Garderobsutmaning: så gör du svarta stuprörsjeans roliga igen!

Garderobsutmaningen är här igen, och den här gången tar jag mig ann något jag själv klurat en del på. Så nu fick jag verkligen tänka till och känner att jag kanske faktiskt löst problemet. För hu vad jag känner igen mig i att de där svarta, smala jeansen som ligger och skräpar i garderoben plötsligt känns så trååååååkiga. Jag får liksom deppgökspanik av dem. Och ihop med T-shirt och en grå stickad tröja som ja alltid haft? Nä tvi vale vad fantasilöst plötsligt. Kanske för att färgen är ett så viktigt och vanligt modelinslag nu, och kanske för att silhuetten ändrat form med vidare byxor och spännande längder. Så här skriver Elisabet!

Älskar dina garderobsutmaningar! Har två på lut: 1) Svarta stuprör. Borde vara enklaste brallan att styla någonsin, men för mig känns den plötsligt som det trötta vardagsalternativet utan någon oumph-faktor överhuvudtaget. Har du några idéer till hur jag kan få dem att kännas spännande snarare än som en sista utväg? 2) Har några gamla skjortor i garderoben som inte kommer till användning, de är liksom lösa skjortor som går till midjan och som inte har supermycket struktur i sig (går bra att ha öppna eller knäppta). Vad finns det för roliga saker jag kan göra med dem (annat än att ha dem till ovanstående trötta stuprör)? Tack för all stilpepp!

Okej. Den svarta stuprörsbrallan. Jag tänker att den kanske ska användas som en fördel och stabil bas i en i övrigt lite lagom urballad outfit! Tänk trök nedtill, fantasifest upptill! Här drog jag på mig brallorna, boots och så testade jag med liten olika varianter upptill. Tunn ribbad polotröja och den här klänningen som bars uppknäppt blev inte dumt. På bilden blev det samma polotröja med en ärmlös T-shirt över och sen en klänning från Rodebjer uppknäppt ovanpå på det.

Jag tänker att det är fritt fram att gå bara lite bananas eller ett helt knippe bananer upptill. Med en så där stillsamt småtråkig bas som vi konstaterat att den svarta stuprörsbrallan känns 2017 är det fritt fram att låta kreativiteten flöda i övrigt tänker jag!

Fråga nummer två: skjortorna. Min favorit just nu är att knö ned långs, korta, boxiga, smala – alla sorters skjortor i hög midja. Kanske till en vidare bralla? Eller till en kjol med hög midja? Collaget här utvecklades till någon slags nyårsoutfit, men ni fattar säkert grejen ändå? Skjortan ska ned i något som har lite högre midja och gärna volym. Känns väldigt så där 90-talselegant tycker jag!

Jacka från Zara, byxor Lindex, skjorta och keps Mango, skor Blankens.

  1. Lotta skriver:

    Cooooolt!

  2. Wow, vad snabbt svar! Tack så supermycket, ska prova på lite crazy överdels-matchningar. Tack!

Comments are closed.

LOADING..