Redo att sluta vara ledig

Nä hörni, nu börjar jag känna mig redo för skolstart. Barnens alltså. Tre veckor ledigt blir ju förstås snarare ”ledigt” för mig – och precis innan det hade de höstlov en vecka och så var skolan stäng några dagar på grund av bränderna som härjade i Bel Air. Vi kort sagt umgåtts. Rejält. Och det är förstås mysigt och allt det där men aldrig har jag väl varit mer taggad på Excel-filer och annat som jag vanligtvis tycker är trök. Idag pep vi till svenska konsulatet i San Diego, två timmar söderut, för att hämta upp Bonnies pass och ordna med Remys svenska medborgarskap.

Konsulatet var ett litet kontor i en byggnad där utsikten var maffig.

Lunch från en food truck utanför konsulatet: kryddiga pommes med fetaost och tzatziki. Så genialiskt enkelt och gott!

Stannade i en liten kuststad och laddade bilen på väg hem. Älskar de små städerna längs med havet söder om LA mot San Diego. Så lugnt, stilla, vackert och välmående.

Alltid ett visst mått av kaos när vi är inte och rör på oss. Per var inte med heller, för han jobbade, lyckosten. Vi åkte redan vid sju på morgonen och barnen klev rakt ut i bilen i pyjamasen. Per hade packat små frukostlådor åt dem, och att sitta i bilen, med en picknick i pyjamas med sitt täcke och kudde medan solen långsamt gick upp tyckte de var nästan outhärdligt mysigt.

Hemma igen. Emo-unge-Rio ligger som vanligt med sitt livs stora kärlek – hittehunden Goldie – i ett hörn och småsurar. Allt i sin ordning med andra ord!

  1. Hej, det lät mysigt med frukostlådor till barnen i bilen. Vad var det i dem? Jag skulle bli mycket tacksam för tips om matsäcksmat till barn. Min 5 åring ska börja skolan och eftersom vi inte bor i Sverige ska vi skicka med mat eller mackor och frukt varje dag. Har du några tips? Tack på förhand!

  2. Mmm vad gott det såg ut och lät! Jag är så pepp på det här ”mer veg. mat”-året. Redan gått ner 2,5 kg (inte bra för alla men på korpulenta mig behövs det) av att göra mer hälsosamma livsmedelshall. Längtar tills jag ”måste” gå på Max eller Burger King nästa gång och får välja en veg. burgare. Har liksom aldrig ätit nåt annan än den vanliga orginalburgre jag alltid väljer. Är så jäkla redo att omprogrammera min hjärna med vad som smakar gott. För det är ju bara det det handlar om; att omprogramera. Kram och tack för all inspiration; från hur man gör med ankeljeansen till ”mer vego i livet”-livsstil.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..