Vi bakar: banankaka utan ägg

Vi gjorde banankaka häromdagen som blev succé! Helt utan ägg, utan vanlig mjölk och även nötfri. Här kommer receptet!

50 g smör, vi använde Carlshamns mjölkfria
1 dl havredryck, vi körde Oatlys
2 bananer
1 dl socker
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1.5 tesked bakpulver
1 tesked vaniljsocker
3/4 tesked kanel
30-40 g hackad choklad (vi körde plamils vanliga mjölkchoklad som inte har spår av nötter)

Smöra och bröa en form. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Addera också hackad choklad till de torra ingredienserna.

Smält smöret, häll i mjölken som bör vara ljummen så inte smöret klumpar sig, blanda i 1 mosad mogen banan, blanda lätt. Häll i bananblandningen i de torra ingredienserna. Blanda.

Skär upp den andra bananen i långa skivor och dekorera med.

Häll allt i formen och in i ugnen på 175 grader i en 20-35 minuter, beror lite på ugn och vilken form man har. Använd sticka för att provkolla.