9 enkla knep för att leva mer hållbart

Hur kan man leva mer hållbart? Jag försöker dra mitt strå till stacken och göra mitt egna allra bästa när det gäller hållbarhet. Ibland är det lätt och ibland är det svårare. Här är nio enkla knep man kan ta till i vardagen. Precis som jag gör du säkert flera av dessa redan.

1) Jag säger ofta nej till plastkasse och har nästan alltid med mig en egen tygpåse. Men så läste jag om den här studien som visar sig att plastpåsar kanske inte är så dåligt ändå. Ett intressant perspektiv i debatten.

2) En återanvändningsbar kaffetermos/mugg är givet. Jag köper sällan kaffe ute. Godaste kaffet finns hemma tycker jag och dessutom spar man pengar. Win win. Jag dricker mitt i den här muggen från S’well! De gör så många fina modeller och färger, så spana in!

3) Samma här, använder min S’well till vatten också.

4) Använder inte sugrör alls men att investera i ett i metall kan vara ett tips för den som använder sugrör.

5) Äta lokalt och efter säsong. Jag tycker att det är lite knepigt med denna punkt, delvis på grund av tidsbrist och kanske för att jag handlar i affärer med dåligt utbud. Men jag har det ändå ofta i åtanke när jag handlar.

6) Korta duschar, check. Med barn finns ändå inte tid för långa… Och det är inget jag saknar. Effektivt och bra!

7) Jag använder extremt lite papper, skickar möjligtvis ett par födelsedagskort eller tre om året, jag har och gör det mesta digitalt, tex alla räkningar som går etc. Jag gillar verkligen det papperslösa. Men skriver ibland ut få utvalda foton.

8) Jag älskar att gå och Stockholm är perfekt för att ta sig fram till fots. En gång gick jag faktiskt hem (till city) från Ikea i Skärholmen, men det var för att tunnelbanan inte gick och bussarna var fulla. Det tog några timmar… Har jag tid så går jag alltid. Bra för miljön och det är bra motion också.

9) Vi äter mycket växtbaserat och äter inga mjölkprodukter eller ägg alls eftersom Bambi är allergisk. Jag saknar verkligen inte mjölkprodukterna. iKaffe från Oatly är min favorit!