Lördag, personligt & sövas hos tandläkaren!

Det här inlägget innehåller en annonslänk / This post contains an adlink

Lördag idag. Vi hänger hemma på innegården i självkarantän för att hjälpa till att platta till kurvan. Bambi cyklar. Det händer inte så mycket. Mysigt ändå. Njuter av dagarna så bra vi kan. Jag håller också på att förbereda mig inför ett stort ingrepp hos Narkoskliniken, läs mer om det längre ner.

Hoppas du också har en fin helg och att du hade en skön påskhelg förra helgen och att du har hälsan! Här är jag idag, jag har på mig jeans från M Missoni, boots från Zara, väska från Bottega Veneta, stickat från Zara och kappa från Acne.

Nu börjar det kännas det här med social distansering tycker jag. Jag saknar verkligen kontakten med nära och kära. Saknar min mamma, saknar att gå i butiker, ja till och med att gå på ICA.Vi handlar allt vi kan online vilket ju är en lyx, det fattar jag. Men man saknar det där att själv kunna välja vilket äpple man ska köpa.

***English*** Saturday.

Nothing much going on, we are at home or out on our inner yard, staying in and helping flatten the curve. Still cosy. I’m also preparing for a big thing at Narkoskliniken, read more below.

I hope you also are having a nice weekend and staying healthy. Here I am wearing jeans from M Missoni, boots from Zara, bag from Bottega Veneta, knit from Zara and coat from Acne.

På tal om online shopping, i veckan klickade jag hem några hemgrejer från Arket som har så mycket fint. Bland annat det här fatet från Bordallo Pinheiro som gör fantastiskt fina saker. Fyllde det direkt med en massa Vitamin C!

***English*** Speaking of online shopping, the week I bought some homeware from Arket, one of the items I got was this plate from Bordallo Pinheiro. I instantly filled it with some Vitamin C! 

Innan Covid-19 tog över våra liv så planerade jag en (för mig) stor grej hos tandläkaren. Här kommer en snabb bakgrunds story. Jag har haft tandproblem hela livet på grund av flera faktorer bland annat dåligt saliv och på grund av problem i kombination med oförstående tandläkare så utvecklade jag extrema panikångestattacker hos tandläkaren vilket ledde in i en ond spiral där jag undvek att gå (eller jag gick inte alls kan man säga). Men när jag var runt 20 år så hittade jag tandläkare Joakim Skott och Narkoskliniken, en klinik som specialiserar sig på sånna som mig, tandvårdsrädda. Hos Narkoskliniken kan man få terapi, lustgas eller till och med få sova under behandlingarna. Du kan läsa mer på deras hemsida om du är intresserad. Jag kan verkligen rekommendera dem, här behöver man inte vara rädd. Prismässigt ligger de på en mellannivå och det är så värt det.

Jag började hursomhelst gå där och då började jag klara av att fixa tänderna och använde lustgas då och då. Men nu har jag en tand som jag behöver dra ut, och den sitter illa till så i samråd med min tandläkare Joakim så beslutade vi att jag ska sövas för ingreppet. Och när jag ändå ska sövas så planerar jag att fixa till mina framtänder i samma veva, något som jag velat göra i en evighet nu men som inte känts prio. Och det är verkligen inte på grund av fåfänga (även om jag skäms för dem) utan de är i riktigt dåligt skick och i en närliggande framtid skulle detta behövas göras ändå. Så förutom att de blir hela och hållbara blir de fina också.

Jag tänkte först egentligen inte skriva om det här men tänkte att det kommer kanske märkas så nu får ni följa med mig på den här tandresan. Kanske är det någon som blir hjälpt av den här informationen, då är det ju jättebra!

Innan mina nya framtänder görs så ville jag bleka resterande tänder, inte mycket, bara så det blir naturligt fräscht. Så det är det jag gör nu. Nästa steg är att gå till tandteknikern och prata om mina nya tänder, jag ska försöka ta lite bilder om man får. Sen dags att gå till tandläkaren för själva ingreppet. Jag berättar mer snart!

***English*** Before the Covid-19 took over our lives I planned a (for me) really big thing at my dentist. Here is a quick recap. I had dental problems since forever due to several factors and due to that I ended up getting severe anxiety attacks at the dentist. So when I was in my early 20s I found Joakim Skott and Narkoskliniken, it’s a dental clinic where you can sleep during the procedures, or have laughing gas or therapy to help you deal. So I managed to do my procedures with laughing gas for a very long long time but now I have this tooth that needs to be pulled out and it’s kind of tricky so in consultation with my dentist Joakim we decided I should benefit to get put to sleep for this. And since I’m already getting put to sleep I’m also planning on doing work on my front teeth as well which I’ve been wanting to do forever. And it’s not out of vanity at all (even though I’m ashamed of them), they are just in really bad condition and I need to get this done anyways in a near future. So on the plus side, they will also look better.  I wasn’t really planning on writing about this here. But I changed my mind and will take you along on my dental journey. Maybe someone find this information helpful.