ANNONS

Snapshots från iPhone

/

Hänger som alltid med de här leoparderna! 😀


Har shoppat efter julstjärna, först såg vi bara en massa vita, men hittade till slut en svart som vi ville ha på Granit. Och så har jag lyckats köpa nästan alla julklappar. Har på riktigt aldrig varit såhär tidig med julbestyr. Men det känns skönt att ha det fixat.

Vi har bakat, kärleksmums, det blev helt mjölkfritt, äggfritt och nötfritt (kokosflingor valfritt), och smakade toppen! Här kommer receptet:

3½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ dl olja
2½ dl mjölk (vi tog soja)
1 tsk vitvinsvinäger

Blanda ihop alla torra ingridienser. Blanda sedan mjölk med vinäger. Häll i mjölk+vinägerblandingen och oljan i det torra och rör ihop snabbt så det blir klumpfritt. Häll smeten i smord och ströbröd liten form (20x30cm).  In i ugnen på 175 grader, eller ca 150 för varmluftsugn. Låt baka i ca 12 min, känn med sticka för att kolla om kakan är klar. Låt svala och bred sedan på glasyren, toppa med kokosflingor om du vill.

Glasyr:
5 dl florsocker
5 msk kakao
100 g mjukt margarin (vi körde carlshamns mjölkfria)
1-2 msk kallt kaffe

Och så var jag och tog cellprov, viktigt att komma iväg och göra det tycker jag! Bambi passade på att relaxa och läsa en bok. Jag fick inte läsa för henne! Kan själv!

Vi har också hängt (bokstavligen talat) på Junibacken. Sagotåget är vår favorit, mysigt och lite läskigt!

Jag bor mest i stickat, den här kommer från Saint Tropez och är en favorit!

2
12

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00