Trends come and go, but great jeans are forever

erd2

ree

RE/DONE gör jeansen alla pratar och och bär, omarbetade vintage Levis med den perfekta passformen. Bakom märket står Sean Barron och Jamie Mazur (Alessandra Ambrosios andra hälft) med målet att skapa ett lyxmärke med hållbart mode. De tar isär denimen i sömmarna och återanvänder tyget för att skapa nya jeans. Varje par är handplockade och unika. Och såklart gjorda i den perfekta passformen alla vill ha.

***

RE/DONE makes the jeans everyone’s talking about and wearing, reworked Levis with THE perfect fit. Founded by Sean Barron and Jamie Mazur (VS angel Alessandra Ambrosios other half) wanting to create a luxury brand of sustainable fashion. They take the vintage denim apart at the seams, repurposing it as the fabric of our new jeans. Each pair is handpicked, hand cut, and distinctly one of a kind. And measured to fit just perfect!

red1

Jovisst, du kan göra det här hemma också men i vår tidsera känns det väldigt bekvämt att få dem perfekta redan vid köp. Jo det kostar lite förstås, prislappen ligger kring 3000 kr och ja det är dyrt särskilt som jag märkt att vissa par fortfarande luktar sådär unken second hand, en doft som är svår att bli av med (lite besviken över det men vintage är vintage). Men förutom detta så är det svårt att hitta snygga jeans men de här sitter verkligen najs! Slå till på ett par som inte luktar unk bara. I Stockholm finns de bland annat på NK och online; http://shopredone.com

***

Why yes, you could do this at home as well, but in this age of time it’s VERY comfortable having them perfect already at the store. Well what about the price?, are they worth it? They are a bit pricey and I noticed that some pairs even still have that old vintage smell which you basically never can get rid of (a bit disappointing imo but vintage is vintage), but that aside, great jeans are hard to come by and these fit really awesome! Just make sure u get a pair that don’t smell to old. In stockholm they are available at NK and you can also find them online; http://shopredone.com

LOADING..