Everyday beauty

 

Jag tycker smink är jättekul men hinner sällan lägga någon längre tid på det området. Jag kör oftast på samma samma (hur safe/tråkigt?) men det är bekvämt och bra och funkar för mig. Ibland kan jag köra lite sotade ögon eller kanske röda läppar, dock inte båda samtidigt. Men tycker det är bekvämt att ha en snabb sminkrutin, särskilt när man har en 2.5 åring att ta hand om! Så här kommer mina sminkfavoriter, de saker som jag alltid har i väskan och återkommer till.

Ögonfransböjare från Shu Uemura. Tycker den här är bäst, den böjer bäst och den håller böjen längst för mig åtminstone. Finns tyvärr inte att köpa i Sverige så brukar köpa på mig när jag reser. Annars är Shiseidos också bra men långt ifrån Shus tycker jag. Det är en djungel det där med ögonfransböjare för själva böjen på böjarens ska ju passa ögonen. Shiseidos är till exempel ‘plattare’ än Shu Uemuras böjare.

Ögonbrynspenna från Anastacia, den här fixar brynen fort. Jag brukar använda både Taupe och Medium Brown. Ibland blandar jag och ibland kör jag lite ljusare och ibland lite mörkare, beror på hur mycket bryn jag vill ha!

Ögonpenna från Chanel, en sån man skruvar upp och slipper vässa. I en mörkt brun färg, Espresso.

Ögonskuggor och pensel också från Chanel. Chanels borstar och penslar är toppen likaså deras skuggor. Jag har precis köpt en ny kvartett som liknar den jag hade innan. Samma färger ungefär. Den här heter Tissé Essentiel. Penslarna går att fälla in och så har de lock.

Concealer från Make Up Store, gillar och använder egentligen bara den ljusa i mitten. Brukar även köpa den mörkare trion och blanda med den ljusa när jag är lite brunare på sommaren.

Burt Bee’s Tinted Lip Balm i färgen Red Dahlia, tycker det här läppbalsamet är bäst. Ger sådär lagom rödbetan läppar, ser helt nattligt ut och återfuktar på samma gång.

Min favoritmascara som inte klumpar eller klibbar kommer från Max Factor och heter Clump Defy. Den här har jag använt i åratal. Bästa vardagsmascaran!

Använder också, dagligen, ett puder från Lancome (ej med på bild), men det har dessvärre utgått, så letar just nu efter en värdig ersättare…

Har du några bra sminkfavoriter som du inte kan vara utan, dela gärna med dig i kommentarerna. Jag är nyfiken och vill gärna upptäcka nya bra produkter!

*** I love makeup, however I rarely have any time to spend in that area. I often go for the same look a bit safe perhaps, but it works for me! It’s especially good to have a quick makeup routine when you have a 2.5 year old running around! Well sometimes I do go for red lips or dark eyes, never both at the same time though. Anyway here are my makeup favorites that I use all the time and always come back to!

Eyelash curler from Shu Uemura. I think this one curls and holds the curl best of all I tried, this one works best for me. We don’t have Shu in Sweden so here I often get Shiseido’s which is also good but not great! They are different in how they are bend, Shiseidos is ‘flatter’ than Shu’s. depending on how they are bent they work better on different shaped eyes.

Eyebrow pen from Anastacia. This pen makes the eyebrows ready in a second. I use Taupe and/or Medium Brown. Sometimes on their own or together, depending on how much brow I want that day.

Eyebrow pen from Chanel in my favorite dark brown color, Espresso. This pen has an retractable tip so no sharpening needed.

I’m also using eyeshadow and brushes from Chanel. I just bought this new palette that kind of looks like the one I had previous. This one is called Tissé Essentiel. I love that the brushes are retractable.

Concealer from Make Up Store, I like this and use both this and the darker trio when I’m more tanned.

Burt Bee’s Tinted Lip Balm in Red Dahlia, the best everyday balm with some color that looks very natural.

My favorite mascara that does not clump comes from Max Factor and is named, Clump Defy. I’ve used this for years, the best everyday mascara.

Do you have any makeup favorites that you can not live without?!? Please share in the comments, I’m curious to know!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..