Garderobsutmaning: Så blir basplaggen kul!

Okej, hade egentligen tänkt skriva om mitt nya favoritämne: solskyddsfaktor – men blev så inspirerad av era frågor i förra inlägget att jag måste dra igång genast. Jag tänker att jag ska pytsa ut svaren på alla frågor (och feel free att ösa på med mer!) lite här framöver, men börjar med denna, som är lite på ett av mina favoritteman måste jag säga. I grund och botten är jag en jeans och t-shirtperson och att få en sådan bas att kännas lite genomtänkt och stylad är en konst. En konst med en superenkel formula!

Så här skriver Isa:

Jag har bra basplagg, marin, grått vitt och svart. Jobbar på kontor men behöver inte ha kostym. Är lågklackad eller sneakerstjej… eller ja, jag är 43…Min fråga- det blir inte coolt när jag klär mig – hur får man det coolt? Tack för en fantastisk blogg! Kul idé att göra kollage! Kram ❤️


Repetition! Mycket svårare än så är det inte att skapa en outfit som känns mer genomtänkt och stilstark än den kanske egentligen är. Ovan är bara exempel, du väljer ju själv dina accenter efter din egen smak, men att hitta en eller två färger som återkommer minst två gånger (så mycket mer kan kännas för matchigt, så två är kanske en bra siffra när jag tänker efter) är busenkelt men otroligt effektfullt.

Så här: världens enklaste T-shirt och jeans. Kontrasten i en kimonokavaj som tillför lekfullhet och en ny form. Halsband i olika längder som parar ihop färgmässigt med stjärnan på skorna. Nagellack och läppstift i orange ger den där superdiskreta accenten som sätter känslan för hela paketet. 

Så, två saker som gör det urenkelt att skruva upp din outfit ett par varv: tänk kul eller intressant eller i alla fall personlighet när du väljer accessoarer som smycken, smink, väskor och skor, samt – repetera en eller två färger. Det behöver verkligen inte ske särskilt storslaget, känslan kommer fram även när matchningen är diskret. Printet på T-shirten kanske matchar dina naglar? Strumporna som sticker fram mellan byxan och skon matchar ditt läppstift. Din väska matchar dina skosnören. Ett bälte med ett stort guld buckle möts upp av ringar i guld på alla fingrar. Ja, ni fattar. Fältet är stort och öppet, använd fantasin och prova dig fram, med en bra bas är det superenkelt att addera detaljerna som ger det där coola som du är ute efter!

  1. Såå fint ihop – jättebra inspiraion – fick superbra idéer från min egna garderob nu. Man har ju en del fint där faktiskt när man tänkter efter men jag har jättesvårt att tänka ut fina kombos. Mer tips vore lovley!! Tack Cissi!

  2. Tar tacksamt emot dina tips, det gillas verkligen!
    Kan du inte länka till grejorna? Undrar bl.a. vart den svarta kimonokavajen är från?

    Hälsar Camilla

  3. Måste tipsa om det enligt mitt tycke absolut snyggaste röd/orangea nagellacket- Meet me at sunset, Essie. Klockrent.

  4. Hej, bra tips! Jag undrar hur mycket du tycker att man ska hålla sig till den här stylingformeln, eller rättare sagt hur man gör om man tex vill köpa guldsneakers men bara har silversmycken? Hur mycket får det spreta i looken?

    1. Det kan väl få spreta lite som det vill! Du kan ju tänka att röda tråden är metall och inte guld eller silver, och så kan du ju lägga till en färg till som du repeterar och det behöver ju heller inte vara exakt samma nyans, utan kanske orange och rött till exempel!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..