Garderobsutmaning: Snygg föräldraledigstil

Ka-paow! (Hör ni den dramatiska ljudeffekten?) Garderobsutmaningen är tillbaka. Så här undrar en läsare som jag tyvärr slarvat bort namnet på.

Hej! Jag skulle vilja ha tips på hur jag kan kombinera praktiskt med snyggt nu när jag är föräldraledig. Jag har tre kiddos hemma (5 år, 4 år och 10 mån). Så jag är sådär härligt nersnorad, nerkladdad och genomsvett större delen av tiden. Det ska springas runt i lekparker och göras utflykter hos djur och natur. Därimellan pysslas, dansas och ibland lagas mat också. Men jag vill liksom inte alltid vara frilufsklädd eller leva i mjukisbyxan. Jag vill känna att det är ok att springa på den där kollegan påväg till affären eller göra ett oplanerat stopp på stan utan att skämmas ihjäl… kan du hjälpa mig?

Här vill jag passa på och slå ett slag för ett otroligt plagg där det kan vara värt att lägga lite tid på att hitta rätt för just dig: Den svarta byxan som är mjuk och lös och skön som en mysfralla, men ändå värdig och fin. Jag har ett par sådana här byxor och de går varma alltså! De på bilden nedan kommer från Ganni och är mina favoriter just nu. Hög resårmidja, lite fladdrig gren, perfekt längd och smal över höfterna. Svinsnygg till en T-shirt, med kavaj över, med en paljett-top och klackar till fest. Till vinterbonats, stickat och en varm jacka.

För att hålla en värdig stil i övrigt när du väl hittat din svarta drömbralla, är det ju bara att bunkra upp med T-shirtar (tvätt-vänligt om det nu är så att du tänker vältra dig i babysnor) eller en skjorta eller blus om du känner behovet av lite snofs.

Resten? Lätt. Investera i lite smycken som gör stor stilskillnad men som du kanske har råd att förlora om redan nämnda snoris skulle få för sig att dra i dem. Och underskatta icke värdet i en bra hatt eller mössa. Ser för det första coolt ut och är ju dessutom ett snabbt sätt att snitsla sig förbi ett hår som är på sitt speciella humör. Sist men inte minst, om vi nu ska snacka accessoarer, så är ju Blankens The Montauk inte precis värdelöst att lägga till heller. Vår plånbok och organizer som rymmer både kort, telefon, nycklar och ett läppglans och som med ett par små tryckknappsknäpp utrustas med en rem och blir världens snabbaste, tightaste och snyggaste lilla handväska.

Okej. Känner att jag måste understryka att inget av detta ovan inte precis tipsats om förut. Så se det som en påminnare. Med ett par riktigt bra, välsittande och snygga svarta byxor som känns som pyjamasbyxor in disguise – så kommer du väldigt långt.

  1. Hej Cecilia! Först och främst, fantastisk blogg! Blir alltid så inspirerad på många olika plan och får en feel good känsla när jag går in på den. Men nu över till frågan, jag bytte för ett tag sedan jobb och gick ifrån en arbetsplats med kreativa genier där de var helt okej med jeans, t-shirt och nästan även pyjamas på jobbet till ett ställe som mestadels består utav kostymnissar klädda i svart. Känner inte själv att jag måste ha svart eller kostym utan har tolkat klädkoden som business casual. Men där någonstans har jag tappat mig själv rent stilmässigt och går mestadels klädd i helsvart och dör tråkdöden varje gång jag tittar mig i spegeln. Har du några tips på hur man kan klä sig ”business causal” och samtidigt känna sig som sig själv och vara lite trendig?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..