skydda huden mot dålig luft och föroreningar

 

Nu börjar det dyka upp allt fler produkter som skyddar huden mot dålig luft och föroreningar. Och det kan absolut vara ett bra komplement till din dagliga hudvård, särskilt om du bor i en större stad. Dålig luft kan ge dålig hud och skyndar på hudens åldrande, man kan även få hudcancer. Nu har vi, i jämförelse med andra större städer och länder, rätt så bra luft här i Sverige och Stockholm. Det tycker jag också man märker tydligt när man är ute och reser. När jag är i London eller Paris så är min hud mycket dammigare och smutsigare när jag tar bort sminket efter en dag, så pass att jag reagerar när jag använder pads för att rengöra huden. Så jag kan ju tänka mig att det är minst lika viktigt att skydda sig mot föroreningar precis som man skyddar sig mot solen.

Jag har testat Chanel’s nya D-Pollution Essentiel som är en ansiktsmist som blir som en osynlig sköld på huden och skyddar mot damm och micropartiklar från luftföroreningar. Jag kör den här på morgonen mellan hudvården och sminket. Jag gillar att den här är i mistform och att den inte känns på huden. Jag har testat ett gäng anti-pollution produkter tidigare och den här är min absoluta favorit hitintills.

*** It’s starting to pop up more and more products that protects the skin against pollution. And I think it’s a great add on to the daily beauty regime, maybe especially if you live in a bigger city. Bad air can give you bad skin, it makes the skin age faster and also can cause skin cancer. Here in Sweden and Stockholm we have pretty good air compared to other bigger cities over the world, which I also think is very noticeable whenever I travel to other cities. When I am in London or Paris for example I notice my skin gets dustier and dirtier, this is very noticeable when i remove makeup at night, the pads gets really dirty compared to when I’m home. So I can imagine it’s as important to protect the skin against pollotion as it is to use sunscreen.

I’ve tried Chanel’s new D-Pollution Essentiel which is a face mist that becomes an invisible shield that protects the skin against dust and micro particles from air pollution. I’m using this after my skincare and before my makeup. I love that it’s a mist and it feels super fresh when I spray it on to my skin. I’ve tried a few pollution protecting products before and this one is my favorite so far.

  1. Helena skriver:

    Intressant inlägg, jag bryr mig om min hud men har inte använt något mot föroreningar, ska kika på den där sprayen!

  2. Pauline skriver:

    Thank you for sharing! I have been following you for more than 4 years and your blog is the only one I never get tired of! X

    1. Oh, thank you so much, it makes me super happy to hear! I’m glad you like and follow me!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..