Ni följer väl med?

Ni som känner mig sedan länge, och ni som kärt känna mig under min tid på Damernas – vet att det här är min allra, allra bästa plats. I stugmyset med brasan och konstiga möbler och prylar i en vild samling, med familjen nära och den stora eken utanför. Med badstranden på andra sidan fårhagen. Här är jag nu och firar av set sista av påsken, innan vi snart åker tillbaka till LA igen. Och det känns också som ett perfekt sätt att avrunda min härliga tid här på DV med! Från och med NU bloggar jag HÄR i stället – och jag hoppas, nej jag förutsätter ta mig sjutton – att ni följer med mig och mitt liv även där!

Älskar DV och har haft det så bra och trevligt här, jag tar ett litet skutt vidare till en ny och också hemskt sympatisk plats och tänker blogga fortsättningsvis på ungefär samma sätt som innan tänker jag – och så får ni gärna vara med och bestämma och tycka till om hur ni vill att bloggen ska se ut och vara i framtiden också. Alltid nyttigt och bra för inspirationen att röra på sig lite ibland! Ses i nya bloggen loves!

LOADING..

Blankens styrelse

Innan jag återgår till den här underbara veckan i Sverige och allt häng med vänner och familj, vill jag sticka in huvudet här och berätta om min onsdag. Då hade vi första mötet med Blankens nya styrelse. Det kändes som att bli nedstoppad i ett bad av klokskap och kunskap. Som att förgyllas och påfyllas med energi. Jag har suttit i styrelser tidigare. Där jag varit enda kvinnan och agendan stel och konservativ. Här var målet att vi vid första mötet skulle lära känna varandra för att snabbt ge takhöjd åt alla slags kreativa tankar och idéer.

Från vänster: Cecilia Blankens, creative director och grundare, Blankens, Annica Hagen, VD Marbodal, Ebba Kilman, VD Vizeum, Helene Forsberg, VD Grandpa, Josefina Erdös, Advokat, Johanna Swanberg, VD Blankens och Johanna Sahlin, ekonomichef, Blankens.

Det var som att bli överkörd av ett tåg, att spendera en kväll och prata strategi och affärer framtid och nutid, med detta gäng. På bästa tänkbara sätt då naturligtvis.

Är helt fruktansvärt stolt och glad över att ha det här otroliga paketet kvinnokraft vid min sida.

 1. Tycker det är så kul när du och Johanna pratar om Blankens i podden, så jag tänkte fråga om ni skulle ha lust att berätta om styrelsen där nångång. Hur samlade ni ihop alla, kände ni dem sen innan, får de betalt för sitt jobb (alltså de som inte är anställda) , hur ofta ses ni mm. Vore jättekul tycker jag iaf! Glad påsk!! 🙂

 2. Alltså jag är så imponerad över det du gjort med Blankens, så himla coolt, modigt och bra gjort! Och vilken uppställning ni har samlat ihop, coolt det med 🙂

 3. back from London…kul att du hade tid och möjlighet att hälsa på min
  pappa, när han besökte er på Upplandsgatan. han har länge varit
  nyfiken på min ”pen-pal” sedan 10 är, och imponerad över din
  framgång i affärslivet – han fick visst också en kram, giggle.
  fortsatt glad påsk – fått någon påsk-puss ?

Comments are closed.

LOADING..

När en bara kan säga ja

Har ni också sms-förtroliga som får sms från provhytten inför tveksamma köp? Skickade den här bilden till Johanna och undrade om det var ett vansinnesköp. Genomskinlig och allt. Ja, sa hon. Men det struntade jag i. För när Rodebjer kallar, då kan jag inte stå emot. Kanske kommer jag aldrig använda den, och lite är det ändå nästan ok. För är det något jag samlar på så är det Rodebjer-pieces. Inte de vanliga vardagsplaggen. Men de här. De knäppa och underbara som förtrollar mig alldeles fullkomligt. Mode när det är som bäst!

 1. Alltså, min kommentar har absolut inget med ovanstående outfit att göra men jag ville ändå såga en sak..
  Jag har följt din blogg sedan du var gravid med Bonnie och har tänkt sååå många gånger att jag ska kommentera men aldrig gjort. Vet inte varför riktigt, kanske för att jag känner mig lite som en stalker och skäms.. jag hör trots allt inte till internetgenerationen.. Eller så känns min kommentar sällan relevant eftersom jag läser ikapp ett antal inlägg periodvis snarare än att följa varje dag..
  Men hur som, det jag vilje säga är att jag blir så enormt glad, positiv och peppad av att läsa din blogg! Din öppenhet kring barnen, ditt sett att se saker från den positive sidan, ditt ärliga sätt att skriva, som gör att man som läsare får med sig känslan mellan raderna – det är total myskänsla för mig! Du inspirerar mig att sträva efter den bästa versionen av mig själv. Och nu skäms jag som en hund..men ska ändå våga klicka på skicka denhär gången 🙈☺️

 2. Är det någon som kommer använda den och böra den med den äran så är det du! Älskar din lekfulla, coola stil. Kram till dig

Comments are closed.

LOADING..

Kärlek

 • ÄLSKAR den här bilden på Bonnie och Rio i Lil Blankens – Blankens barnskor som just lanserats! Finns det något starkare eller bättre än en syster som känner dig in i minsta cell?
 1. Alltså fattar att detta är ett reklaminlägg för de fina skorna, men fick ändå gråt i halsen! Jag ska iväg på påskresa tio dagar med min syster idag (som precis som en av dina tjejer ganska nyligen har diagnosticerats med en ovanlig och konstig autoimmun sjukdom) och är så blödig över systergrejer, tydligen. Syrror alltså <3 <3 <3

Comments are closed.

LOADING..

Hej från butiken!

Titta vad mysigt vi har det! I Blankens lilla showroom och butik som vi slog upp portarna till idag. Öppet även tisdag och onsdag den här veckan. Upplandsgatan 62 i Stockholm!

 1. Ursäkta men den där lila lilla dojan på översta hyllplanet höll sig tydligen undan när jag var inne igår. Hej sommarsko! ÄR det så att jag behöver kvista in hos er igen idag kanske.. Teoligvis. ☺️

  Ps. Tog mig friheten att helt fräckt skärmdumpa några av dina outfits här och postade i min egen blogg. (Länkat, förstås) Jepp, sån är jag! Mvh ”Dagens mest stylish kund” 😉

 2. Så mysigt! Tusen tack för att du höll i min lilla Amelia medan jag provade skor igår. <3

Comments are closed.

LOADING..

Små senvinterunder

Har börjat med en ny grej med barnen; att varje kväll innan se somnar lyfta fram något under dagen som jag tycker att de ska känna sig lite extra stolta över. Tänker att en sån liten övning kanske kan vara bra för att försöka skapa en bra grundsjälvkänsla. Hur som helst. Efter gårdagens flygning till Sverige; jag själv med de tre barnen, var det ovanligt lätt att ringa in de där grejerna. Mina barn har sina sidor, förstås. Som alla barn har. Och alla vuxna. Med det sagt: herre-gud vad bra de är på att resa. Det är som att de blir 10 år äldre allihop. Hjälper till med allt utan att jag behöver be om det. Gnäller inte. Har förståelse när jag blir stressad och små-irriterad. Sköter sig själva. Packar själva. Hjälper varandra. Har koll på sina prylar. Så otroligt imponerande faktiskt!

Med det sagt: vi är i Sverige! Hemma hos svärmor i Årsta ligger vi nedbäddade nu och det är som alltid så otroligt mysigt att vara hemma.

Barnen är förstås otroligt uppspelta över att det ligger lite snö kvar i Stockholm. Äntligen kan Remy köra sin lille ”snow plow” i riktig snö!

Rio skrapade ihop den isiga och slaskiga snön som fanns till en snögubbe. Hämtade till och med morötter och russin och gjorde den fin. Men liten. Tyckte det var så spännande med mössor och vantar och Remy som fick ha speciella ”varm-byxor” upplevde liksom något helt nytt.

Sedan åkte vi tunnelbana till min syrra och det var ju också helt otroligt maxat.

Små kusiner som kikar på stora världen där nere!

Mini-kusiner!

Mamma, styvpappa, systrar och kusiner. Och svensk pizza! Vilken söndag! Och sen våfflor ovanpå pizzan hemma hos svärmor när vi kom hem.

Det är verkligen märkligt och härligt på samma gång att se Sverige med distans, och att se Sverige ur barnens ögon, som också har någon slags konstant nykärsförhållande till sitt hemland. Vi pratar mycket om det. Att det faktiskt inte är så att en behöver välja utan att man faktiskt kan få höra hemma till flera platser. Det här lika mycket som Los Angeles kan vara hemma.

 1. Så skönt att läsa detta som har barn som reser mellan Sverige och England, att båda kan vara lika hemma!

 2. Känner också igen detta så mycket. Både resandet m kidsen o att ha två ”hemma”. Det var svårt för 12-åringen att lämna Sverige för 2 år sen och nu vill hon inte lämna Australien. Trixigt.

 3. Hej Cecilia, det verkar som om du är intresserad av att öka deras självförtroende, inte självkänsla, med den här övningen. Eller jag kanske inte förstod vad den gick ut på? Inte för att jag vill säga att det är bra eller dåligt att öka självförtroendet, bara för att definitionen inte är densamma!

  ”Självkänslan handlar om hur man ser på sig själv och definierar sitt värde som människa. Med god självkänsla tycker man att man duger än ifall man misslyckas med något och bryr sig inte om vad andra tycker. Eftersom att man med god självkänsla vet att man är värdefull och unik så spelar det ingen roll ifall andra pratar illa om en. Kortfattat kan man säga att självkänsla är känslan av att vi är bra som vi är och tycker att vi duger som vi är oavsett vad vi gör.

  Självförtroende handlar om att tro på den egna förmågan att prestera, klara av och göra saker. Har man högt självförtroende mår man ofta bra när man klarat av något som var svårt eller gjort något bra. Med fokus på det man presterat får man bekräftelse utifrån som bygger upp ens självförtroende. Denna bekräftelse får en att känna att man duger. Kortfattat kan man säga att självförtroende handlar om den tilltro du har till att klara av saker. Dessutom växer självförtroendet när man får bekräftelse. ”

  1. Hej! Jag menar självkänsla, och inte självförtroende. Att se att det varje dag finns saker att vara stolt över sig själv för handlar som jag ser det mer om egenvärde än prestation!

Comments are closed.

LOADING..

Ode till Brysselkålen

Blir helt fnissig när jag tänker på att jag ständigt och jämt ska envisas med att lägga upp matbilder när det väl nästan officiellt är så att ingen lyckas ta mindre aptitliga matbilder än jag? Ni får helt enkelt inte äta med ögonen, utan mer med tillförlit till eh, mina smaklökar?

Hur som helst vill jag hylla Brysselkålen lite kort. Inte bara för att den är extremt späckad med nyttigheter, utan också för att den kan ligga snällt i kylen i veckor, säkert längre, utan att bli dålig. Så den behöver i princip aldrig slängas. Jag som haft hemmakontor i snart 10 år gör brysselkål-lunch till mig själv orimligt ofta. För snabb att laga till är den också.

Min absoluta favorit är att skiva upp och sen steka den mjuk och blanda med getost och annat valfritt. Idag med rödlöksmarmelad! För den passar väldigt fint med lite sött också. Lite honung eller hackade dadlar när du steker i smör blir till exempel helt fantastiskt.

Brysselkålen är ju dessutom fylld med protein, och är ett perfekt alternativ till potatis. Och bra för oss som inte äter så mycket kött är den på det viset också. Har ni inte redan blivit ihop med brysselkålen är det dags att bli det nu.

LOADING..

Vi ses nästa vecka!

Kära vänner och läsare! Nästa vecka är jag i Stockholm, måndag till onsdag mellan 12-19 har vi öppet Blankens nya lilla butik på Upplandsgatan 62 i Stockholm. Vi kommer ha massor av nyheter på plats, delar av barnskokollektionen som släpps på fredag kommer finnas där och så hoppas vi kunna fixa fram härliga goodie bags till er som handlar som ett litet fir för premiären av vår butik!

Så kom förbi vetja! Kom bara! Längtar efter att ses!

 1. Jag kommer:). Kommer dom nya ”Sunday leafy” finnas att köpa? Är så sugen på dom men osäker på vilken storlek jag ska ha!

 2. Kommer väskan The Josephine tillbaka i år? Ångrar så att jag inte haffade en förra sommaren!

 3. Åh! De med två stjärnor!
  Såååå fina.
  Önskar att jag hade råd 😊
  Bea/ensam 3- barns förälder på heltid

Comments are closed.

LOADING..

DÄRFÖR är skjortklänningen bästa plagget

Utan att hänga ut mig själv och min dåliga karaktär för mycket, kan jag avslöja att det finns en och annan skjortklänning i min garderob. Och nu tänker jag berätta för er varför det här ett sådant dunderplagg: Jag älskar kläder som går att använda på olika sätt och till mycket. Precis sådan är skjortklänningen. Den får mig att känna mig lite coolare än jag är, och lite mer välutrustad – rent garderobsmässigt då – än vad jag kanske också är. Skjortklänningen har du med en tunn polo under, eller kanske till och med något ännu varmare om det behövs. En fin cashmere? Över jeans eller tights. Eller så har du den hela sommaren och vad ingen vet är att du kanske är spritt språngande naken under? Jag tänker att bara det att så många kulturer klär sig i den här typen av plagg – stora, lösa, tygsjok – och det kan ju omöjligt vara en slump. Det går liksom att se ut och känna sig lite hur som helst där under – och sedan kan det utåt se hur fancy ut som helst. Ett litet trolleriplagg är vad det är! Tillägg på allmän begäran (aja, typ): skjortklänningen jag har på mig kommer från Mijeong Park.

Sedan hade jag en lite kortare kappa över och det tyckte jag funkade finfint faktiskt – annars är ju just den biten liten klurig – vilken typ av ytterplagg som passar över. En får helt enkelt prova sig fram!

Här kommer ett par fina varianter på skjortklänning. Nedan från Lindex.

Och den här från Alexa Chung.

LOADING..

Måndag i LA

Ibland när inspirationen tryter och jag frågar er vad ni vill läsa om – så brukar ni – bland annat – säga att ni gillar att få en inblick vardagslivet i LA. Så här kommer det; en väldigt vanlig grej vi gör flera gånger i veckan. Parken! Vi hänger otroligt mycket i parken som ligger ett kvarter från vårt hus. Särskilt på eftermiddagarna är det mysigt, för då hänger hela vårt lilla samhälles hundägargäng där och det är sannerligen en brokig – men himla trevlig och kul – skara människor.

Vågade bara smygfota dem, men här sitter järngänget i sina campingstolar varje eftermiddag. Har med sig kaffe i termosar och tjötar om ditten och datten medan hundarna kutar runt och leker.

Goldie föredrar människor framför hundar, och brukar känna lika mycket skräck som försiktig nyfikenhet bland andra hundar. Men vi jobbar på saken! Idag sprang hon runt och busade med en annan vovve och verkade plötsligt väldigt trygg.

Och när det blir för läskigt får man krypa upp i favoritmatte Rios famn och ta igen sig lite. Rio älskar den här hunden så att det nästan är jobbigt för henne. All den tid hon lägger på att oroa sig för saker som potentiellt och med lire vild fantasi skulle kunna hända Goldie medan hon är i skolan alltså….

Rio och Remy busar. Bonnie läser. Jämt.

Och sen plötsligt blir alla sura och griniga och då gäller att snabbt ta sig hem och fixa middag så att det blir lugn och ro igen.

Det här med att vi är ute så mycket mer och gör småsaker som att hajka eller vara i parken tillsammans, är en fördel med hundlivet som jag innan trodde skulle bli den jobbiga biten. Mem oftast mår ju alla bra att vara ute en stund och röra på sig litegrann, så det har snarare istället blivit en enorm fördel med hundlivet!

 1. Fina bilder på barnen i trädet! Och vad underbart med en unge som läser. Helt frivilligt.
  Det är så kul att vara ute tillsammans men barn kan ju kräva lite mer än en ”skön promenad” så hundar i en park låter som ett bra alternativ. Själv åkte jag skridskor nere på viken med yngsta sonen igår. Inte så länge och skymningen kom, men oj så härligt det var.

Comments are closed.

LOADING..

Nu blev det helg igen!

Hörni det här med att fira födelsedag i dagarna tre – det visade sig passa mig alldeles utmärkt! Födelsedag i torsdags, följdes av en fredag när Per bokat in en ansiktsbehandling åt mig (förra årets födelsedagspresent som äntligen blev av!) på Beverly Hills hotel. Alltid härligt att bara hänga på denna ikoniska plats. Och ansiktsbehandling! Finns det någonting mer meditativt avslappnande?

Och så den där härliga glowen som kommer efter! Efter ansiktsbehandling åt jag och Per lunch på Waldorf Astoria.

Vi åt en lobster-burgare som var helt sinnesjukt god.

I sommar har vi varit gifta 10 år jag och Per. Det tycker jag känns både otroligt och nästan ofattbart. Att det gått så fort och varit så lätt är mer än jag vågat hoppas på att jag skulle få uppleva i en relation.

På lördagen var det dags för Kidchella – en stor musikfestival som barnens skola ordnar, där alla har gjort egna band och tränar för att uppträda. Bonnie trummor med sitt band Earthquake, låten de framförde var Scars to your beautiful.

Och när de här otroliga 9-åringarna spelade och sjöng den här texten med rader som No scars to your beautiful we’re stars and we’re beautiful och No better you than the you that you are ja då fattar ni ju att jag som redan från början är en extremt lättrörd person, lipade som ett barn. Per smygfotade. Vackert var det inte. Min fulgråt alltså. Musiken var underbar. Åtminstone i mina öron.

Efter konserten skyndade jag och hem och fixade färdigt maten – för på kvällen dundrade ett 15-tal tjejer in och vi hade fest. Alltså riktig fest. Sån där det skrålas och stökas och folk vinglar hem klockan tre på natten och en är lite orolig över vad grannarna ska tycka. Per och barnen bodde på hotell, och Peppe och Anne sov över hos mig, så jag fick sovmorgon i morse och sedan frukost hemma med två så himla härliga vänner.

Söndag blev hike-dag med tjejerna och Goldie uppe i bergen! Gud vilken helg jag haft egentligen. Men nu ska det bli väldigt skönt att murra ner sig i sägnen och sova.

Om ni vill umgås mer mer mig (vilket jag förutsätter att ni vill) så tycker jag dels att ni ska komma till Blankens butik som premiär-öppnar i Stockholm nästa vecka. Då kommer jag vara där och hänga och det kommer finnas massor med skor för den som vill shoppa! Och innan det hopps jag också att ni vill lyssna på veckans podd som spelades in från soffan i pyjamas, bakis och dan i morse!

HÄR lyssnar ni!

 1. Sparade ut till svinlångt hår som jag ÄLSKADE, klippte av allt 2016 i en lob. Ångrade mig bittert och sparade-sparade-sparade och har nu nästan lika långt igen. Vips säger det, så känner jag mig som crazy cat woman med det här långa tråkiga hängiga gråa (det är blont, men jag KÄNNER mig grå) höet.
  Och plötsligt är klipptid inbokad och imorrn ryker det. Så himla exalterad nu, ångrar mig säkert sen men det händer iaf nånting! Så väldigt mycket igenkänning på ditt inlägg här nedanför! 🙂

 2. Men Grattis, till både ”premiärbutik”? och födelsedag (i efterskott)! Wow, vad kul med egen butik! Själv avskyr jag ansiktsbehandlingar och när nån okänd pillar i facet, (fast med ett glas skumpa verkar det ju betydligt trevligare!.) men din verkar ju ha varit ngt utöver det vanliga, för du ser typ ut att vara Rios syrra på bilden ju!:)

Comments are closed.

LOADING..

Födelsedag

Hörni! Ni vet hur det är med mig och födelsedagar va? Älskar skiten. Och har som regel att på födelsedagen får man bara tänka helt otroliga tankar om sig själv. Fullt pådrag med hybris och unn!

39 blev jag idag. Känns fine. Lite knepigt att det alltså ska bli 40 en fyller nästa år. Men men. Hellre det än att inte fylla alls liksom?

Remy är just nu mycket intresserad av födelsedagar och gallskrek först i 10 minuter över orättvisan i att det var min födelsedag och inte hans. Sen öppnade han alla mina paket och vips låg en massa saker helt blottade över sängen. Jag har tänkt så mycket på idag över min oändliga tacksamhet och tur. Tänk att jag får ha de här tre? Och en man jag älskar? Och en hund som har lite stinky andedräkt men som är underbar. Att jag får jobba med det jag gör. Bo som jag gör. Det är fint. Jag är lycklig. Och tacksam. Oerhört tacksam.

Eftersom födelsedagar är dagar man ska göra mer av det min vill och mindre av det man borde eller måste, pep jag till lokala piercarkvinnan och gjorde två hål i öronen. Har samma hål och samma örhängen på andra sidan sedan innan!

Sedan stack jag på shoppingtur. Var i min favoritbutik American Rag och köpte en jumpsuit, och sen i min andra favorit; second hand-butiken Wasteland i Studio city. Hittade en otrolig Proenza Schouler T-shirt för en spottstyver och ett par lackbrallor som slog alla rekord i snyggt.

Hem för att hämta barnen: Bonnie provade sina silverbrallor som hon ska ha när hon spelar med sitt band Earthquake (hon är trummis!) på söndag. Sedan gjorde hon färdigt (och jag hjälpte till med vad jag nu fick hjälpa till med) sin stora presentation av Frida Kahlo som hon har imorgon.

En del av arbetet var att skapa någonting kreativt på temat kring den person de valt att göra sitt arbete på. Bonnie gjorde ett självporträtt inspirerat av Frida Kahlos Thorn necklace-målning. Så fint tycker lella mamma-hjärtat.

Middag blev cajun-räkor på ett favorithak i Sherman Oaks. Lugnt och skönt som vanligt att umgås med Remy Blankens!

 1. GRATTIS!
  Mer unn och självälsk, bra motto!
  Tack för fin inblick i din dag och tillvaro.
  Kram!

 2. Älskar sista bilden! Treåringar är så söta, kloka och urjobbiga samtidigt. Åtminstone vår treåring. 🙂

 3. CONGRATS CISSAN – många grattis på födelsedagen – U LOOK 20 !
  hoppas du får en fin dag med Mariestads-tårta och en massa bubbel.
  vi har nu pratat i över 10 år, love it – fyller själv big 40 in may – OMG..
  CHEERS…

 4. Grattis! Är ganska ny här men tycker så mycket om din blogg, känns som att få brev av en kompis att läsa:). Fyllde 39 för en månad sen och min treåring gallskrek OCKSÅ 10 min av morgonfirandet, men har redan glömt varför…

 5. Stort Grattis! Ni ar sa fina hela familjen. Har foljt det manga ar och alla uppner i mitt liv- mi stora breakup, finna karleken, bli mamma sjalv, och tycket det ar sa underbart att lasa har jamt.

  Stor kram och ha en underbar Friday!

 6. Grattis!!
  Måste fråga om ett av örhängena! Ringen med en liten stjärnamed sten….!! Är det gammalt eller nytt? Var hittar jag? Har tänkt på det hela dagen sedan jag såg i din story igår.

 7. När det är sinnesro man söker (i bloggvärlden) då klickar man in sig här. Mentalt lugn skänker denna blogg, vilken ämne det än handlar om. Cred!

 8. Hej och tack för din fina blogg! Undrar också om örhängen, de små fjädrarna, var hittar jag dem?
  Mvh Jessika

Comments are closed.

LOADING..

Förändringsknarkare

Jag tror att det är för att jag inte riktigt kan eller vill ändra varken hus, familj eller jobb – som jag har så svårt att stå emot impulser att förändra mitt yttre och annat smått runt omkring mig. Älskar förändring. Älskar kicken i att känna mig lite ny. Samtidigt som jag när drömmar om att äntligen, äntligen bli en person som stannar och planar ut. Hittar hem till en drömfrisyr och har den resten av livet. Så var planen den här gången. Jag skulle spara ut håret. Jättelångt skulle det bli. Så där långt så att det är långt på riktigt, som jag aldrig lyckats spara till varken förr eller senare. Det var bestämt och nu skulle det äntligen hända. Men sen precis, precis när jag börjar närma mig målet så går det bara inte längre och jag bara måste klippa. Eller byta färg. Eller båda. Nåt!

Förstår inte varför jag så gärna vill vara en person som inte gör så, när det finns absolut ingenting i mig som signalerar att jag någonsin kommer början bete annorlunda?

 1. Åh herregud vilken igenkänning! Tror jag ska skicka runt detta inlägget till familj och vänner så kanske att de pustar lite lägre nästa gång jag ”bryter en plan” 😜

 2. Kul läsning! Snygg frilla! Känner mig likadan. Börjar känna mig oseriös som ständigt förändras men funderar på om det är ett tecken på stark kreativitet – detta motstånd mot stabilitet – eller?

Comments are closed.

LOADING..

Att bråka snyggt

Hörni, det här med dofter ett par inlägg ned är verkligen fantastiskt att läsa! Vartenda ett av era exempel tar mig tillbaka till fantastiska platser och minnen. Tack för det!

Idag får ni podd istället för text. I avsnitt 125 av Blankens Swanberg – det som heter Tend and befriend pratar vi om imponerande och inspirerande sätt att hantera konflikter och olika sätt att se på saker. Så häng med oss en kort stund vetja! Vi finns HÄR!

Och på tal om dofter: den där lite kladdiga doften och känslan av salivig liten napp-mun. Särskilt i kombination med liten kropp i pyjamas och hår som inte doftar parfymerat utan mer pudrigt och torrt. Det är ju en anledning att börja gråta bara av tanken på att han är tre och allt det snart är över.

 1. Ja visst är det för sorgligt? Min yngsta (har också 3) är 2,5 och jag tänker ständigt på en ev fyra även om det egentligen är helt irrationellt. Avskyr att det snart är över…

 2. Jamen åh det är faktiskt lite sorgligt när dom slutar, vi har inte längre en liten längre utan hon har blivit så stor helt plötsligt! Hon fick ha napp ganska länge (3,5 år) och nu har hon snart klarat första veckan utan, hon ”snakar sina nappaj” men det går superbra ändå. Vår sista lillunge har blivit stor! <3

 3. Ja huga! Vår trea är snart 1 år…1 år?! Vad hände?! För att inte tala om äldsta som är 8!!! Gaaaah! 😭😭😭❤️❤️❤️🙏🙏🙏

Comments are closed.

LOADING..

Garderobsutmaning: Från praktisk till chic i samma outfit?

Dags för garderobsutmaning! Så här skriver Maja:

Jag har ett jobb där jag på förmiddagen kan sitta på golvet och måla med fingerfärg med 7-8 Kladdande 1-3 åringar. På eftermiddagen kan jag sitta i möten med vuxna, där jag behöver ge ett någorlunda propert intryck.

Det är HELT omöjligt att klä sig på ett sätt som tillåter det här. Tips?

Maja! Du har fel. Det här är INTE helt omöjligt! Jag tänker att vi måste börja med att hitta en megabekväm bas. Sköna jeans, mjuka toppar. Det kan ju vara hur basic som helst egentligen. Det viktiga är kanske att du kan kravla runt i småbarnshöjd och råka bli nersölad med fingerfärg utan att det är varken besvärligt eller besvärande. Kanske hittar du ett par snygga vintagejeans där lite färgfläckar ser ut som en del av designen? Eller så satsar du på ett par från Lindex sustainable kollektion som tas fram med mindre vatten än vanlig denim?

Till det har du en lika miljövänlig T-shirt och sköna inneskor eller ett par stilhöjande sneakers. Själv känner jag mig bara halvklädd utan personliga smycken till det, men det är ju en smaksak förstås. Är du kall har du kanske istället en tunn cashmere eller merino-ulltröja till jeansen som bas. När du sen ska bli ditt vuxnare jag slänger du över en oversized kavaj och blir inte bara välklädd utan också supertrendig. Det borde väl funka, non?

Fler garderobsutmaningar tas gärna emot för den som går och klurar på något knepigt kläddilemma!

 

 

 

 1. Älskar garderobsutmaningarna så tack för de inläggen!

  Min utmaning är att vara kontorsklädd (på nivån klänning eller udda kavaj och inte sneakers, alltså triiiist men ”fint”) men också GRAVID och orimligt lång kropp. Det gååår inte. Tänk bort byxor direkt för även de för långa personer är för korta. Tänk bort snygga kaftaner pga lång och gravid blir gigantiskt ändå. Vaaad skall jag ha på mig??

 2. Min utmaning är att hitta lite bagier, boyfriend jeans som inte är sönderrivna! Så här i början på 40-års åldern börjar jag bli mer och mer tilltalad av lössittande jeans som inte ger mig andnöd. Jag vill även kunna ha dem på jobbet med snygg kavaj till och där passar det inte med sönderrivna jeans. Jag tycker det är omöjligt att hitta boyfriend/baggy jeans utan hål och ”revor” i de svenska kedjorna. Har du tips på bra märke o modell som passar en tant på 43 🙂

 3. Min utmaning:
  Mammaledig + massa kräk + kladd…… Lämnar storasyskon på skolan på morgonen iklädd tights och en T-shirt. Känner mig småtrist och ful. Vad kan jag ha på som går snabbt men ändå fräscht och snyggt när barnen ska lämnas/hämtas? 💓

 4. Bröllop!

  Sensommar. Jag vill helst köpa något användbart, kanske som jag kan klä ner på jobbet (lärare) sen. Eller om det nu är en maxiklänning- kunna ha på semestern. Och jag är lång och trivs inte i klack. Behöver shoppa skor också tror jag, och de får gärna också vara användbara. Kanske jumpsuit, något över och lågskor? Långklänning och… ja vilka skor? Vad över? Byxa och topp (kanske ett set, typ som det i olika mönster/färger från Rodebjer?).

 5. Tack så jättemycket för hjälpen!!
  Och grattis i efterskott. Från en annan -79a /Maja

Comments are closed.

LOADING..

Den lille helgen som kom och som gick

Landade i fredags kväll i LA igen och sedan har helgen flutit på ganska så behagligt stillsamt. Det är alltid lite av ett mind fuck att resa bort några dagar – så mycket som händer oftast, och sen vips är en tillbaka i det vanliga igen.

Simskola på lördagmorgnar. Rio tränar fjärilssim och Remy, som i vanliga fall instinktivt avskyr allt som inte är invant eller hans eget initiativ, inte bara accepterar simskolan och simlärarens alla instruktioner, han älskar det. Ber om att få doppa huvudet under vattnet och är klassens mönsterelev. Inte riktigt hans typiska beteende precis, men det är ju förstås himla kul att han gillar simskolan.

Annars har det regnat mycket i helgen. Jag kom från ett superregnigt Portugal till ett ännu regnigare LA. Och har bland många andra jetlag-dimmiga tankar bestämt att mycket högt upp på listan över härliga dofter är den av regn som möter doften av vedeldad brasa. Alltså. Det regnar ute. Det är kväll. Folk myser inne och tänder brasa. En går ut med vovven (eller öppnar fönstret på hotellrummet i Porto) och drar in dofterna från båda samtidigt. Otrolig känsla. Nu vill jag ha (eller göra ett eget!) doftljus som doftar exakt så.

Idag har jag och Bonnie gjort en kul grej jag kan berätta mer om längre fram. Så otroligt härligt att hänga med sin största unge ensam ibland. Med de andra också förstås. Men det där som krokar i. Själarna som bygga ihop. Av stunder i en bil när det finns tid att prata och prata och prata och prata.

På kvällen åkte Per till Austin (snart, snart, snart premiär för amerikanska Skam som Per producerar. MYCKET nyfiken på att se!), Remy slocknade tidigt framför teven och jag kutade till affären på hörnet och köpte glass. Och så slevade vi oss alldeles för mycket glass, jag och mina döttrar, och kollade på youtube-klipp på folk som ramlade eller klantade sig. Och det blev en väldigt fin söndagkväll.

Övrigt: annan mycket härlig doft! Var med Goldie i parken en sväng förut, där var det ett stort gäng som hade mig sig grillar och körde något slags party på gräset. Den doften är också svårslagen. Grillstråk som letar sig över en gräsmatta som det nyss regnat över. Kanske inte något som riktigt passar som doftljus dock?

Era bästa dofter? Säg! Hit me!

 1. Nyklippt gräs. Barndomsminnen!

  Och så gillar jag doft av ”utomlands”. Ja men svårt att förklara, men ni fattar. Som det luktar när man landar på vilken varm plats i världen som helst. Det väcks så många känslor. Längt, förväntan, spänning, nyfikenhet och så det där lilla lyckopirret av att ett nytt äventyr börjar. Typ. ☺️

  1. Skulle också skriva ”utomlands”!

   Och även mixen av apelsinblomma och regn.
   Och just det, väldigt specifikt här men, lobbyn på Signature Suites tower 1 i Vegas. BESATT. Är nog en drog i för har bott där 6 gånger nu.

 2. Nytvättade kläder som soltorkar på sommaren! Att krypa ner ren i doften av rena sängkläder. Slutat med sköljmedel pga miljöbov dock.

 3. Ja! Regn och brasa, så himla gott! Andra favoriter jag har:
  * Jord
  * Nyregnad asfalt
  * Murbruk!? Den här har jag upptäckt nyligen, jag står alltid numera och luktar på fogen när jag duschar och jag fullkomligt älskar lukten i fuktiga källare! Det här kanske inte heller skulle göra sig som doftljus dock..

 4. Äppelkällare, fotogenlampa, regn på asfalt, bastu (både elektrisk och vedeldad), nybakade bullar och hav.

 5. Doften av tomatblad, växtkraft gräsigt grön doft, luktärter ljuvligt ingen blomma doftar bättre, salt västerhav och tång…….

 6. Första dagen på våren då det doftar just det vår… Efter den svenska vintern brukar en sån där dag och doft föra med sig känslan av att livet på något sätt är på väg tillbaka :).

 7. 1. Doften av ett utblåst stearinljus (står alltid och sniffar över ljusen efteråt)
  2. Muggiga källaren på landet (konstigt)
  3. Utetorkad tvätt (när jag var barn tuggade jag på den för att den luktade så gott)

  Även alltid varit lite svag för bensinmacksdoft, hamnade bakom en dieselbuss och fick såna otroliga flashbacks till barndomens färjedäck på utlandssemseter, hetta och avgaser.
  Och för att toppa denna lista av konstigheter, nagellack luktar ju så otroligt härligt!
  (ej konstigt jag har svårt att hitta parfym kanske?)

 8. Älskar dofter! Grill, hav, bensin, nyklippt gräs, huden efter en dag på stranden, gamla dynor på typ sommarstugor, kaffe, sommarregn, bullar, rena lakan, svettigt barnhår (!) och så en doft jag minns du tog upp en gång för längesen som jag sedan uppmärksammade och älskar – lukten i munnen på barnen som äter mariekex. Besatt av den!

 9. Två favoritdofter (förrutom mina barns huvud då) USA lukten. När man anlände i ankomsthallen på flertal amerikanska flygplatser. Obeskrivlig doft! Samt utomlandsdoften-doft av solkräm på varmhud lukten! Sen en fråga: korgstolen (den runda med hel dyna i) vart ifrån?

 10. Doften av myrmark! Kan få riktiga cravings av den doften, önskar jag kunde ha den i en burk att öppna när saknaden blir stor.

  Älskar även doften av solvarm barrstig. Och givetvis alla klassiker, som doften av nybakat, nyklippt gräs, kolgrill och den sura vårdoften.

 11. Sommarregn blandat med syrener. Nybakat bröd. Tjära. Nystädat hus. Lakan torkade i solen. Doftjasmin, sån där som luktar smultron. Min katts päls.

 12. Höst! Doften av blöta löv, fuktig jord och svamp. Doftar ju död och förmultning egentligen, men jag älskar den. Minns barndomens skogar och alla vackra färger.

Comments are closed.

LOADING..

En oväntat härlig stund

Någonting som börjat hända mig på sistone är att jag kan längta, alltså verkligen längta efter att vara själv och på egna ben. Inte så att jag vill vara utan min familj, och jag avskyr att åka ifrån dem, ändå kan jag dagdrömma om att spendera dagar ensam i sommarstugan eller att äta middag själv på en restaurang och inte snabbt slafsa i mig något medan jag svarar på jobbmail så som min lunch ofta ser ut, utan att verkligen sitta och äta. Dricka ett glas vin och ta sig en trerätters helt ensam.

Sista kvällen i Portugal igår blev precis så. Nu bodde jag på ett flyglatshotell och varken restaurangen eller restaurangbelysningen var väl precis råmysig om en säger så. Ändå. Att sitta här med en god soppa och en sallad. Två glas rött, sin bok och sen beställa in en ostbricka för sig själv att nibbla på någon timma var faktiskt helt otroligt kittlande och mysigt.

Trots den otroligt deppiga belysningen och restaurangmiljön som sagt. Nu ska jag hoppa på planet och förhoppningsvis komma fram till LA och mina små kära familjemedlemmar inom en ganska så snar framtid. Längtar dit också!

 1. Kommer the Kristin- koftan tillbaka i svart? Håller utkik på webshopen varje vecka… Finns det annars någon som har en att sälja till mig? <3 🙂

 2. Jag är precis likadan! Men är det inte nåt med resandet också?? jag ÄLSKAR att sitta ensam, ts ett glas vin och känna mig världsvan när jag är själv på resande fot-känner mig så mycket starkare då!! Typ som om jag klarar allt och är den där coola tjejen i mittuppslaget på tidningen som är i färd med nåt viktigt och mystiskt. Så konstigt egentligen.

  1. Jag är likadan. Reste en gång ensam efter att ha umgåtts med släkt och vänner i flera veckor och på hemvägen missade jag min connecting flight. Flygbolaget placerade mig och några andra medpassagerare på ett hotell över natten med middag och frukost inkluderad. Jag satte mig i restaurangen och kände bara att det var så härligt att sitta där alldeles ensam, men just då bjöd en kvinna över mig till sitt bord. Hon var jättetrevlig, men ändå kände jag mig besviken på att jag inte fick njuta av att äta middag ensam.

Comments are closed.

LOADING..

BRA på kvinnodagen!

Jag förstår inte dem som inte tycker att Kvinnodagen ska firas. Ja, visst, det går ju att hitta på argument kring varför det är en dum ide (som till exempel att det är fånigt att bara ha kvinnodag en dag om året?) men jag tänker att allt som uppmärksammar kvinnors situation i världen bara kan vara av godo. Och i år alldeles extra mycket! För ni känner väl den? Den tysta, vackra, stillsamt våldsamma revolutionen vi är mitt i? Helt plötsligt pratas det om kvinnors rättigheter på platser och i miljöer där total okunskap förut rådde. Plötsligt tar kvinnor plats med en ny-ägd självklarhet, unga kvinnor förändrar världen så som ingen klarat av att göra det innan, samtalen som pågår på arbetsplatser och i hem på det här ämnet spränger glastaken för våra döttrar. Och även om vi bara börjat, går den här revolutionen inte att stoppa eller ta tillbaka. Det händer nu. Den verkliga förändringen har börjat. Och jag tänker väldigt, väldigt ofta på det nuförtiden. Hur glad jag är över att få vara med om detta. Att få vara en del av den här kvinnovågen av röster som säger att det räcker nu.

blankens.com firar vi som vanligt den 8:e mars. Idag skänker vi hela dagens vinst i webshopen till Alla Kvinnors hus och alla som handlar över 1300 kr (eller i alla fall så långt lagret räcker) får en ekologisk T-shirt i grått eller vitt med texten Revolution på (här kan ni läsa hur ni gör för att lägga vantarna på tröjan).  

Och här kan du kolla in alla vårens skor om ni inte hunnit glutta på dem än.

Dessutom! Tänker jag skänka pengar idag till Läkarmissionens alltid fantastiska och väldigt riktade arbete mot kvinnlig könsstympning. HÄR kan ni läsa mer!

Könsstympning är ett fruktansvärt övergrepp som orsakar livslångt lidande. Samtidigt är det en stark tradition, som är svår att förändra. Det betyder att ungefär 2 miljoner barn utsätts varje år, trots att könsstympning är förbjudet i många länder.

Föräldrar firar av sina döttrar under en alternativ FGM-ceremoni av ADRA, Kenya, Kuria tillsammans med en inhyrd fotograf som förevigar tillfället.

Läkarmissionens partner Mary Kwamboka och hennes team arbetar hårt för att förbättra situationen för flickor på landsbygden i Kenya. Där pågår könsstympningen traditionellt under några veckor på höstterminen och en viktig del av projektet är att ordna läger där flickorna kan vara trygga under den kritiska perioden. På lägren får de träffa andra tjejer som är i samma situation, spela teater, dansa och lära sig om integritet, självkänsla och om hur kroppen fungerar.

Swisha 200 kronor till 90 00  217 och märk betalningen #varjeflicka för att ge en flicka plats på lägret. Tillsammans jobbar vi för att #varjeflicka ska slippa könsstympas.

 1. Herregud vad fint. Är så imponerad av att du inte tjatar så mycket om ”starka kvinnor” runt Blankens utan bara visar och GÖR. Perfekt t-shirt dessutom.

 2. Fick både tårar i ögonen och ryste av välbehag när jag läste. Känns så jävla bra att vara en del i detta och på riktigt känna vindarna vända. Nu sker en förändring.

 3. Det märkliga är att de flesta feministiska grupper och organisationer själva är så dåliga på jämställdhet. Se tex F! styrelse eller riksdagslista… En kollaps i dubbelmoral kan man kalla det.

 4. Ja, jag känner den. Revolutionen. Det är f-nimig på tiden och det känns att det är på riktigt nu. Har jag sagt hur mkt jag diggar dig & din blogg, om inte, så gör jag det nu. Sen, de nya gröna bladskorna, alltså jag är hyfsat kräsen beträffande ”sommarskor” generellt, men dessa är ju helt makalösa, så otroligt fina! (Glädjs även åt att se att det ev. verkar komma mockastövlar till hösten? Isf ser de på bilden från tidigare inlägg helt perfekta ut-alla rätt!)

 5. Japp, det är häftiga tider. Se vad vi kan kan åstadkomma tillsammans, och vad du gör för kvinnor i världen! Tummen upp! Alla kan göra något. Vi behöver inte tycka lika allt men vi kvinnor behöver lyfta varandra och vara solidariska istället för att dissa och kritisera.
  Jäklar vad du har utvecklats i din skobussiness, många fina ocg roliga detaljer. Blir sugen på slip-in med blad och papegojor, fina. Mina favoriter är The Rhodes. Du måste titta på Grotescos avsnitt om manskonspirationen. Blev till innan metoo-rörelsen.

 6. Jag har helt missat The Ibiza natural-skon!! Upptäckte den igår och nu kan jag inte tänka på något annat än den och den är slut i min storlek!! 🙁 Vet du om/när ni får in den i 37 igen?

Comments are closed.

LOADING..

Nedslag Portugal

Full fart i Portugal hörni! Har inte hunnit tänka lika mycket på bloggen som jag kanske borde gjort – så jag tänker att jag delar med mig av lite mobilbilder – för det är ungefär det enda som hunnits med idag, förutom att planera nya skomodeller och kommande övriga produkter.

I morse på hotellrummet: försöker vänja mig vid nya frisyren! Klänning och boots från höstens Blankens-kollektion.

Det här är så kul! Att välja läder till höstens Blankens-modeller.

Portugiserna älskar sina bidéer. De finns på i stort sett alla toaletter. Själv har jag alltid känt mig lite osäker på hur de ska användas? Utan att själv ha provat frågar jag gissande om man alltså grenslar den alltså efter att number 2 har gjorts? Och tvättar liksom av sig? Eller har jag helt missuppfattat grejen då?

Johanna anslöt från Sverige och hade med sig presenter till mig som på samma gång var både enormt romantiska och otroligt osexiga. Mitt favoritknäckebröd, min favoritlakrits, en otrolig pincett från Clas Ohlsson, en forcreme som ska vara bättre än allt annat, och nässpray som jag aldrig lyckas få tag på i USA.

Nu har vi ätit middag här i Porto och ligger nedbäddade i sängarna. Hoppas kunna strunta i jetlaggen och sova så att jag är pigg under morgondagens alla möten!

 1. Och jag köper med mig fotkräm hem från USA – fyra burkar fanns i bagaget efter Miami 🙂
  Blue goo’s Cracked Heels and Hands är sjukt bra, och doftar papaya-gott fast de innehåller Emu olja och bivax. Just saying. Beställes på nätet lätt som en plätt.

 2. Jag minns att det fanns en bidé inne på toaletten efter min första förlossning. Och det kändes ju hur fräscht som helst! Och då grenslade jag ju över den. Annars aldrig använt men antar att den är till för just det Du skriver 🙂

 3. Jag som har monstermens och gärna använder menskopp skulle uppskatta att kunna duscha av mig där nere efter toalettbesök.

 4. Vi hade bidé när jag växte upp. Världens mest underskattade badrums inredning. Tvätta av sig när man inte hinner/orkar duscha, tvätta bajsiga barnrumpor, mens underliv, efter sex osv osv
  Ha en fin dag 💙

Comments are closed.

LOADING..

Kramats hela helgen

Förutom att vi hade barnvakt i fredags och träffade kompisar och bowlade och sen käkade middag – har jag spenderat större delen av helgen gosandes med barnen. Sitter på flygplatsen nu och ska strax åka mot Portugal för att besöka våra fabriker där, det blir en snabb resa, bara några dagar egentligen. Och nödvändigt var det också. Att åka menar jag. Ändå är det alltid lika svinjobbigt att resa iväg. Vissa gånger är det lättare. Andra gånger är det enda som hindrar mig från att ställa in resan, att andra förbjuder mig.

Bowling i fredags. Bowlinghallen Higland park bowl är ett otroligt ställe. Har funnits där sedan 30-talet, var nedlagd och bortglömd under ett par decennier tills den öppnade igen på senare tid.

I lördags var vi i Pasadena. Älskar Pasadena. En så vansinnigt fin och charmig liten stad mitt i det lapptäcke av många små och lite större städer som Los Angeles är.

Och just det! Klippte mig ju i fredags också: kapade av håret som kändes slitet och färgade tillbaka till en mörk nyans som ligger nära min naturliga hårfärg.

Avskyr – alltså AVSKYR – nyklippt hår. När längderna är helt förvirrade och inte vet hur de ska ligga och allt bara känns konstigt och ovant. Men efter några dagar brukar jag börja njuta av det spännande i att känna sig ny och förändrad.

Söndag: vi var på bio och såg Coco. Remys tredje biobesök, första gången han fixade att sitta still och kolla hela filmen. Är det nu de där miniminsta småbarnsåren officially är över för min del?

Längtar redan tillbaka. Älskade ungar. Vilken lyckligt lottad människa jag är som får ha dem i mitt liv.

LOADING..

Hemma på Kocksgatan

När jag och Per träffades bodde vi på varsin address på Kocksgatan i Stockholm. Nu när vi renoverat vårt sovrum med tillhörande badrum kallar vi vårt nya hem för Kocksgatan. För att det ligger som i en egen tarm av huset, förbi tvättstugan. För att det känns lite som min gamla etta och för att det är så otroligt mysigt att dra sig tillbaka där när barnen lagt sig. Tända ljus, kanske ta ett bad, eller dra undan skjutdörren och hoppa rätt ner i poolen (har vi i och för sig inte gjort än, men i vår när det är varmare så!)

Känns så skönt att det här liksom är vår fredade plats. Ungarna kommer i och för sig förstås sättande på nätterna, och det får de gärna, men några jäkla legobitar eller barn som spottar tandkräm utan att skölja bort i handfaten är totalförbjudet på Kocksgatan.

 1. Alla småbarnsföräldrar borde ha en Kocksgatan. Låter fantastiskt!
  Varifrån kommer krukan som är en gumma? Superfin var den hur som helst!

 2. Den där byrån var helt underbar! Och tapeten! Fick genast en vision för vårt framtida sovrum ❤️

 3. Vilken underbar liten kruka! Är det någon särskild person som designat eller något märke på den?

 4. Hej, jag halkade in på din blogg efter att ha kikat på vårens nyheter i din webbshop! Massa fint och det blir nog ett köp lite längre fram. Men fastnade faktiskt för en bild du lade upp i det här inlägget, älskar den långa byrån! Hur hittar man en sån? Antar att det är en secondhand möbel och skulle så gärna vilja hitta en hemma i Sverige. Hjälp! Vilka sökord?? Lång byrå? Låter knas.

Comments are closed.

LOADING..

Favoritsmak

Ni vet den där frågan vad man skulle välja om man bara fick äta en sak under resten av ens liv? Jag skulle ta det som kommer så nära det går smaken av hans söta små lena och varma pussar. Så jordgubbigt (eller är det mer hallon?) bäriga och ljuvliga oavsett vad han ätit eller hur länge sedan det var han borstade tänderna.

LOADING..

Garderobsutmaning: Klippa eller inte klippa av jeansen?

Garderobsutmaningen är här igen! Sandra skriver så här:

Min fråga är något jag gått och funderat på hela långa vintern och inte ännu kunnat fatta något beslut om. Jag vill att du gör det för mig! Köpte för fyra år sedan ett par svarta bootcutjeans, Levi’s, som sitter tajt och fint på höften men som med sin fulla längd har känts som ”lite för mycket jeans på en och samma gång”. Jag har tagit fram dem ur garderoben någon gång i veckan, men nästan alltid lagt tillbaka dem på grund av att de har sett så långa ut i silhuetten. Jag orkar inte bära skor med klack varje dag, och det är det som krävs för att dessa jeans inte ska korva sig över fötterna på mig.

Ska jag ta fram saxen och klippa av jeansen till strax ovanför anklarna och därmed få den look som jag ser överallt numera? Risken finns att jag klipper av dem för högt upp på vaden och då har jag förstört ett par Levi’s, som med sin bootcutsiluett ändå säkert kommer att bli aktuella igen – för den modellen är väl en klassiker, medan ankelkorta jeans kanske mera är en cool dagslända? Eller?

Vad hade du gjort? Och vad ska jag stajla jeansen med (skomodell, toppar …?) oavsett om jag väljer att klippa av brallorna eller behåller bootcutlängden?

Tack för din blogg, och det du gör för att inspirera mig i både ditt yrkesliv och din mammaroll! Jag ser fram emot nya podcastavsnitt, förresten! Hinner underbara Johanna och du någonsin spela in podd igen – det dröjer alltför länge mellan varven!

Kramar från Finland!

Först och främst: Tack snälla för fina ord! Sen: Om du inte använder byxorna som de är nu, så kommer du med stor sannolikhet aldrig göra det. Därför har du ju liksom inget att förlora, eller hur? Och vad gäller längd så tycker jag att du ska testa dig fram. Börja med någon centimeter, prova, klipp lite till, prova igen. Finns väl inget som säger att ankellängden är bäst för dig, för att andra gillar att ha byxorna där? Och skulle de gå helt käpprätt så får de kanske bli jeansshorts till slut? Bättre med ett par jeansshorts som används än hellånga byxor som får ligga still!

Jag slaktade mina bootcutbrallor only for you och hoppas stylingen kan inspirera! Så här såg de ut innan: använde dem mest med sneakers och kofta, lediga helger som en lite mer fixad mysklädsel typ. Ni vet, när man vill se ut som att man ansträngt sig hjälpligt men vill känna sig som om det fortfarande är pyjamasen som är på.

När jag klippte av byxorna blev ju känslan helt klart trendigare. Och lättare att styla sko-mässigt!

Här jobbar de istället för tights under stor skjortklänning och tunn kappa.

Skor och kofta på översta bilden. Den nedre är stylad med kappa från Rodebjer och The Vanessa från Blankens.

LOADING..