ANNONS

pancakes with no egg and no milk

/

pannkaka

Bambi är allergisk mot både mjölk och ägg och hon tål heller inte spår av det i mat, hon blir akut dålig, så vi har fått testa på massor av alternativ på mat utan ‘konstigheter’ här hemma. Pannkakor kändes först svårt att få till utan ägg, men nu har vi fått till ett bra recept tycker jag, utan konstiga bismaker av bakpulver och så. Tänkte dela med mig av det här. Receptet räcker till en jättehungrig eller två lagom hungriga små. Det blir ungefär 8-10 små pannkakor, jag tycker det är lättare att vända dem när de är lite mindre! 😉

1.5 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
3 dl havredryck
2 msk smält mjölkfritt smör

Blanda först de torra ingredienserna, häll på havredrycken och rör hela tiden så det inte blir klumpigt, ha sist i det mjölkfria smöret. Stek sedan pannkakorna i varm panna med lite mjölkfritt smör. Servera med färska bär och/eller sylt!

***

I’d thought I’d share our recipe for pancakes with you guys! Bambi is allergic to both dairy products and eggs and get pretty bad even with small amounts so we have had a lot of kitchen challenges to make good food. I never thought you could make yummy pancakes without eggs or even milk but yes you can! This recipe is for two little ones or one very hungry! It’s for approx 8-10 small pancakes, it’s easier to handle them when they are a bit smaller! 😉

1.5 dl flour
1/2 teaspoon vanilla sugar
1/2 teaspoon baking soda
1 kryddmått (it’s 1/5 of a teaspoon) salt
3 dl oat milk
2 tablespoons dairy free butter, melted

First mix the dry ingredients, then add the oat milk, make sure to stir well to make sure there’s no lumps, then add the melted dairy free butter. Fry the pancakes in a hot pan with some dairy free butter. Serve with fresh berries and/or jam!

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00