Lägesrapport

Träning? – Försöker träna på morgnarna. Springa i mina nya rekordfula tåskor – men mest av allt vill jag bara sitta nere vid sjön och stretcha. Jag behöver det. Sträcka ut och mjuka upp. Gud vad skönt det är. 

Lyssning? – Just nu totalt uppslukad av podden Moguls om hiphoplegendaren Chris Lightys liv. Visste inte ens vem han var innan, men nu har jag bättre koll! Finns på ITunes! 

Samlar på? – Har i vuxet liv egentligen bara samlat på två saker: (förutom skor då, men den samlingen är inte speciellt nischad utan bara styrd av min egen smak) Porslinsserien Sippa från Rörstrand och Folke och Elsa Jernbergs fantastiska djurfiguriner. Dessa älskar jag inte bara för att jag överlag är enormt förtjust i alla former av djur i inredning och som tryck – men också för att Folke och Elsa var min första pojkvän och kära vän Johans farmor och farfar. Jag spenderade en enorm del av min tonår i huset där de hade sin studio. 

Äger nog ett 20-tal figuriner – mest börjar och elefanter men också en uggla – vid det här laget, har de flesta här i sommarstugan och tycker så mycket om deras snälla, lugna utstrålning.

Längtar till? När jag ska träffa mina allra bästa tjejkompisar i Smögen nästa vecka.

Njuter av? Lugnet, sommaren, det helt otroligt fina vädret vi haft här på Kinnekulle hela sommaren.

Ser fram emot? Torsdag när Blankens släpper en alldeles perfekt pumps! Ska bli så kul att få introducera alla kunder till The Vanessa!


Överraskad av? Per och min kusin spontanköpte en (liten) båt tillsammans idag. Varken jag eller Per är direkt båtvana, men det får det bli ändring på nu!

Ska? Börja fundera på hur den här hösten ska organiseras. Älskar den där nystartskänslan i början av en säsong – är laddad för att börja träna ordentligt igen, och att ha en lagom löst ordnad struktur i vardagen. Sen blir det ju alltid som det blir med planer av det slaget – somligt blir verklighet, annat rinner ut i sanden. Men vad gör det egentligen? Planer är härliga, att upprätthålla dem kan vara ursvårt – får man de viktigaste att funka räcker det långt!

Ni då? Lägesrapport? Kan man få det?

 1. Härligt! Försöker träna nu när man har tid och för att få egentid. Jag har varit själv med barnen under dagarna och inne på femte veckan och fick bryt i förrgår (mannen jobbade först och nu snickrar han). Så andrummet är verkligen träningen och yogan 😅 By the way. Realetar efter den perfekta stickade koftan – snälla ge mig tips 😊 Tittade på den svarta på dik hemsida men den var slut. Ganni älskar jag men ser ingen gosig där. Så har du tips – pleease let ne know 😍

 2. Lägesrapport: väldigt, väldigt stressigt jobb just nu. Tänker hela tiden på helgen då jag åker själv med min treåring till släktens strandlägenhet, och där ska vi vara, i svalkan, bada i Atlanten, äta yoghurtglass i… ett dygn innan jag måste hem till stressen. Men ett dygn av lugn.
  Är mycket lycklig över flygbiljettköpet i går. Nu är det klart! Vi ska till Sverige i augusti!!!
  En sväng till Kinnekulle blir det då förstås, ursprunglig Lidköpingsbo som man är.

 3. Lägesrapport här, totalt sommarmood.Älskar också hösten, men hatar att prata om den redan i mitten av juli.Trots allt har vi bara ngra futtiga veckor sommar här i Sverige och då vill jag gärna grotta in mig i sommarkänslan när tid är. Kan bli lite lätt trött på allt, butiker, media mm. som numer liksom skall ligga ”steget före” precis hela tiden, prata kommande säsong, höstgarderob, etc.innan man knappt ens är inne i säsongen dessförinnan, typ..Här & nu har aldrig känts mer angeläget. Fattar ju att jobbar man med kollektioner mm så ligger man långt före, det är inte det, men när tex.höstplagg ligger på hyllan i slutet av maj, då har det gått för långt. Snart är det väl dags att köpa gran i augusti..

 4. The Vanessa i svart mocca hade absolut varit min drömsko och ett säkert köp :)! Grått är – enligt mig – en svår färg. Snygg modell dock, men, men…

 5. Längtar till att träffa mitt tjejgäng igen, är två veckor sedan men händer alltför sällan nu för tiden.
  Njuter av att vara arbetslös i sommar men till hösten måste jag hitta ett jobb så jag får vara arbetsmyra igen.
  Överraskad av att 3-åringen slutat med napp och att det gått fin fint första veckan, hoppas att det håller i…
  Ser fram emot Blankens höstkollektion, kängor och stickade tröjor!

 6. Snodde till min blogg men i korthet: Träning javisst, iaf typ varannan dag. Äter chips och kollar netflix idag. Längtar efter hemmafix (men det går över snart). Ska bli en perfekt människa i höst (precis som jag tror varje sommar).

 7. Packat väskan o imorgon åker vi på semester till Sverige. Längtar efter våran stuga vid sjön. Planerar också flytt tillbaka permanent efter 14 år i England . Bygglov o allt hat skickats in. Funderar på om bäbis nr 3 kommer ta flaska någon gång. Tack för super blogg as usual

 8. Träning: Nä.
  Lyssning: Så fort tillfälle ges – på tystnaden.
  Samlar på: Läppstift. Just nu snöat in På Dior Addicts hydra någonting.
  Längtar till: När vi drar på Sverigesemester – i hyrd buss. Så himla trevligt att åka en liten buss alla tillsammans ist för i två bilar!
  Njuter av: Min föräldraledighet. Njuter som faan, faktiskt på ett helt nytt sätt, denna gång!
  Ser fram emot: Hösten. Mysigt när kvällarna blir mörkare och svalare, man tänder ljus och släpper ”måste va ute hela tiden-känslan.” Man liksom kapitulerar och myser ner sig i soffan.
  Överraskad av: Att jag fick så många komplimanger på en begravning nyligen. Var precis som jag alltid är men via mamma och brorsan kom det fram massa komplimanger från avlägsna släktingar. Oväntat och märkligt…
  Ska: Bli ännu bättre på att sålla bort sånt jag mest gör för andras skull (typ tacka ja till det värsta jag vet = stora fester/möhippor osv för att vara till lags och ”med i gänget”). Är för gammal för att vara ängslig. Om vänner faller bort för att man väljer bort sånt så är de inga riktiga vänner.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..