ANNONS

Vi bakar: kladdkaka utan ägg

/

Vi har bakat kladdkaka och tänkte dela med mig av receptet här! Kakan är utan ägg och utan vanlig mjölk så helt vegansk. Tycker den här blir riktigt lyckad och god!

Smöra och bröa en rund form. Sätt ugnen på 175 grader. Vi har varmluft så jag kör lite lägre, ca 150 grader.

Smält 150 g smör (vi kör Carlshamns margarin), häll i skål, häll i tre matskedar vit sirap och 3.25 dl socker. Blanda. Sikta i 3 dl vetemjöl och 1 dl kakao. Rör om ordentligt. Ha sen i 1.25 dl mjölk (vi kör på havremjölk). Om man vill kan man ta hälften mjölk och hälften grädde, då använder vi imat havregrädde. Häll ner i formen och in i ugnen i ca 20 minuter. Det beror lite på hur kladdig man vill ha kakan och vilken ugn man har.

Godast är den kall så låt svalna och sätt in i kylen eller frys in och ta fram när suget kommer! Pudra med florsocker! Vi serverade med sojagrädde och blåbär den här gången!

0
17

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00