I annonssamarbete med CETAPHIL

Testar vad som sägs vara ”hemligt” mirakelmärke för huden

2017-02-03 14.30.55
Jag ser mig gärna som något av en hudcremesexpert, och det gör jag, erhm, erhm – naturligtvis rätt i! Inte bara för att jag testat en hel del produkter i olika prisklasser under mina år som journalist och bloggare – utan kanske ännu mer för att jag brukar slå världsrekord i torr hy i alla klimat och årstider utom möjligtvis när jag råkar befinna mig runt ekvatorn, vilket tyvärr händer alldeles för sällan. Men som om inte denna torka vore problem nog, får jag dessutom lätt finnar på andra och då mindre torra partier i ansiktet. Kort sagt, det är inte helt oviktigt att välja rätt produkter för mig.

2017-02-03 14.28.13

Har alltid, alltid, alltid en handcreme i handväskan.

Därför är jag förstås jätteglad att få skriva detta inlägg i samarbete med Cetaphil.  Kort info: Cetaphil är ett sådant där lite hemligt märke som liksom inte går omkring och förhäver sig, och som inte valt att lägga hela sin budget på svindyra förpackningar med pyttelite innehåll i sig (herregud vad sådana produkter får mig att känna mig lurad och dum) utan som istället fokar på att ta fram grejer som gör sitt jobb. Bra början!

Här kommer fler fördelar; det finns produkter för alla hudtyper och kroppsdelar, så det är egentligen bara att pussla ihop efter egna behov – och behöver du hjälp får du lätt det, Cetaphil säljs nämligen bara på apotek runt om i Sverige och världen. Jag använder oftast mandelolja till både ansikte och kropp – men på fötter, händer och vissa delar av ansiktet räcker inte det, och där funkar det perfekt för mig att toppa upp med Cetaphils produkter för torr hy.

Nu ska jag berätta vilken typ av ansiktstvätt jag inte gillar: en sådan som får fejjan att kännas som ett gammalt pergament från antikens Egypten (alltså ättejättetorrt) samt varianten som kräver typ skyddsglasögon för råkar man får en mikrodroppe i ögat så svider det i dagarna två. Cetaphil klarar båda dessa tester med högsta betyg: En mjuk känsla i ansiktet (jag behöver alltså inte i panik kleta på ansiktscreme efter för att det känns som att skinnet ska spricka annars) och som den vardagshjälte jag är testade jag för er skull att tvätta ansiktet med lite halvöppna ögon och inget svid hände!

Ytterligare en faktor som gör att jag gärna fortsätter använda Cetaphil: Doften! En väldigt, väldigt svag antydan av ren tvål. Så där som mormor doftade när hon tvättat sig och skulle gå och lägga sig på kvällarna. Så tryggt och fint.

2017-02-03 14.34.33

 1. Isabell skriver:

  Hej!
  Jag förstår verkligen hur svårt det är att hitta bra produkter som ”funkar” när man har kombinationshy eller försöker få bukt med torrhet. Jag har varit där massa gånger själv och testat mängder med produkter. Men som många andra här reagerar jag också på innehållet i Cetaphils produkter med parabener och andra ingredienser som är tveksamma. Att priset är lockande förstår jag, annars finns många nya alternativ (åtminstone i USA, t.ex. Ever Skincare) som satsar stort på produkter som är fantastiska t.ex. mot torrhet och utan skadliga ingredienser. Skulle önska att mer fokus läggs på dem istället.

 2. Malin skriver:

  Cetaphil testar sina produkter på djur, tyvärr.

 3. Vanessa skriver:

  Hej!
  Jag undrar också om du har ändrat ståndpunkt vad gäller innehåll i produkter? Som försespråkare av exempelvis naturlig mandelolja så rimmar det illa med parabener? Jag personligen köpte rakt av Cetaphil när nån bloggare för ett halvår sen gjorde reklam. Kände mig smutsig när jag tvättat ansiktet. Och ännu smutsigare när jag läste innehållsförteckningen. Den rök direkt tyvärr. Och nu när jag tänker efter så har jag inte läst ett enda dåligt omdöme hos nån bloggare? Hur funkar det med såna här samarbeten?
  Tack för en fantastiskt härlig blogg!

 4. Jessica skriver:

  Hej! Hade för mig att du var en varm förespråkare av mer ekologiska och ”naturliga” skönhetsprodukter? Snabb googling på märket och man ser att de är långt från just detta, tvärtom ganska ”onaturliga”, innehåller kemiskt framställda ingredienser och parabener bland annat. Mest intressrrad av om du ändrat åsikt och i så fall varför? Må gott!/Jessica

  1. Nej, jag använder mest mandelolja, till både kropp och ansikte. Men ibland när man får finnar, och till händerna eller fötterna eller bara är extra torr krävs ”specialinsatser” av riktiga créme. Jag föredrar absolut naturliga produkter så långt det går!

 5. Mia skriver:

  Har körde med dessa i några månader och måste säga att de verkligen är grymt bra! Jag som knappt tvättat bort sminket innan (fast att jag VEEET att man borde) har nu fått in den rutinen varje kväll. Priset är ju helt klart trevligt också, man behöver inte känna att man måste snåla direkt. Och den passar min torra/finniga hy väldigt bra.

Comments are closed.

LOADING..