nyttig glass, typ!

Den här sommaren har jag gjort massor av hemgjord glass med frysta bär och frukter och lite mandel- eller sojamjölk. Lätt som en plätt och dessutom helt utan socker (förutom det socker som finns i frukten/bären) så mycket bättre än vanlig glass. Våra favoriter är jordgubbe och mango. Såhär gör du: ta en fryst banan och och circa 400 gram fryst mango eller 400 g frysta jordgubbar samt circa en dl mjölk, blanda i mixer tills du får en slät smet, servera! Så gott! Du kan också ha i lite honung för att få lite sötma.

***

Healthy ice cream, kind of. This summer I’ve been making a lot of homemade ice cream with frozen fruit and berries a bit of almond or soy milk. Super easy and also without any sugar (besides that in the fruit) so better than regular ice cream for sure! Our favorites are mango and strawberry but it works with other fruits as well as kiwi and raspberry and such. This is how to make it: take a frozen banana, about 400 g frozen mango or 400g or frozen strawberries and almost 1 dl of milk (that is approx half a cup), then mix this in a blender until it’s smooth and serve. So yummy! You can also add a bit of honey to make it sweeter.