godaste morotstårtan

Baka min bästa morotstårta!

Psst.. Gör den helt ägg och mjölkfri genom att byta ut Philadelphiaosten mot Oatly På Mackan (4 pkt a 150 g). Ta bort äggen helt, lägg till 1/2 tsk bikarbonat och lägg till 1/2 tsk bakpulver.

Du behöver:
5 dl socker
2.5 dl matolja
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
5 dl rivna morötter
1 dl hackade valnötter (valfritt)
1 skvätt juice (ca en halv dl apelsin eller äpple)

Ugnen på 125 grader

Blanda socker och olja. Blanda resten av de torra ingredienserna. Blanda ihop allt. Häll i smörad och ströbröad form och in i ugnen drygt en timme (1-1 1/2 beror lite på form och ugn). Känn med sticka. Låt svalna.

Till toppingen:
3 paket philadelphiaost (600g)
50 gram smör
1 1/2 tesked vaniljsocker
300 g florsocker

Blanda till en slät smet. Bre på toppingen på den kalla kakan och dekorera med valfria bär. Jag använde blåbär, jordgubbar och röda vinbär. Jag bakade med helt laktosfria produkter. Förvaras i kyl.

*  *  *  * * * * *****english***** * * *  *  *  *

Bake my favorite carrot cake!

You need:
5 dl sugar
2.5 dl oil
4 eggs
1 teaspoons vanilla extrakt
2 teaspoons ground cinnamon
2 teaspoons baking soda
1 1/2 teaspoons baking powder
5 dl flour
5 dl grated carrots
1 dl chopped walnuts (optional)
1/2 dl juice (orange or apple)

Oven on 125 degrees C.

Mix sugar and oil. Blend all dry ingrediens. Mix everything. Pour the mix in a greased and floured pan. Let it bake in the oven for an hour (can take longer, depends on what pan). Check with a stick regulary to know when it’s done! Let cool.

Frosting:
600 g Cream cheese
50 gram butter
1 1/2 teaspoon vanilla extrakt
300 gram confectioners’ sugar

Blend everything till you get a smooth result. Now frost the cool cake with it! Top off with your favorite berries, I used blueberries, strawberries and redcurrant.
Keep in fridge.