Pensionsspara enkelt i vardagen med NOWO

Jag har länge funderat över det här med att spara till pensionen och lägger undan några hundringar på ett konto varje månad. Och det är klart man är orolig över att inte ha så mycket pengar över när man väl kommer dit, till pensionsåldern. I genomsnitt får en svensk ut 53% av sin inkomst vid pensionen, inte 80 % som många tror. Tjänar man då till exempel 32 300 kommer man få 16 200. Därför är det viktigt att pensionsspara.

nowo

För en tid sedan blev jag presenterad för NOWO-kortet, NOWO som i NO WOrries. Ett kort som hjälper en att pensionsspara på ett enkelt sätt i vardagen. NOWO MasterCard kopplar man ihop med NOWO-appen och där ställer man in hur många procent av det man handlar för som ska dras till ett pensionssparande. I appen finns också erbjudanden och så kan man hålla koll på sitt sparande och ändra hur mycket man vill spara.

EXEMPEL
Om du är 30 år och köper en kaffe om dagen och betalar med ditt NOWO MasterCard och avsätter 6% till ditt pensionssparande (=2 kr per kaffe) så kommer du att få ca 85 000 kr extra att leva för när du är 65 år.

Uträkning:
Du sparar 6% på alla dina köp
Kostnad för en kaffe = 35 kronor
Du sparar 2,10 kr per kaffe
På en månad sparar du 63 kronor
På ett år sparar du 766 kronor
På 35 år sparar du 26 827 kronor
Med ränta-på-ränta-effekt får du ut ca 85 920 kr när du är 65 år.

Jag har haft kortet en tid och tycker att det funkar klockrent, varje gång jag handlar med kortet så vet jag att jag spar en viss % och det är kul att följa utvecklingen i appen. En liten slant hit och en liten slant dit blir många när man väl nått till pensionen!

Läs mer och skaffa kortet: http://nowo.se
Och ladda ner NOWO-appen här: https://itunes.apple.com/se/app/nowo/id1048953177 (I appen, som är gratis, kan du också simulera ett sparande för att se hur mycket du kan spara utifrån ditt nuvarande konsumtionsmönster och se hur mycket det skulle ge i framtida pension om du hade NOWO-kortet).

#nowoforever #noworries #nowocard
#kortetsombyggerdinpension #lustfylltsparande

I samarbete med NOWO

LOADING..