståndet är obekvämt nog)!

  Tusen tack på förhand, och tack för en snorbra blogg som jag följt längre än alla våra barn ens fanns!

 3. Ja, gravidmode!

  Och gärna lite liksom realistiska tips. Att bara fortsätta använda samma grejer fast en storlek större funkar kanske för de som är väldigt petite men för oss andra är det lite svarare tyvärr. Haller med Nora ovan, VAD är grejen med empirsnitt?

  Tack för en fin blogg 🙂

 4. Inte en ren styling-fråga kanske, men var hittar jag de perfekta t-shirtarna? Har letat i många år, men inte hittat rätt. De ska vara mjuka, lagom stora (inte för tajta och inte för boxiga) och inte vara för strama och trånga i halsen samt inte genomskinliga.

  1. Detta vill jag också veta! Speciellt att de inte sitter åt runt magen. Kosta mer är ok mot att de håller formen tvätt efter tvätt. Tack =)

   1. Kolla Kappahls bas-t-shirts. Inte superkvalitet men håller oväntat bra ändå. Uppfyller enligt mig samtliga kriterier ovan.

 5. Culotter sommartid kan jag styla, men hur sjutton gör man för att inte se ut som en pajas vintertid när man måste jobba med kängor och vinterjacka!?

 6. Jag är frusen av mig, så vardagar är jag stort fan av koftor, tröjor etc. men när jag ska klä up mig lite, jag får inte till det. Tar jag på mig en kofta känns alla varianter tråkiga eller för tantiga ut, kavajer får jag inte till, kimonokavajen du tipsade om för länge sedan blir för kall. Hur sjutton kan man se lite stajlich ut, utan att känna sig utklädd.

  1. Litet (oombett dock..) tips i all enkelhet från mig, testa en lite tightare långärmad topp (för finare look, gärna i tex.silkesblandning, el super tunn kashmir, finns ribbstickade, värmer och ser lite finare ut än vanlig bomull,) under kimonokavajen, bara snyggt när ärmen sticker ut under kimonoärmen. Detta brukar funka för mig vintertid under mina kimonokavajer, är oxå en frusen typ:)

    1. Hej igen, Twilfit har i silkestrikå i sitt bassortiment vet jag, kan nog finnas på tex. Lindex el liknande oxå, annars på nätet, sök på underställ i siden, el ull om du vill ha lite varmare. (inte lika tjusigt som silke iofs, men värmande;)

 7. Åh! De där jeansen. Dem vill jag ha! Men skor till utsvängda byxor som fråga/svar, ja tack! Särskilt jeans. På sommaren funkar det bra tycker jag men höst/vinter/vår får jag problem. Funkar inte riktigt med något tycker jag.

 8. Jag har ett jobb där jag på förmiddagen kan sitta på golvet och måla med fingerfärg med 7-8 Kladdande 1-3 åringar. På eftermiddagen kan jag sitta i möten med vuxna, där jag behöver ge ett någorlunda propert intryck.
  Det är HELT omöjligt att klä sig på ett sätt som tillåter det här. Tips?

 9. Älskar garderobsutmaningen! Här har du en: byxor! Ja det är faktiskt svårt. Jag är smal upptill och med små bröst och hyfsat breda axlar men har välsignats med stor rumpa, fotbollslår och muskliga vader. Min rumpa trivs bäst i tvångströja dvs tights jeans eller träningstights men jag vill kunna variera på jobb och privat. ”Lösa” vida byxor blir lite för mycket ”kossa på grönbete” för röven och jag har svårt att hitta kontorsbyxor där rumpan ej ser ut att rymma så hjälp mig med snygga, smickrande byxor man kan ha på jobbet och skojsigheter som låter rumpan vara fyllig men tonar ner de där låren jag önskar jag älskade… Tips på styling för overall smickrande silhuetter mottages tacksamt 🙂

 10. Har läst din blogg i flera år, men kommer mig inte för att kommentera. Du skriver så fyndigt och bra, så ens egna rader blir liksom för ”gråa”/trista, och då vågar man inte skicka dem. Svårt att förklara. I alla fall. Det har varit inspirerande att följa er flytt till Kalifornien och sen livet där. Så inspirerande att det fått mig att boka biljetter dit för mig, maken och 3 ungar (13, 12 och 6 år). Vi flyger dit 15 juni och stannar 3 veckor. Planen är att göra några av de saker jag läst om på din blogg, t ex dricka Chardonnay på Santa Monica Beach (Vill du avslöja namnet på Pers och ditt hotell, där måsen snodde mat?), och hajka i Yosemity Park och några andra nationalparker. Vi reser massor men det var länge sedan USA lockade så här mycket och det är mycket tack vare dina roliga texter om era utflykter, så tack!!!!!!! Ha en härlig vår och tack för ditt bloggande.

 11. Min fråga är något jag gått och funderat på hela långa vintern och inte ännu kunnat fatta något beslut om. Jag vill att du gör det för mig! Köpte för fyra år sedan ett par svarta bootcutjeans, Levi’s, som sitter tajt och fint på höften men som med sin fulla längd har känts som ”lite för mycket jeans på en och samma gång”. Jag har tagit fram dem ur garderoben någon gång i veckan, men nästan alltid lagt tillbaka dem på grund av att de har sett så långa ut i silhuetten. Jag orkar inte bära skor med klack varje dag, och det är det som krävs för att dessa jeans inte ska korva sig över fötterna på mig.

  Ska jag ta fram saxen och klippa av jeansen till strax ovanför anklarna och därmed få den look som jag ser överallt numera? Risken finns att jag klipper av dem för högt upp på vaden och då har jag förstört ett par Levi’s, som med sin bootcutsiluett ändå säkert kommer att bli aktuella igen – för den modellen är väl en klassiker, medan ankelkorta jeans kanske mera är en cool dagslända? Eller?

  Vad hade du gjort? Och vad ska jag stajla jeansen med (skomodell, toppar …?) oavsett om jag väljer att klippa av brallorna eller behåller bootcutlängden?

  Tack för din blogg, och det du gör för att inspirera mig i både ditt yrkesliv och din mammaroll! Jag ser fram emot nya podcastavsnitt, förresten! Hinner underbara Johanna och du någonsin spela in podd igen – det dröjer alltför länge mellan varven!

  Kramar från Finland!

 12. Måste fråga vad det är för fantastiskt jumpsuit till de fantastiska Mick Gold and tan suede skorna? Vill kopiera hela outfiten o ha på bröllop i år!!!

 13. Hej!
  Jag funderar på hur du tänker kring kläder på långflyg. Man vill ju bara vara snygg och bekväm. Klarar inte att sitta med jeans. Brukar ha på mig svarta yogabyxor men det känns verkligen som mjukisbyxor när man går i butiker och restauranger på flygplatsen.

  Tack för både bra blogg och podd!

 14. Hej!

  Jag hakar på Denna Sandra och önskar tips på hur långa byxorna ska vara för att göra det mesta av den figur jag har, 1,60 och lite större nertill än upptill. Har också två par jeans som är lite för långa för att vara korta, men för korta för att vara fullängd. Men hur ska jag klippa? Trivs också bäst i sneakers (The Ventura och The Gloria!) eller låga boots.

Comments are closed.

LOADING..